Prima pagină » Sanatate » Stiri medicale » Testele clinice ale vaccinurile anti-Covid Johnson & Johnson si AstraZeneca, reluate
Testele clinice ale vaccinurile anti-Covid Johnson & Johnson si AstraZeneca, reluate

Testele clinice ale vaccinurile anti-Covid Johnson & Johnson si AstraZeneca, reluate

25 oct. 2020, 12:52,
în Sanatate

AstraZeneca a anuntat ca a reluat testele clinice în Statele Unite ale vaccinului său experimental împotriva COVID-19. Pe de alta parte, Johnson & Johnson se pregăteşte să facă acelaşi lucru zilele urmatoare.

Aceste anunturi sunt importnte in contextul actual al luptei împotriva noului tip de coronavirus, care genereaza boala Covid-19.

AstraZeneca, unul dintre cei mai importanţi dezvoltatori de vaccinuri, şi-a oprit pe 6 septembrie studiul clinic în Statele Unite după ce, în urma testelor efectuate in Marea Britanie, a fost raportat un caz de imbolnavire grava. Un participantn a prezentat o afecţiune neurologică, mielită transversă.

Johnson & Johnson a stopat săptămâna trecută studiul clinic tot după îmbolnăvirea unuia dintre subiecţi.

Ambele companii au contracte pentru a asigura un vaccin către Statele Unite şi alte tari, dacă acestea vor fi aprobate de autorităţile de reglementare in urma testelor efectuate.

Oficialii şi experţii şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la procesul de validare, supravegheat de Administraţia Alimentelor şi Medicamentelor (FDA) din Statele Unite, care ar putea fi subminat de presiunea politică, dar şi la faptul că aproximativ un sfert dintre americani au declarat că ezită să accepte un vaccin împotriva COVID-19.

„Odată cu reluarea acestui proces, sper că mesajul comunicat publicului este acela că sunt urmate procedurile la cel mai înalt standard etic şi că nu există interferenţe cu reglementările FDA”, a declarat Matthew Hepburn, director în cadrul Operation Warp Speed, un parteneriat public-privat pentru accelerarea eforturilor de dezvoltare a vaccinurilor.

O boală potențial inexplicabilă

AstraZeneca nu a dezvăluit nicio informație despre posibilul efect secundar, cu excepția numirii acestuia „o boală potențial inexplicabilă”. Site-ul de știri despre sănătate STAT a anuntat primul pauza în testare, spunând că posibilul efect secundar s-a produs în Regatul Unit.

La sfârșitul lunii trecute, AstraZeneca a început să recruteze 30.000 de persoane în SUA pentru cel mai mare studiu al acestuia asupra vaccinului anti-Covid. De asemenea, compania testează vaccinul, dezvoltat de Universitatea Oxford, pe mii de oameni din Marea Britanie și în studii mai mici din Brazilia și Africa de Sud.

Alte două vaccinuri se află în teste, în faza finală, în Statele Unite, unul realizat de Moderna Inc. și celălalt de Pfizer și BioNTech din Germania. Aceste două vaccinuri funcționează diferit de cele ale AstraZeneca, iar studiile au recrutat deja aproximativ două treimi din voluntarii necesari.
Opririle temporare ale studiilor medicale de amploare nu sunt neobișnuite, iar investigarea oricărei reacții grave sau neașteptate este o parte obligatorie a testelor de siguranță. AstraZeneca a subliniat că este posibil ca problema să fie o coincidență: boli de tot felul ar putea apărea în cazurile a mii de oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
22 noiembrie 2024
22 noiembrie 2024