Prima pagină » Sanatate » Remedii naturiste » Tinctura din frunze de nuc, leac pentru 9 afectiuni. Cum se prepara si se administreaza?
Tinctura din frunze de nuc, leac pentru 9 afectiuni. Cum se prepara si se administreaza?

Tinctura din frunze de nuc, leac pentru 9 afectiuni. Cum se prepara si se administreaza?

02 aug. 2015, 04:14,
în Sanatate
a:3:{s:7:"site_id";i:7;s:6:"old_id";i:59188;s:8:"site_url";s:15:"sanatate.bzi.ro";}

In scop terapeutic, frunzele de nuc se recolteaza din iunie pana cel mai tarziu in august, cand au continutul cel mai ridicat in substante active. Pentru a prepara tinctura din frunze de nuc, ai nevoie de 2 linguri de frunze uscate si maruntite groscior si 100 ml alcool alimentar sau alt produs distilat obtinut in gospodarie. 

  1. Puneti frunzele de nuc la macerat in alcool, timp de 10 zile, agitand de 3-4 ori pe zi.
  2. Strecurati solutia printr-un tifon, apoi o lasati la decantat in frigider, timp de alte 6 zile, pentru o deplina lim­pezire.
  3. Treceti apoi usor partea limpezita intr-un alt flacon, indepartand reziduurile depuse pe fundul vasului.
  4. Pastrati tinctura in flacoane de sticla sau plastic prevazute cu dop-pipeta. Terme­nul de valabi­litate este de 2 ani de la data prepararii. Daca se ob­serva depuneri pe perioada pastrarii, se agita flaconul ina­inte de utilizare.

Proprietatile terapeutice ale frunzelor de nuc

Tratamente interne cu tinctura de frunze de nuc

  1. Boli ale aparatului circulator periferic – varice, tromboflebite, hemoroizi, fragilitate capilara. Se iau cate 30 de picaturi, de 3 ori pe zi, adaugate intr-o cana de ceai din frunze de Ginkgo biloba sau saschiu
  2. Boli ale aparatului urogenital – cistite, pielite. Se iau cate 30 de picaturi, de 3 ori pe zi, adau­gate intr-o cana de ceai de galbenele.
  3. Diabet zaharat. Se iau 30 de picaturi, de 3 ori pe zi, adaugate intr-o cana de ceai de teci de fasole.
  4. Insuficienta tiroidiana (hipotiroidie). Se iau cate 30 de picaturi, de 3 ori pe zi, adaugate in ceai – care va place.
  5. Tendinta de ingrasare. Se ia cate 1/2 lingurita, o data pe zi, vreme de 15 zile.
  6. Boli de natura inflamatorie de tip reumatic. Se iau cate 30 de picaturi, de 3 ori pe zi, adaugate intr-o cana de ceai de salcie. Concomitent se completeaza cu apli­carea unor cataplasme (prisnite) pe locul afectat, cu o fiertura obtinuta din frunze de nuc.
  7. Boli dermatologice – dermatite, dermatoze. Se iau cate 30 de picaturi, de 3 ori pe zi, adaugate intr-o cana de ceai de trei-frati-patati.
  8. Afectiuni alergice – ce se manifesta la nivelul pielii prin prurit (macarimi) sau placarde eritematoase. Se iau cate 30 de picaturi, de 3 ori pe zi, luate in putina apa.
  9. Bolile sezutului – hemoroizi, fisura anala, prurit anal, rectita. Se iau cate 30 de picaturi, de 3 ori pe zi, adaugate intr-o cana de ceai de galbe­nele.
  10. Diaree estivala infectioasa. Se iau cate 30 de picaturi, de 3 ori pe zi, adaugate intr-o cana de ceai de galbenele.

3 remedii cu frunze de nuc pentru transpiratia excesiva
Nucul te scapa de durerile articulare. Vezi doua retete naturiste pentru reumatism
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`