Prima pagină » Informații utile » Tinctura de nucă neagră și proprietățile ei vindecatoare! Distruge paraziții!

Tinctura de nucă neagră și proprietățile ei vindecatoare! Distruge paraziții!

06 aug. 2024, 13:50,
în Informații utile

Tinctura de nucă neagră, un remediu natural folosit de secole, continuă să atragă atenția datorită multiplelor sale beneficii pentru sănătate. Acest elixir valoros, extras din coaja verde a nucii negre, juglans nigra, este apreciat pentru proprietățile sale antifungice, antiparazitare și detoxifiante.

Tinctura de nucă neagră iese în evidență ca un aliat puternic împotriva numeroaselor afecțiuni. Nucile negre, originare din America de Nord, sunt renumite pentru conținutul lor bogat de juglonă, un compus activ ce conferă tincturii proprietăți terapeutice remarcabile. De la detoxifierea organismului și susținerea sănătății digestive până la combaterea infecțiilor parazitare.

Ce proprietăți are tinctura de nucă neagră?

Tinctura de nucă neagră provine de la un arbore foios, exotic, introdus în România la sfârşitul secolului XIX. Se dezvoltă foarte bine pe soluri nisipoase cu elemente minerale şi humus și înfloreşte în luna mai. Fructul este o drupă sferică cu un diametru de 3,5-5 cm verde gălbui, apoi negru, sămânţă care se poate colecta în septembrie-octombrie, neprelucrată, nu este comestibilă.

S-a descoperit că tinctura de nucă neagră împreună cu cuişoare şi pelin are numeroase beneficii și pot distruge un parazit foarte periculos pentru organismul uman numit Trematod, care este cauza producerii tuturor formelor de cancer. Acest parazit se poate localiza în ficat, plămâni, stomac etc., unde alături de alţi factori de mediu duce la boala canceroasă.

Tinctura de nucă neagra, conține extract hidroalcoolic din coaja și fructul verde de nucă neagră este detoxifiant, antihelmintic, acesta elimină viermii paraziți și are efecte benefice asupra sistemului imunitar. Nucile negre sunt o sursă bogată de elemente esențiale nutriționale, între care acizi grași Omega 3 si 6, potasiu și magneziu.

Tinctura de nucă neagră scade și riscul de accident vascular cerebral și atac de cord. Consumând câteva nuci în mod regulat îți poate ajuta inima pentru ca acestea scad riscul de accident vascular cerebral și atac de cord. Acesta este de fapt cel mai bun mod de a proteja inima ta.

De asemenea, studiile au aratat că  aceste nuci echilibrează nivelul colesterolului. Arterele beneficiază din plin de calitățile acestor nuci și le ajută să funcționeze normal.

Alte beneficii ale nucilor

Nuca neagră ajută la îmbunătățirea circulației sângelui, de asemenea, nuca neagră poate fi folosită și pentru tratarea candidei și a vaginozei bacteriene. Acest lucru se datorează faptului că nucile negre sunt alcaline, iar ciupercile și alți paraziți nu sunt capabili să trăiască într-un mediu alcalin.

Nucile negre sunt un foarte bun antifungic. Cercetările au demonstrat că nuca neagră este mult mai bună decât orice alt medicament antifungic pentru organism. Prin urmare, cei care încearcă să-și protejeze sănătatea lor intestinală de aceste tipuri de paraziți se pot baza cu siguranță pe aceste nuci negre.

Acestea previn și combat constipația, având calități laxative și astfel sunt benefice în caz de constipație. Consumul de nuci negre este un tratament natural pentru orice problemă intestinală.

Nucile ajută la eliminarea paraziților intestinali. Acest lucru este posibil prin conținutul de tanin care modifică ph-ul intestinului și astfel, elimină paraziții, viermii și ciupercile asigurând o deparazitare eficientă.

Tinctura de nucă neagră se recomandă a fi administrată ca tratament în eliminarea paraziților intestinali, precum parazitul fasciolopsis buskii, cel care determină apariția diverselor forme cancerigene, giardoza, oxiuraza și alți paraziți intestinali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
06 august 2024
06 august 2024