Prima pagină » Cancan ultimă oră » Țigările electronice de unică folosință vor fi interzise! Bateriile aruncate provoacă incendii
Țigările electronice de unică folosință vor fi interzise! Bateriile aruncate provoacă incendii

Țigările electronice de unică folosință vor fi interzise! Bateriile aruncate provoacă incendii

24 oct. 2024, 20:15,
Redacția BZI în Cancan ultimă oră

Guvernul britanic a anunțat că începând cu luna iunie a anului viitor vânzarea țigărilor electronice de unică folosință va deveni ilegală, potrivit RFI.

Executivul de la Londra a declarat că această măsură, anunțată pentru prima dată în ianuarie 2024 de guvernul anterior, dar care nu a fost adoptată înainte de alegerile generale din 4 iulie, este menită să prevină deteriorarea mediului și să protejeze sănătatea copiilor.

Liderii industriei vaping-ului au avertizat că această măsură ar putea alimenta o creștere a vânzărilor ilegale de produse.

Țigările electronice sunt dificil de reciclat

Țigările electronice de unică folosință sunt dificil de reciclat și ajung de obicei la groapa de gunoi, unde bateriile lor pot scurge în mediu deșeuri nocive precum acidul de baterie, litiul și mercurul, a declarat guvernul.

Bateriile aruncate în deșeurile menajere provoacă, de asemenea, sute de incendii în camioanele de gunoi și în centrele de procesare a deșeurilor în fiecare an.

În 2022, au fost aruncate țigări electronice care conțineau un total de peste 40 de tone de litiu, suficient pentru a alimenta 5.000 de vehicule electrice, a declarat acesta. Guvernul anterior a declarat că vaporii de unică folosință au fost un „motor cheie” în spatele unei creșteri a vapingului în rândul tinerilor

Ministrul economiei circulare, Mary Creagh se concentrează pe reducerea deșeurilor în economie.

„Acesta este primul pas pe drumul către o economie circulară, în care folosim resursele pentru mai mult timp, reducem deșeurile, accelerăm calea către zero net carbon și creăm mii de locuri de muncă în întreaga țară”, a declarat aceasta.

Efecte colaterale

Ministrul Sănătății Publice, Andrew Gwynne, a declarat că articolele de unică folosință au devenit „produsul ales de majoritatea copiilor care vapează astăzi”, iar interzicerea lor ar „reduce atractivitatea țigărilor electronice pentru copii și le-ar ține departe de mâinile tinerilor vulnerabili”.

John Dunne, directorul general al Asociației Industriei de Vaping din Regatul Unit, a declarat în cadrul emisiunii Today de la BBC Radio 4 că o interdicție ar „alimenta” vânzările ilegale.

„Avem deja o piață neagră a produselor de vaping pe care autoritățile nu o pot urmări, așa că acum acest lucru va fi aruncat chiar în poala lor”, a spus el.

Ministrul Sănătății, Wes Streeting, a declarat luni că un proiect de lege pentru punerea în aplicare a acestei interdicții va fi introdus în parlament înainte de Crăciun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
26 octombrie 2024
26 octombrie 2024