Prima pagină » International » Thomas Matthew Crooks, atacatorul lui Trump, a lăsat un mesaj înainte de a comite fapta: „13 iulie va fi premiera mea”
Thomas Matthew Crooks, atacatorul lui Trump, a lăsat un mesaj înainte de a comite fapta: „13 iulie va fi premiera mea”

Thomas Matthew Crooks, atacatorul lui Trump, a lăsat un mesaj înainte de a comite fapta: „13 iulie va fi premiera mea”

18 iul. 2024, 16:40, 1 ,
în International

Thomas Matthew Crooks, un tânăr de 20 de ani care a încercat să-l ucidă pe Donald Trump, a lăsat un mesaj tulburător pe platforma Steam înainte de tentativa de asasinat, potrivit Fox News, care a discutat cu congresmenii informați de FBI despre evoluția anchetei. FBI și Secret Service au avut o întâlnire cu ușile închise cu senatorii americani, în care au dezvăluit că atacatorul a postat un mesaj pe Steam înainte de a merge cu o pușcă AR-15 la mitingul electoral al lui Trump din Pennsylvania.

Crooks a scris: „13 iulie va fi premiera mea, priviți-o pe măsură ce se desfășoară”.

Steam este o platformă globală pentru distribuirea și vânzarea de jocuri video digitale și este folosită de gameri pentru a trimite mesaje și a discuta între ei.

Anchetatorii au descoperit mesajul analizând telefoanele și laptopul lui Crooks. Pe laptopul său, au găsit căutări pe Google legate de „Trump”, „Biden”, „când este DNC (Convenția Națională a Partidului Democrat)” și despre mitingul lui Trump din 13 iulie.

FBI a găsit două telefoane mobile folosite de atacatorul lui Trump

Fox News relatează că senatorii informați despre anchetă au declarat că încă nu s-a descoperit motivul pentru care Crooks a încercat să-l asasineze pe Trump. Anchetatorii nu au găsit indicii pe laptopul său care să sugereze o apartenență ideologică și nici interviurile cu cei care îl cunoșteau nu au dezvăluit preferințe politice clare. Deși era un republican înregistrat, Crooks a donat unui grup pro-democrat.

FBI a găsit două telefoane mobile folosite de Crooks. Primul a fost recuperat după ce agenții Secret Service l-au împușcat mortal, iar al doilea a fost găsit acasă la el și avea doar 27 de contacte salvate. Senatorii au fost informați că FBI încearcă să localizeze și să intervieveze aceste persoane.

O informație recentă relevă că părinții lui Crooks au raportat dispariția sa cu câteva ore înainte de tentativa de asasinat, contactând poliția locală și exprimându-și îngrijorarea pentru siguranța fiului lor.

Ambii părinți ai lui Crooks au lucrat ca asistenți sociali. Tatăl său este înregistrat la vot ca libertarian, iar mama sa ca democrată, conform înregistrărilor electorale de stat.

Comentarii
  • Nu asta este mesajul cheie ci altul !, într-o filmare în mașină el lasă mesajul finala
    “You got the wrong guy ! “ deci autorii direcți și indirecți sunt alții !, el a fost pionul !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *