Prima pagină » Magazin » Tii la sanatatea ta? Foloseste un ventilator baie! Iata de ce!
Tii la sanatatea ta? Foloseste un ventilator baie! Iata de ce!

Tii la sanatatea ta? Foloseste un ventilator baie! Iata de ce!

16 feb. 2021, 16:26,
BZI.ro, în Magazin

O locuinta curata este una aerisita, intrucat aerul proaspat poate schimba ambianta, dar va contribui si la pastrarea sanatatii membrilor familiei. Fie ca locuiesti in centrul Bucurestiului sau in varf de munte, acolo unde aerul este proaspat si lipsit de orice factor de poluare, aerisirea locuintei este o activitate necesara in fiecare zi. Din pacate, sala de baie este una dintre incaperile foarte dificil de aerisit, intrucat majoritatea locuintelor nu au o fereastra la baie. Tocmai de aceea, un ventilator baie poate fi solutia ideala.

Aceste dispozitive sunt concepute pentru a evacua rapid si eficient umiditatea si mirosurile neplacute din sala de baie. De regula, sistemele de acest tip sunt alcatuite dintr-un ventilator baie cu montaj pe perete sau tavan si o conducta care evacueaza aerul catre exterior (prin perete sau prin acoperisul imobilului). Majoritatea bailor de apartament care nu sunt prevazute cu fereastra vor avea o coloana de evacuare a aerului pe care poate fi montat ventilatorul.

ventilator baie

De ce sa montezi un ventilator baie?

Baile si dusurile fierbinti, spalarea rufelor si alte activitati desfasurate in baie pot creste umiditatea relativa a aerului pana la un nivel nesanatos. In plus, mirosurile neplacute sau aerul “inchis” pot prinde “radacini” in sala de baie. Astfel, majoritatea persoanelor aleg sa foloseasca un ventilator baie pentru a scapa de aceste probleme si neplaceri. Mai mult decat atat, vaporii care sunt produsi de substantele de curatare a suprafetelor din baie pot fi daunatori pentru sanatate. Ventilatorul potrivit va evacua acesti vapori, impreuna cu aerul umed si mirosurile neplacute, imbunatatind calitatea aerului din baie si din intreaga locuinta.

Cele mai importante beneficii de care te vei bucura

Dupa ce folosesti baia sau toaleta, probabil ca vrei sa lasi un miros placut pentru urmatoarea persoana care va intra. Acest lucru nu va fi posibil doar cu ajutorul parfumurilor speciale pentru baie, intrucat acestea doar vor adauga un miros, nu le vor elimina pe restul. Prin folosirea unui ventilator pentru baie, mirosurile neplacute provenite de la instalatia sanitara sau de la toaleta vor fi evacuate, iar atmosfera va fi potrivita pentru urmatoarea persoana care va folosi baia.

Umiditatea ridicata a aerului nu este doar un factor de disconfort. Evident, aerul umed nu este foarte placut, iar aburirea oglinzii si cabinei de dus va crea urme pe care trebuie sa le cureti. Cu toate acestea, trebuie sa stii ca un mediu umed poate duce la deteriorarea peretilor, provocand desprinderea vopselei sau a tapetului. In cazurile extreme, usile din lemn isi vor modifica forma si aspectul sub actiunea constanta a aerului umed.

Chiar mai important, mediul umed si lipsit de lumina soarelui poate determina aparitia mucegaiului. Acesta este un risc de sanatate destul de mare, intrucat inhalarea sporilor de mucegai poate provoca afectiuni respiratorii grave. In plus, aspectul unei bai in care se dezvolta mucegai este deplorabil. Pentru a preveni toate aceste probleme, instaleaza un ventilator cu o capacitate potrivita!

Daca apelezi la un furnizor profesionist de solutii tehnice pentru tratare a aerului, precum Vollmax, vei descoperi zeci de modele de ventilator baie potrivite pentru orice situatie. Aparatele moderne pot fi controlate atat in mod direct, actionand comutatoruul pentru pornire si oprire, cat si prin intermediul unui comutator cu temporizator. In plus, unele modele pot fi conectate la un umidistat, aparat ce va declansa ventilatorul imediat ce umiditatea relativa din aer a atins un nivel anume.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *