Prima pagină » Titlurile zilei » Tiberiu Stoian, patronul Exonia Iași, a refuzat ofertele unor fonduri străine de investiții. „Nu mai este o urgență să vindem acțiunile” – FOTO

Tiberiu Stoian, patronul Exonia Iași, a refuzat ofertele unor fonduri străine de investiții. „Nu mai este o urgență să vindem acțiunile” – FOTO

24 oct. 2022, 02:00, 3 ,
Raluca Costin în Titlurile zilei

Tiberiu Stoian, fondatorul Exonia Iași, a refuzat ofertele unor fonduri străine de investiții, care voiau să cumpere acțiuni în cadrul companiei și s-a orientat spre programele de finanțare. Va investi fonduri în valoare de 10 milioane de euro pentru triplarea capacității de producție a ambalajelor

Tiberiu Stoian, fondatorul fabricii de ambalaje Exonia, a fost „curtat”, în ultimul an, de mai multe fonduri de investiții străine care voiau să cumpere acțiuni sau chiar afacerea. Antreprenorul a refuzat aceste oferte pentru că a accesat fonduri europene în cadrul mai multor programe de finanțare.

„Tocmai am primit o linie de credit extrem de generoasă de la BT. Vom depune și proiecte de finanțare a noilor noastre proiecte de investiții și sperăm că vom primi co-finanțări din ajutoare de stat și fonduri UE, pentru implementarea acestor proiecte, a căror valoare investițională cumulată pentru următorii doi ani, ajunge la 10 milioane euro, motiv pentru care nu mai este urgent să vindem acțiuni ale companiei prin atragere de capital equity (n.r. – capital propriu) pentru a ne finanța investițiile care vor sta la baza triplării capacității de producție. Cu tot cu granturi, depășim 10 milioane de euro, care ne vor fi puși la dispoziție ca lichiditate pentru investiții în tehnologie, extinderea suprafețelor de producție, stocuri de materii prime. Am primit banii în programul IMM INVEST și IMM PROD. O parte i-am primit pe IMM INVEST și IMM PROD. Urmează cei pentru liniile de care v-am spus, dar Guvernul mai are în pregătire și alte linii de finanțare pentru producători. Sigur vom avea finanțarea asigurată pentru o dezvoltare rapidă și sustenabilă”, susține Tiberiu Stoian, fondatorul Exonia Iași.

Tiberiu Stoian, patronul Exonia Iași, a refuzat ofertele unor fonduri străine de investiții

Banii vor fi investiți începând cu anul 2023, iar capacitatea de producție va ajunge la 30 de milioane de ambalaje pe lună, astfel ar putea deveni cea mai mare fabrică de ambalaje din Europa de Sud-Est. Antreprenorul Tiberiu Stoian spune că această perioadă este una complicată pentru o parte din clienții Exonia.

„Este o perioadă mai dificilă pentru unii clienți de-ai noștri care se confruntă fie cu scăderea consumului, urmare a implementării politicilor guvernamentale de descurajare a consumului pentru temperarea inflației, fie cu lipsa de lichidități, fie cu ambele, motiv pentru care au redus comenzile sau întârzie plățile. Nu suntem afectați, pentru că am compensat aceste fluctuații cu noii clienți, dar, din punct de vedere logistic, ne-am complicat activitatea”, mai spune Tiberiu Stoian.

În anul precedent, antreprenorul a primit o ofertă din partea unui fond de investiții străin.

Fabrica de Ambalaje Exonia este pe locul 1 în Topul Firmelor, la nivel național și la nivelul județului Iași, în ediția din 2022

Clasamentul este elaborat de Camera de Comerț și Industrie a României pe baza indicatorilor economico-financiari din 2021. Afacerea lui Tiberiu Stoian, patronul Exonia Iași, a explodat în ultimii doi ani. Business-ul său este evaluat la 25 de milioane de euro, iar profilul înregistrat în 2021 a fost de +450 la sută, față de 2020. Grupul Exonia a fost fondat în anii 2000 de omul de afaceri Tiberiu Stoian, antreprenor în serie cu investiții în industria ambalajelor, IT, turism, comerț, în Romania și SUA, fiind format din trei entități: Exonia Holding, producător de ambalaje din hârtie, Exonia Production, producător de ambalaje plastice și Artis Design, integrator de soluții de digitalizare industrială. Afacerea din Iași este evaluată la 25 de milioane de euro.

Potrivit lui Tiberiu Stoian, cifra de afaceri a crescut cu 120 la sută față de 2020, de la 11 la peste 24 de milioane de lei.

Comentarii
  • Mrrr… Buna tare Nadia… Face niste exercitii…. Fuck…

  • Tot atâta reclama cu împrumutatu asta cu datori la bănci !

  • Pt Ion.Nu este „atata reclama la imprumuturi la banci”cum visezi.Si nu o spun cu rautate.Sunt linii de credit pentru dezvoltare de linii tehnologice si materii prime pentru aceste linii de fabricatie a ambalajelor.Chiar si la firma unde lucrez,nu sunt un pierde vara vin primul la sevici si de multe ori plec ultimul,au luat credit pentru pentru sediu nou scule si lucreaza in noua locatie 4 angajati.Credit de 1200.000 euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *