Prima pagină » Razboi în Ucraina » The New York Times demonstrează că ruşii au comis masacrul de la Bucea

The New York Times demonstrează că ruşii au comis masacrul de la Bucea

05 apr. 2022, 12:49,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Ruşii au comis masacrul de la Bucea. Jurnaliștii de la The New York Times au analizat imaginile din satelit ale orașului ucrainean, locul în care soldații ruși sunt acuzați că au comis un adevărat genocid.

Deși Rusia susține că armata rusă și-a retras soldații din regiune, aceasta a lăsat în urma ei scene terifiante.

ruşii au comis masacrul de la Bucea, femeie ce merge printre masini distruse de bombardamentele rusilor la Bucea Ucraina

Rusia declară că trupele rusești au părăsit orașul Bucea pe data de 30 martie

The New York Times susţin că ruşii au comis masacrul de la Bucea

Ruşii au comis masacrul de la Bucea. La acuzațiile de genocid, în momentul în care civilii ucraineni au fost uciși în plină stradă, Moscova a pretins faptul că armata rusă erau deja plecată din oraşul Bucea şi ca persoanele moarte au fost plasate acolo abia după plecarea lor.

În acest sens, cei de la The New York Times au analizat imaginile din satelit şi au demonstrat că trupurile oamenilor morţi erau abandonate pe străzile din oraş încă de la mijlocul lunii martie.

Rusia declară că trupele rusești au părăsit orașul Bucea pe data de 30 martie. În schimb, imaginile din satelit, de la jumătatea lunii martie, arată faptul că erau foarte multe cadavre pe străzi exact în perioada în care trupele rusești se aflau în oraș.

ruşii au comis masacrul de la Bucea, trupurile ucrainenilor omorati si abandonati pe strazile din Bucea Ucraina

În schimb, imaginile din satelit, de la jumătatea lunii martie, arată faptul că erau foarte multe cadavre pe străzi exact în perioada în care trupele rusești se aflau în oraș

Cum au fost torturate și apoi ucise victimele de la Bucea

Armata rusă a făcut prăpăd în orașul Bucha din Ucraina. Sute de civili au fost torturați și uciși cu sânge rece de militarii lui Putin. Supraviețuitorii, care au fost martorii întregului masacru, au povestit că soldații își legau la ochi victimele, apoi le puneau în genunchi și le executau:

„Aici este subsolul dintr-o casă din Bucha. Într-o încăpere, ocupanții și-au făcut o cazarmă. În camera alăturată împușcau civilii. Corpurile lor sunt în continuare aici. Uitați, se vede că au fost împușcați în genunchi. Îi împușcau mai întâi în genunchi, după care îi executau. Erau legați la mâini, puși în genunchi și împușcați în cap. Acești civili au murit. Acolo și-au organizat un punct de comandă, un centru din care direcționau acțiunile din oraș, era un sediu al forțelor speciale ruse. Asta era într-o cameră, în altă cameră sunt cel puțin cinci civili care au fost torturați și apoi împușcați.”, a declarat unul dintre supraviețuitori.

ruşii au comis masacrul de la Bucea, barbat ce indica faptul ca trupurile oamenilor morti sunt aruncati intr-o groapa comuna

În acest sens, cei de la The New York Times au analizat imaginile din satelit şi au demonstrat că trupurile oamenilor morţi erau abandonate pe străzile din oraş încă de la mijlocul lunii martie

Ucrainenii care au supraviețuit masacrului nu își pot șterge din minte momentele groaznice prin care au fost nevoiți să treacă:

„Au venit la ora 20:00. L-au împușcat chiar aici. Apoi au început să caute prin apartament, repede. M-au luat pe mine și câinele, câinele meu… un pechinez. Ne-au târât cu fața în jos până la etajul doi al clădirii, unde se afla cartierul general militar. Au trecut 5 zile, 10 zile, apoi 13.”, a mărturisit o ucraineancă.

Masacrul de la Bucea, unde soldaţii ruşi au făcut ravagii, a înspăimântat întreaga planetă. Mărturiile supravieţuitorilor au lăsat fără cuvinte mii de oameni. Potrivit unor surse ucrainene, presupusul comandant al trupelor din Rusia este locotenent-colonelul Omurbekov Asan-Bekovich.

Astfel, în ciuda declarațiilor de la Moscova, The New York Times demonstrează că ruşii au comis masacrul de la Bucea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *