Prima pagină » International » TikTok se confruntă cu o interdicție completă în SUA. CEO-ul Shou Chew va depune mărturie în fața Congresului
TikTok se confruntă cu o interdicție completă în SUA. CEO-ul Shou Chew va depune mărturie în fața Congresului

TikTok se confruntă cu o interdicție completă în SUA. CEO-ul Shou Chew va depune mărturie în fața Congresului

22 mart. 2023, 23:00,
în International

TikTok se confruntă cu o interdicție completă în SUA din cauza temerilor că China folosește aplicația ca instrument secret pentru spionaj și răspândire propagandă.

CEO-ul Shou Chew va depune mărturie în fața Congresului joi, iar membrii Comitetului pentru Energie și Comerț al Camerei urmează să-și exprime îngrijorările cu privire la cât de mult acces are guvernul chinez la datele utilizatorilor, precum și cât de multă influență are Partidul Comunist Chinez asupra acestora.

Unele țări precum India au emis chiar și o interdicție națională a TikTok

TikTok a negat în mod constant astfel de acuzații, deși acest lucru nu a împiedicat SUA și alte țări să interzică aplicația de pe dispozitivele guvernamentale și militare.

Unele țări precum India au emis chiar și o interdicție națională a TikTok și a zeci de alte aplicații chineze, ca urmare a preocupărilor de securitate națională.

Cu peste 150 de milioane de utilizatori TikTok în SUA, mulți vor urmări îndeaproape procedurile de joi pentru a vedea dacă administrația lui Biden urmează India interzicând TikTok.

Cum ar funcționa de fapt o interdicție TikTok în SUA?

Administrația Biden este în prezent în curs de a încerca să adopte „Actul Restricționare, despre care avocații spun că ar permite guvernului SUA să eludeze protecția vorbirii încorporate în legea existentă.

Oficialii americani nu au oferit încă detalii ferme despre cum ar fi de fapt implementată o interdicție totală în SUA, dar ar implica probabil ca Apple și Google să o elimine din magazinele lor de aplicații și furnizorii de servicii de internet care blochează accesul la site.

Există întotdeauna modalități de a evita astfel de interdicții – cel mai probabil, orice VPN ar putea eluda orice restricție – dar când s-a întâmplat același lucru în India, majoritatea utilizatorilor au trecut doar la conținutul sub formă scurtă, creat de YouTube și Facebook.

Avertisment de interdicție TikTok din partea CEO-ului Shou Chew

Avertismentul său că „toți cei 150 de milioane” de utilizatori din SUA ar putea fi interziși a generat deja zeci de „duete” de la utilizatorii TikTok, majoritatea dintre aceștia părând să-și ofere sprijin atât pentru Chew, cât și pentru TikTok.

În timp ce contul oficial al TikTok, în care a fost postat videoclipul, are aproape 70 de milioane de urmăritori și 288 de milioane de aprecieri, contul personal al lui Chew are doar 17.000 de urmăritori și 68.000 de aprecieri. El a putut vedea această schimbare în zilele următoare, cu apariția sa în fața Congresului care va pune numele său pe titlurile din întreaga lume.

CEO-ul Shou Chew va depune mărturie în fața Congresului

Shou Chew are mai puțin de 24 de ore de așteptat înainte de a se prezenta în fața Congresului, joi, 23 martie. El a postat deja un TikTok în care îi întreabă utilizatorii din SUA ce vor să știe aleșii lor „ce iubești” la TikTok.

„Voi depune mărturie în fața Congresului săptămâna aceasta pentru a împărtăși tot ceea ce facem pentru a proteja americanii care folosesc aplicația și pentru a ne îndeplini misiunea de a inspira creativitatea și de a aduce bucurie”, a spus el în postarea publicată pe contul principal al TikTok.

Contul său a fost remarcabil de liniștit, având în vedere că este șeful aplicației, după ce a postat mai puțin de câteva zeci de ori în istoria sa. Profilul său scăzut este în concordanță cu personajul public, pe care a reușit să o păstreze extrem de privat în comparație cu șefii altor giganți din tehnologie, potrivit independent.co.uk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`