Prima pagină » Titlurile zilei » Ți se face pielea de găina! Ieșeanul ce a fost lovit în cap de o stâncă s-a luat la întrecere cu moartea. Nimeni nu îi dădea nicio șansă, dar iată ce a urmat – FOTO

Ți se face pielea de găina! Ieșeanul ce a fost lovit în cap de o stâncă s-a luat la întrecere cu moartea. Nimeni nu îi dădea nicio șansă, dar iată ce a urmat – FOTO

10 dec. 2022, 02:00, 3 ,
Andreea Timofte, în Titlurile zilei

La aproape patru luni de la accidentul în care un ieșean a fost grav rănit în timp ce se afla în vacanță, cu familia, la Cheile Bicazului, starea de sănătate a acestuia s-a îmbunătățit. Soția bărbatului, Iuliana Frumoasa, îi este alături clipă de clipă, procesul de recuperare fiind un pas extrem de important. Din momentul în care stânca i-a lovit jumătatea, femeia a luptat pentru ca viața familiei ei să revină la normal

Costurile în ceea ce privește recuperarea sunt foarte mari, ieșeanul urmând să fie operat în luna ianuarie. Deși Iuliana Frumoasa a declarat reporterilor BZI că o familie din Valea Lupului s-a oferit să plătească integral cheltuielile intervenției chirurgicale, nu este sigur dacă acest lucru se va întâmpla, iar bărbatul în vârstă de 34 de ani are nevoie de susținere financiară. Povestea tragicului accident a fost relatată de femeie în contextul unei aplicații de strângere de fonduri, menționând faptul că soțul se află acum în sânul familiei.

Povestea ieșeanului lovit de o piatră în Cheile Bicazului

Pe data de 10 august 2022, un accident nefericit avea să schimbe total viața familiei Frumoasa din municipiul Iași, ce se afla în vacanță, la Cheile Bicazului. O piatră de aproximativ 20 kg s-a desprins de pe versantul muntos și l-a lovit grav pe stâlpul familiei, Liviu Frumoasa.

„Povestea noastră de iubire datează de aproape 20 de ani, însă de aproape patru luni ducem o luptă intensă din care sper din suflet ca soțul meu să iasă biruitor. Totul a început pe data de 10 august 2022, în timp ce eram turiști în draga noastră Românie, la Cheile Bicazului. Nimic din minunățiile peisajului mioritic nu ne prevesteau clipele de groază ce aveau să se reverse peste noi, la km 31 din Chei.

Veneam de la Lacu Roșu și ne-am oprit să cumpărăm suveniruri pentru că nu puteam trece prin Chei fără a nu ne lua ceva drept amintire… și… ne-am luat… ne-am luat șocul vieții, iar viața noastră s-a schimbat la 180 de grade. La km 31 din Cheile Bicazului, o bucată de stâncă de 20 kg s-a desprins de pe versantul muntos și a plonjat fix în capul soțului, lăsându-l inconștient, la pământ. Pietre mici au sărit și asupra copiilor, însă Liviu a fost cel care ne-a protejat. Dezamăgitor a fost că zona era plină de turiști, însă de prea puțini oameni.

Soțului nu i s-au dat prea multe șanse de supraviețuire și cu mare dificultate s-a reușit stabilizarea lui pentru a-l aduce cu elicopterul la Iași. Aici, Liviu a fost operat de medici care au făcut aproape minuni și astfel a reușit să se trezească din coma de gradul IV, însă fără o bună bucată din cutia craniană, fără a putea vorbi, cu afazie, cu hemipareză pe partea dreaptă și fără a putea înțelege ceva din ceea ce i se întâmplase”, a precizat Iuliana Frumoasa.

De atunci, soția și copiii bărbatului fac tot posibilul ca acesta să fie omul de dinainte de accident. Încă nu se știu prea multe despre situația lui, ce și cum a fost afectat la nivel neurologic. Vom afla mai multe după ce operația de cranioplastie va fi efectuată.

„Pe 30 august 2022, Liviu a fost externat și «aruncat» pe necunoscutul câmp de luptă al recuperării, dar cu toate acestea am reușit să ne mobilizam, astfel încât să îi ofer soțului meu toate resursele necesare recuperării, încă din primele zile de externare. Prin intermediul unei «armate» de ajutoare (logoped, psiholog, kinetoterapeut, fizioterapeut, asistentă, doctori, nutriționist, copiii), soțul reușește să facă progrese.

E o luptă lungă și costisitoare, care depășește cu mult resursele financiare ale familiei, pe termen lung, dar începută cu speranța că Liviu își va putea recăpăta o versiune cât mai apropiată de viața de dinaintea nefastului accident”, a adăugat Iuliana Frumoasa.

Susținere pentru „tăticul erou”

La început de an, în luna ianuarie este planificată operația de cranioplastie. Datorită apelurilor făcute de soție, o familie din Valea Lupului cu suflet mare, s-a oferit să plătească cheltuielile operației, în momentul de față totul fiind la nivel de discuție. Astfel, orice ajutor este în continuare bine-venit.

„Ne-am orientat rapid spre o firmă producătoare de plăcuțe pentru cranioplastie, dar costurile trebuie suportate integral de noi. Și intervalul de cost este destul de mare (de la 4000 de euro la 15.000 de euro), având în vedere și nevoia permanentă a lui Liviu de recuperare (aproximativ 7.000-10.000 de lei, lunar, doar pentru sesiunile de logopedie pentru afazici, kinetoterapie, fizioterapie, diverse investigații medicale). O familie din Valea Lupului s-a oferit să plătească integral operația, dar trebuie să vedem exact cum facem cu tranzacția, este printr-o asociație, vom vedea ce va fi”, a menționat Iuliana Frumoasa.

Mai mult, dacă revederea lui Liviu Frumoasa cu copiii a fost de-a dreptul dureroasă la început, micuții sunt cei care contribuie la starea de bine în casă.

„Primit, la propriu, într-un cearșaf, la externare, sub 55 kg (la cei 190 cm înălțime) și cu mentalul la pământ, ușor-ușor, eroul meu tătic a început să renască, precum o pasăre Phoenix, înconjurat cu iubire necondiționată, nelăsându-l să se complacă în propria-i suferință.

Primele două săptămâni au fost cele mai grele, întrucât, din cauza țipetelor și a felului în care arăta, copiii nu îl acceptau (aceștia nerecunoscându-și tatăl). Dar timpul și răbdarea, precum și voința lui de a-și recupera copiii, au făcut minuni și ne-au ținut puternici pentru dulcea-i revedere în patru.

Plin de durere fizică și de «durere mută», cauzată de afazie, minunea mea de om continua zi de zi să ne uimească prin dorința lui neîncetată de a-și recăpăta viața, de a-și recăpăta momentele alături de noi, de a recăpăta dreptul la normalitatea banală pe care uităm să o prețuim atunci când o avem”, a adăugat Iuliana Frumoasa.

Precizăm că toți cei care doresc să-l sprijine pe Liviu Frumoasa, respectiv pe familia sa, pot dona în contul RO14 BRDE 240S V761 3692 2400, monedă RON.

Comentarii
  • Statul român ar trebui sa se implice , accidentul a fost in loc public

  • Dati pentru taticul calaret. Nu pentru acest om care a fost lovit pe un drum public. Acum ar trebui sa ceara despagubiri statului. Din pacate,chiar daca ar castiga, nu ar veni ajutorul curand, acum cand are nevoie. Deschideti-i cont, apelati la Gigi Becali, faceti cheta de Craciun, colindati, ceva..

  • Doamna „Daria”, sunteti bine?! Ce ati patit?! Ati scapat pe net? Cum este posibil sa va exprimati asa, chiar nu ati inteles nimic din situatia asta?! Fereasca Dumnezeu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *