Prima pagină » National » Ţigări de contrabandă, ascunse în bidoane din material plastic, confiscate la frontieră

Ţigări de contrabandă, ascunse în bidoane din material plastic, confiscate la frontieră

25 iul. 2024, 15:51,
în National

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Racovăț împreună cu lucrători vamali au descoperit la controlul de frontieră, ascunse în recipiente din material plastic, 6.800 de țigarete de proveniență Ucraina. Bunurile accizabile descoperite au fost confiscate, iar conducătorul auto sancționat contravențional cu amendă în valoare de 10.000 de lei.

„În data de 24 iulie a.c, în jurul orei 21.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Racovăț-ITPF Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, conducând un microbuz înmatriculat în Ucraina, un bărbat cu cetățenie ucraineană,  în vârstă de 35 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport și persoanei, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit, ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în recipiente din material plastic, cantitatea de 6.800 de ţigarete, de diferite mărci, de proveniență Ucraina.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura confiscării bunurilor accizabile descoperite, în valoare totală de 4.800 de lei și sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare de 10.000 de lei”, au menționat polițiștii de frontieră.

Ţigări „de lux”, confiscate la frontieră

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca împreună cu lucrători vamali au descoperit la controlul de frontieră, ascunse în cala de deasupra roților autocarului, 3.120 de țigarete de proveniență R. Moldova. Bunurile accizabile descoperite au fost confiscate, iar conducătorul auto sancționat contravențional cu amendă în valoare de 10.000 de lei.

„În data de 25 iulie a.c, în jurul orei 00.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca-ITPF Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, conducând un microbuz înmatriculat în Moldova, un bărbat cu dublă cetățenie R. Moldova și română, în vârstă de 34 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport și persoanei, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit, ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, cantitatea de 3.120 de ţigarete, de diferite mărci, de proveniență R. Moldova.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura confiscării bunurilor accizabile descoperite, în valoare totală de 2.040 de lei și sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare de 10.000 de lei”, a transmis Poliția de Frontieră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *