Prima pagină » Local » Timp de 4 zile, mai multe trasee de autobuz și tramvai, din Iași, sunt deviate pentru organizarea Raliului Iașului
Timp de 4 zile, mai multe trasee de autobuz și tramvai, din Iași, sunt deviate pentru organizarea Raliului Iașului

Timp de 4 zile, mai multe trasee de autobuz și tramvai, din Iași, sunt deviate pentru organizarea Raliului Iașului

29 aug. 2024, 02:00,
Petronel Ștefan în Local

Până la finalul săptămânii, mai multe trasee de autobuz și tramvai, din Iași, sunt modificate. Hotărârea s-a luat pentru că în această perioadă se desfășoară Raliul Iașului

Până la data de 1 septembrie 2024, la Iași se va desfășura Raliul Iașului, cea de-a 40-a ediție. Ca în fiecare an, câteva curse se vor desfășura chiar pe străzile din Municipiul Iași. Astfel, este necesar ca anumite trasee de autobuz și tramvai să fie deviate pentru desfășurarea evenimentului. Călătorii trebuie să știe pentru a nu aștepta, în stație, tramvaiele, deoarece acestea au alte rute.

Traseele de autobuz și tramvai sunt modificate

Călătorii de la CTP nu vor putea circula, ca de obicei, cu mijloacele de transport în comun până duminică.

„Pentru buna desfășurare a Raliului Iașului 2024, vor fi următoarele modificări în circulația mijloacelor de transport în comun: în perioada 28.08.2024, ora 10:00 – 01.09.2024, ora 24:00, circulația tramvaielor de pe traseele 1, 7, 9 și 13, pe Bulevardul Anastasie Panu, Strada Palat, Podu Roș, se suspendă. Tramvaiele de pe traseele 1, 7 și 13 vor fi deviate prin Tudor Vladimirescu. Pe traseul 9 vor circula autobuze”, au transmis reprezentanții CTP Iași.

Cea mai aglomerată zi va fi vineri, pe 30 august, când se va desfășura și Super Speciala de la Râpa Galbenă.

„Modificări ale traseelor de autobuz, doar pe data de 30.09.2024. Autobuzele de pe traseele 28 și 42 vor circula pe linia de tramvai, între Târgu Cucu și Piața M. Eminescu. Autobuzele de pe traseele 20, 43 și 46 vor circula astfel: spre Păcurari, Târgu Cucu → Piața Unirii → Piața M. Eminescu → Bd. Carol I → Str. Toma Cozma → Păcurari. Spre Târgu Cucu, Păcurari → Moara 1 Mai → Șos. Moara de Foc → Str. Străpungerea Silvestru → Str. Gării → Str. Arcu → Piața Unirii → Târgu Cucu. Autobuzele de pe traseul 36 vor circula deviat din Str. Arcu pe Bd. Ștefan cel Mare → Str. 14 Decembrie → Piața Unirii → Piața M. Eminescu → Copou → Breazu.  Autobuzele de pe traseul 52, după ieșirea de pe Pasajul Octav Băncilă, vor circula pe Str. Toma Cozma → Bd. Carol I. Autobuzele de pe traseul 41, parcurs: blocuri Ciurea → Podu Roș → Târgu Cucu → Str. Cuza-Vodă → Str. V. Alecsandri → Bd. Independenței → Târgu Cucu → Podu Roș → Blocuri Ciurea”, au mai precizat reprezentanții CTP Iași.

Fanii sunt așteptați la curse

Raliul Iașului face parte din Campionatul Național de Raliuri. Deja zeci de piloți, copiloți și arbitri din toată lumea sunt pregătiți pentru a face deplasarea la Iași. Anul acesta, va fi o ediție la superlativ, deoarece sărbătorim 40 de ani de curse cu mașini în Iași. În total, vor fi opt probe și Super Speciala de la Râpa Galbenă. Pe Cioca Boca, este un traseu de 14,55 km, iar la Mădârjac – de 23,80 km. Cu siguranță, cea mai așteptată probă va fi cea de la Râpa Galbenă, fiind și cea mai spectaculoasă, care va avea loc pe 30 august, de la ora 21:00.

Traseele de autobuz și tramvai vor reveni la rutele normale, începând cu ziua de luni.

Comentarii
  • O alta tâmpenie marca Chirica, sa organizezi un super raliu, care practic nu se desfășoară în oraș decât pe 30, dar sa sufoci transportul de persoane,deviind trasee, pentru că mașinile participante să poată fi văzute în fața Palatului Culturii. Câți bani ii intra in buzunar lui, oare, că pentru oraș oricum nu se vede nimic? Și cum CTP -ul sta la cheremul lui, ce sa ne mai mire???

  • Și ce naibii e de văzut la niște tigai modificate?

  • Multumim din inima partidului ca iarasi se blocheaza centrul orasului, iarasi trebuie sa mergem inghesuiti in autobuze – macar pe traseul 41 care tine de CTP se puteau pune autobuze din alea mari albastre cu mai multe locuri.

  • Alexandru Ionescu

    Prosti proștilor suntem !!!
    Dar dacă nimeni nu îl fugărește sau stuche …
    De asta își permite orice…
    Nu avem centuri ocolitoare.
    Tirurile zburda prin Iași fără restricții de canicula sau alte intemperii.
    Circ
    Marca M. IMOBILIARE.
    PFFF

  • O MARLANIE SI O BATAIE DE JOC IN ULTIMUL HAL!
    DE FAPT TRAMVAIELE 3 NU MAI CIRCULA DIN ZONA TATARASI INCA DE LUNI DIN CAUZA UNEI AVARII SI A TOT TINUT ASA 4 ZILE CU AUTOBUZE IN LOC DE TRAMVAIE CARE IN LOC SA CIRCULE PE LINIA DE TRAMVAI CA SA STIE SI CALATORII CARE NU AU AUZIT CA NU CIRCULA TRAMVAIELE, CIRCULA PE STRADA DAR NU OPRESC IN TOATE STATIILE!
    LA RONDUL TATARASI NORD STAI CATE 20 MINUTE CA SA PLECE TRAMVAIUL 3 SPRE CENTRU SI DACA NU AI 40 LEI SA IEI TAXI DE ACASA PANA LA GARA SI ASTEPTI SA FACI DRUMUL DIN 2 BUCATI, PIERZI TRENUL GARANTAT.
    DUPA 4 ZILE DE AVARIE MAI URMEAZA 4 ZILE DE BULIBASIT SI RESTUL TRAFICULUI DIN ORAS. MA UITAM CUM STRAZILE GEM DE VEHICULE DE MARE TONAJ SI MA GANDEAM CA IN NICI UNA DINTRE TARILE IN CARE AM MAI FOST, SI CAM SUNT VREO 20, NU AM VAZUT ASA CEVA! NICI ATATA PRAF SI MIZERIE NU AM VAZUT IN TARILE EUROPENE PE CARE LE-AM VIZITAT.
    POLITRUCII ASTIA CARE SE PLIMBA PE BANII NOSTRI PRIN STRAINATATE DE CE NU SUNT IN STARE SA ADUCA CE E BUN DE LA STRAINI SI SA NU ISI MAI BATA JOC IN HALUL ASTA DE IASUL ASTA CARE MERITA O SOARTA MAI BUNA?
    TOT CARTIM SI COMENTAM DAR DUPA ALEGERI TOT ASTIA SUNT LA AL TREILEA MANDAT.
    AA……SI NICI APA CALDA NU A FOST TOATA SAPTAMANA… CHIPURILE REVIZIE LA TEMPERATURI DE PESTE 30 GRADE CAND OMUL NU MAI POATE FACE UN DUS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *