Prima pagină » National » Tiberiu Ciul, directorul Gospodăririi Comunale Arad, răpus de coronavirus
Tiberiu Ciul, directorul Gospodăririi Comunale Arad, răpus de coronavirus

Tiberiu Ciul, directorul Gospodăririi Comunale Arad, răpus de coronavirus

10 ian. 2021, 12:42,
în National

Tiberiu Ciul, directorul Gospodăririi Comunale Arad, a murit în spitalul COVID în noaptea de sâmbătă spre duminică. Directorul avea doar 40 de ani.

La doar 40 de ani, Tiberiu Ciul se pare că a dezvoltat o formă galopantă a virusului SARS-COV-2 și în doar două săptămâni boala l-a învins, scrie Aradon.ro

O luptă cu o boală perfidă și un virus mult prea puternic, o luptă pe care Tiberiu Ciul nu a reușit, din păcate, să o câștige. Directoriul Gospodăririi Comunale Arad a murit în noaptea de sâmbătă spre duminică, 9 spre 10 ianuarie, în spitalul COVID Arad.

Directorul răpus de COVID nu avea comorbidități

La doar 40 de ani, fără a avea alte comorbidități știute, Tiberiu Ciul a ajuns în urmă cu aproximativ 2 săptămâni internat la spitalul din Grădiște fiind infectat cu noul coronavirus. Din câte se pare plămânii lui au fost extrem de afectați în proporție de 85% și medicii nu i-au mai putut salva viața.

Tiberiu Ciul era director al Gospodăririi Comunale Arad, iar în trecut a fost director general Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad – 2015-2016, dar membru în Consiliul de Administrație a Companiei de Transport Public Arad – 2010-2012. Ciul era economist de profesie, absolvind Facultatea de Științe Economice din cadrul UAV în 2003 și având un masterat în administrarea financiar – contabilă a întreprinderii.

Dumnezeu să îl odihnească!

Noua tulpină a coronavirusului, nedectabilă la testare în România – SURSE

Furnizorii de servicii medicale și laboratoarele au fost alertate de Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente, deoarece noua mutație a virusului SARS-CoV-2, detectată în Marea Britanie și numită B.1.1.7, nu ar fi detectabilă la testare, ducând astfel la rezultate negative ale testului COVID-19.

Vineri după-amiază, 8 ianuarie, FDA a anunțat, prin intermediul unui comunicat de presă, că variantele genetice ale coronavirusului SARS-CoV-2, inclusiv cea descoperită în Marea Britanie, pot afecta acurateţea unor teste Covid-19 şi pot conduce la rezultate fals negative ale acestora, notează CNN.

În urma unei analize la trei teste COVID-19, autorizate în Statele Unite, MesaBiotech Accula, TaqPath Covid-19 Combo Kit și Linea Covid-19 Assay Kit, Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente a menționat că noile variante ale coronavirusului ar putea influența acuratețea rezultatului, cu toate că „impactul nu pare să fie semnificativ”.

Chiar și așa, laboratoarele ar putea lua în considerare o secvențiere genetică suplimentară a specimenelor, dacă anumite tipare apar în rezultatele individuale din aceste teste.

Acest fapt „poate ajuta la identificarea timpurie a noilor variante la pacienți pentru a reduce răspândirea în continuare a infecției”, a punctat FDA în scrisoarea către laboratoare și furnizorii de servicii medicale, subliniind că varianta B.1.1.7 a fost asociată cu un risc crescut de transmitere.

„FDA va continua să monitorizeze variantele genetice ale virusului SARS-CoV-2 pentru a se asigura că testele autorizate continuă să ofere rezultate exacte pentru pacienți”, a declarat comisarul FDA, dr. Stephen Hahn, în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`