Prima pagină » Titlurile zilei » Ți se face pielea de găină. Vă aduceți aminte de piciorul de om găsit într-o pungă legată cu sârmă de la Mănăstirea Frumoasa din Iași? A fost găsit „proprietarul”. Are 43 de ani, iar acum 30 de ani, viața pentru el a luat o întorsătură drastică (EXCLUSIV)

Ți se face pielea de găină. Vă aduceți aminte de piciorul de om găsit într-o pungă legată cu sârmă de la Mănăstirea Frumoasa din Iași? A fost găsit „proprietarul”. Are 43 de ani, iar acum 30 de ani, viața pentru el a luat o întorsătură drastică (EXCLUSIV)

26 aug. 2021, 02:00,
Dragos Savin în Titlurile zilei

A ieșit la iveală misterul piciorului găsit la Mănăstirea Frumoasa din Iași. Rămășițele umane aparțin unui bărbat care este în viață. Ajuns la vârsta de 43 de ani, bărbatul se pare că a avut o problemă medicală cu aproximativ 30 de ani în urmă, pe când era doar un puști. Atunci, familia lui a reușit să ia din spital piciorul amputat și l-au îngropat în curtea mănăstirii. Fiind lăsat într-o pungă cu formol, piciorul s-a conservat perfect

Poveste cum nici în filme nu ți-e dat să vezi. La începutul lunii iunie a acestui an, un picior de om a fost găsit îngropat la Mănăstirea Frumoasa din Iași. Imediat au fost alertate autoritățile. La mănăstire s-au adunat polițiștii, care au deschis o anchetă. Piciorul a fost ridicat și dus la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași pentru a fi analizat. Reporterii „BZI” au aflat că experții de la IML au stabilit că piciorul a aparținut unui bărbat și a fost amputat cel mai probabil într-un spital. Aici intervine o problemă. Cum a ieșit din spital piciorul, atâta vreme cât acest lucru este interzis, rămâne de văzut.

„Piciorul a aparținut unui bărbat și nu este de foarte mult timp amputat. Cel mai probabil, a fost amputat într-o unitate medicală. Trebuie stabilit cum a ieșit din spital, atâta vreme cât părțile amputate sunt incinerate. Se va face un test ADN pentru a se stabili cui a aparținut”, a precizat o sursă din cadrul anchetei.

Cu îi aparține piciorul?

Anchetatorii nu au încă o explicație.

„Nu avem de unde ști cum a ajuns piciorul acolo. Era cumva într-o soluție care l-a conservat. Este posibil să fie un picior amputat ce a aparținut unei persoane care a dorit să-l îngroape la mănăstire sau poate fi un picior folosit în scop didactic”, a precizat o sursă din cadrul anchetei.

De precizat este faptul că în punga în care se afla piciorul era un lichid care părea a fi special pentru conservare. Muncitorii care lucrau în zonă au spus că la lucrări au mai găsit oseminte, însă niciodată un picior într-o pungă. Una dintre variantele cele mai plauzibile era cea a unui picior amputat. După ce polițiștii au efectuat o anchetă ca la carte, au aflat că piciorul are un „proprietar” în viață. Surse din anchetă au precizat că piciorul aparține unui bărbat în vârstă de 43 de ani.

„A fost identificat pe bărbatul căruia îi aparținea piciorul. Are 43 de ani, iar piciorul i-a fost amputat din cauza unei afecțiuni medicale în urmă cu aproape 30 de ani”, a precizat o sursă din cadrul anchetei.

Bărbatul nu și-a manifestat dorința de a păstra piciorul. Astfel, oamenii legii au încheiat cazul și urmează ca piciorul să fie distrus.

Piciorul de om a fost găsit în urma unor lucrări

Vă reamintim că pe 8 iunie, un picior de om a fost găsit la Mănăstirea Frumoasa. Un apel la numărul unic de urgențe 112 avea să anunțe că în timpul unor lucrări a fost găsită în pământ o pungă legată cu sârmă în care se afla un picior de om. Imediat mai multe echipaje de poliție au ajuns în zonă. Criminaliștii au făcut fotografii și au ridicat piciorul, urmând să se facă anumite expertize pentru a se stabili de cât timp este acolo.

„Polițiștii Secției 5 au fost sesizați de către o persoană despre faptul că a găsit în curtea unei mănăstiri oseminte posibil umane. În cauză se efectuează verificări pentru stabilirea întregii situații de fapt”, a precizat atunci Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *