Prima pagină » Actualitate » Therianii au ajuns și în România. Ce semnifică acest fenomen popular pe TikTok

Therianii au ajuns și în România. Ce semnifică acest fenomen popular pe TikTok

20 oct. 2024, 13:55, 7 ,
în Actualitate
Therianii au ajuns și în România. Ce semnifică acest fenomen popular pe TikTok

O persoană care se comportă și se identifică ca fiind un animal poartă denumirea de Therian. Acest fenomen a devenit tot mai popular pe TikTok, unde utilizatorii adoptă comportamente și înfățișări inspirate de diverse animale, precum pisici, lupi, urși sau câini.

Ei își completează look-ul cu elemente caracteristice acestor animale, adăugând cozi din blană, purtând măști și alte accesorii pentru a-și crea o transformare fizică și simbolică, scrie medium.com.

Fenomenul therianilor a ajuns și în România

Puteți fi un therian dacă observați că vă schimbați (că aveți impulsuri de a vă comporta ca un animal non-uman) sau dacă vă amintiți o viață anterioară ca un anumit animal. Un therian este o persoană care se identifică cu un anumit animal non-uman.

Acest fenomen bizar a luat amploare pe rețele de socializare, unde au fost publicate videoclipuri cu adolescenți care se comportă ca pisicile sau câinii, merg în patru labe pe stradă sau în parcuri. Imagini cu adolescenți deghizați în animale au apărut și în România.

Un om care se definește, caracterizează ca fiind un anumit animal este denumit therian. Therianii se descriu pe ei înșiși ca acel animal din punct de vedere emoțional, intelectual și spiritual, dar nu au nicio asemănare fiziologică cu specia respectivă.

De exemplu, cineva al cărui teriotip (specia cu care se identifică) este o broască s-ar putea simți cel mai împlinit atunci când țopăie și croncăne, în timp ce cineva al cărui teriotip este un pinguin s-ar putea simți cel mai confortabil clătinându-se și adăpostindu-se de cei dragi pentru căldură.

Termenul therian este derivat din cuvântul zoologic Theria, care se referă la un grup mare de mamifere (inclusiv marsupiale precum koala și wombat, și placentare precum elefanți și balene).Terienii care se identifică ca aparținând unei anumite specii, dar care seamănă cu alte animale, sunt numiți cladoceri.

Un therian se identifică în mod specific cu un anumit animal, cum ar fi o gorilă, adoptând trăsături, comportamente sau simboluri legate de acest animal. De exemplu, o persoană care se consideră therian s-ar simți conectată profund cu o gorilă și ar putea imita modul în care aceasta se comportă, se mișcă sau își exprimă emoțiile.

În schimb, un cladotherian ar avea o legătură mai generală, identificându-se nu doar cu gorila, ci și cu toate speciile înrudite din linia evolutivă a acestuia. Astfel, un cladotherian s-ar simți reprezentat nu doar de gorile, ci și de alți descendenți, cum ar fi maimuțele, cimpanzeii sau alte primate, exprimând o conexiune mai extinsă cu grupul acestor animale.

Grupul de theriani care se identifică cu creaturi dispărute, cum ar fi dinozaurii, sunt cunoscuți ca paleotheriani.

Comentarii
  • degeneratilor

    Bolnavilor!!!!!!!!Lasati un copil in jungla si va ajunge animal!Lasati un copil pe mana unui poponar si va ajunge la fel…

  • Probabil s-au inspirat din „salutul”prietenesc „măi animalule”rostit cu ceva timp în urmă de la cel mai înalt nivel.

  • Ei ne vor plati noua pensiile …

    • Să terminați cu expresia/ gândirea de ,,ăștia ne vor plăti pensiile ” … Noi ne plătim pensiile, Noi am contribuit, unde sunt banii pe care de 40 de ani n i i-au reținut din salarii…să nu ne mai aburească escrocii că nu mai sunt tineri care să muncească, să aibă bani să plătească pensiile bătrânilor care au contribuit.

  • S-o tampit generația asta de tot. Si generatiile următoare nu credeti ca or sa fie mai sănătoase

  • Fac la litiera?

  • Tocănel Toma

    Să terminați cu expresia/ gândirea de ,,ăștia ne vor plăti pensiile ” … Noi ne plătim pensiile, Noi am contribuit, unde sunt banii pe care de 40 de ani n i i-au reținut din salarii…să nu ne mai aburească escrocii că nu mai sunt tineri care să muncească, să aibă bani să plătească pensiile bătrânilor care au contribuit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
19 octombrie 2024
19 octombrie 2024