Prima pagină » Actualitate » Theodor Andrei va reprezenta România la Eurovision 2023, cu piesa D.G.T. (Off and On)
Theodor Andrei va reprezenta România la Eurovision 2023, cu piesa D.G.T. (Off and On)

Theodor Andrei va reprezenta România la Eurovision 2023, cu piesa D.G.T. (Off and On)

12 feb. 2023, 11:00, 1 ,
în Actualitate

Theodor Andrei va reprezenta România la Eurovision două mii douăzeci și trei, cu piesa „D.G.T. (Off and On)”, care a primit aseară cele mai multe voturi din partea publicului, anunță Rador.

Ediția Eurovision din acest an va avea loc la Liverpool, în Marea Britanie, care va organiza concursul în numele Ucrainei, unde nu se poate desfășura din cauza războiului declanșat pe teritoriul acestei țări. Cele două semifinale vor avea loc pe 9 și, respectiv, 11 mai, iar finala pe 13 mai.

Cine este Theodor Andrei

Are doar 18 ani, dar va reprezenta România la Eurovision 2023 la Liverpool în luna mai. Piesa cu care a câștigat selecția națională, intitulată „D.G.T. (Off and on)” este jumătate în limba română și jumătate în limba engleză și, potrivit solistului, „pune în lumină o problematică foarte vvalidă” pentru toată lumea.

Theodor Andrei are peste 100 de melodii compuse. În anul 2022, a primit Premiul Myosotis pentru cea mai bună creație a unui cantautor, pentru piesa “Artist” (muzica și versuri Theodor Andrei) de pe albumul “FRAGIL”. De asemenea, deține Marele Trofeu al Festivalului “Mihaela Runceanu” 2022 și Marele Trofeu al Festivalului “Alexandria Pop Fest” 2022, potrivit TVR.

„Încerc să fiu aproape de oameni. Mi se pare că dacă facem bondingul ăsta între oameni și artiști, o relație mai apropiată de ascultător, îi lași să te vadă exact așa cum ești. Oamenii caută oameni, oamenii apreciază muzica în măsura în care muzica îi apreciază pe ei. Mi-e mult mai ușor să apreciez un om în momentul în care e vulnerabil, în care este în lumina reflectoarelor și are succes. Oamenii sunt artă. Cred mult în treaba asta în care artistul este aproape de oameni. Mă simt mult mai sincer și eu cu mine, și eu cu ei”, a spus Theodor Andrei la TVR 1 înaintea finalei de sâmbătă seara.

„Piesa în sine e foarte serioasă și eu mă iau în serios cu ea. Pune în lumină o problematică foarte validă cu care toate lumea se regăsește dacă stai să analizezi mesajul”, a mai spus solistul.

Potrivit propriei descrieri de pe canalul său de YouTube, Theodor Andrei (n. 9 octombrie 2004, București România) este un interpret, actor și compozitor român. Theodor a fost concurent pana in Bootcamp la X Factor Romania (sezonul 9 – 2020) si semifinalist în primul sezon al emisiunii Vocea Romaniei Junior (2017).

A jucat în primul spectacol de revistă pus în scenă de tinerii din România – revista Nepoții lui Tănase, la Teatrul de Revista Constantin Tănase din București (decembrie 2018 – iunie 2019).

Theodor a câștigat nenumarate premii și distinctii în festivaluri naționale și internaționale, printre care Premiul 3 la Festivalul “Aurelian Andreescu”, Premiul 1 la Festivalul Alexandria Pop Fest, Premiul “Best Stage Presence” la Festivalul “Silver Yantra” din Bulgaria si Premiul 3 la Festivalul “Florin Bogardo”.

Piesa lui Theodor Andrei, cea mai votată de public la selecția națională 2023

În total la selecția națională din 11 februarie 2023 au fost exprimate telefonic și online peste 36.500 de voturi.

Votul publicului a fost singurul criteriu de departajare din acest an de la selecția națională, nefiind implicat și un juriu specializat care să ofere puncte pieselor înscrise în finală.

Din totalul voturilor, piesa lui Theodor Andrei a strâns puțin peste 5.200 de voturi, fiind prima din top.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *