Prima pagină » National » Timp de 23 de ani, un român a reușit să se ascundă de autoritățile române și cele din Marea Britanie. Acum însă va fi încarcerat vreme de cel puțin 7 ani

Timp de 23 de ani, un român a reușit să se ascundă de autoritățile române și cele din Marea Britanie. Acum însă va fi încarcerat vreme de cel puțin 7 ani

09 nov. 2022, 12:20,
BZI.ro, în National

După ce a săvîrșit o faptă ilegală în urmă cu 23 de ani, un român a reușit să se ascundă de autoritățile române, cât și de cele din Marea Britanie. Dorel Țigănescu a fost prins de polițiștii din Suceava în urmă cu o lună, cazul bărbatului fiind rezolvat după mari eforturi din partea polițiștilor de la Serviciul de Investigații Criminale Suceava, în colaborare cu specialiștii de la Biroul Național Interpol.

Dorel Țigănescu, un sucevean din Horodnic de Jos, a reușit să fugă din țară și să păcălească atât autoritățile din România, cât și pe cele din Marea Britanie, acuzându-se în spatele unei identități false.

Un român a reușit să se ascundă de autorități timp de 23 de ani

Povestea acestui român care a reușit să se ascundă vreme de 23 de ani, a început  în anul 1999, pe când bărbatul participa la o discotecă ce a avut loc la căminul cultural din localitatea unde acesta locuia, în Horodnic de Jos. Pe timpul nopții, mai mulți tineri s-au luat la bătaie, iar potrivit anchetei de la acea vreme, s-a stabilit că Dorel Țigănescu i-a aplicat unui alt tânăr, S.S., din Sucevița, o lovitură de cuțit în zona abdominală. Victima a sfârșit prin a fi înjunghiată grav, suferind perforație de organe și având viața pusă în primejdie. Fapta lui Dorel a fost încadrată la tentativă de omor, în urma anchetei judiciară de atunci și a unui procuror criminalist.

A urmat ca patru ani mai târziu, Dorel Țigănescu să fie condamnat definitiv de Tribunalul Suceava la o pedeapsă de 7 ani și 6 luni de închisoare, pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor.

Din acel moment, bărbatul a fost de negăsit și a fost dat imediat în urmărire site-ul Poliției Române, la secțiunea Urmăriți. Din păcate s-a folosit o fotografie cu chipul de copil pe care îl avea la acea vreme. Însă timp de mulți ani, anchetatorii nu au avut nici o pistă, până când, la un moment dat, polițiștii suceveni au primit informații că bărbatul și-ar fi întemeiat o nouă viață în Marea Britanie, sub o identitate falsă. Acesta avea o familie, noi prieteni, o slujbă și nimic nu povestea despre trecutul sângeros al acestuia.

Astfel, în colaborare cu polițiștii din România, cei din Marea Britanie au reușit să îl aresteze provizoriu pe Dorel, iar în data de 25 octombrie, condamnatul a fost extrădat în România și încarcerat direct în Penitenciarul Rahova, în baza mandatului emis pe numele său încă din anul 2003.

Dorel Țigănescu va rămâne în spatele gratiilor timp de 7 ani și 6 luni de închisoare, decizia fiind una definitivă și fără cale de atac.

Atac în plină stradă în Maramureş

Într-o altă ordine de idei, amintim un caz prezentat de curând în care o mamă a fost atacată pe o stradă din Maramureş. Femeia, cu un bebeluş de 10 luni în braţe, a fost atacată cu un cuţit, în plină stradă, chiar de iubitul său, deoarece era suspectată de infidelitate. După ce au avut un conflict verbal, se pare că cearta a degenerat rapid şi s-a ajuns la violente.

În tot acest timp, micuțul lor de numai 10 luni se afla în braţele mamei, iar când aceasta a vrut să plece, individul a scos un cuţit şi a lovit-o de mai multe ori în spate. Cu toate că femeia a căzut la pământ peste copil în încercarea de a-l proteja, bărbatul, furios fiind a continuat să-i aplice concubinei sale lovituri cu cuțitul.

Într-un caz similar s-a aflat și un soț gelos din Giurgiu care și-a ucis soția cu mai multe lovituri de cuțit.

 Cu toate acestea, nimeni nu poate scăpa de justiție, iar acest lucru l-a aflat și un român care timp de 23 de ani a reușit să se ascundă de autoritățile române și cele din Marea Britanie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *