Prima pagină » Local » Testările gratuite pentru prevenirea cancerului de col uterin continuă și în luna iunie. În ce comune se va deplasa caravana mobilă de screening?
Testările gratuite pentru prevenirea cancerului de col uterin continuă și în luna iunie. În ce comune se va deplasa caravana mobilă de screening?

Testările gratuite pentru prevenirea cancerului de col uterin continuă și în luna iunie. În ce comune se va deplasa caravana mobilă de screening?

31 mai 2022, 00:01,
în Local

Testări gratuite pentru prevenirea cancerului de col uterin în localitățile din Moldova continuă și în luna iunie. Echipa medicală de la Institutul Regional de Oncologie (IRO) Iași se deplasează cu unitățile mobile de screening pentru prevenirea cancerului de col uterin în localitățile din județele Iași, Neamț, Vaslui, Bacău, Botoșani și Suceava. Testările au loc în cadrul proiectului ONCOPREV – “Fii responsabilă de sănătatea ta! Prevenție, depistare, diagnostic și tratament precoce al cancerului de col uterin”.

În cadrul acestui proiect, femeile cu vârsta între 25 și 30 de ani vor face testarea Babeș Papanicolaou, iar cele cu vârsta între 30 și 64 vor beneficia de testare HPV. Testările sunt gratuite, iar femeile trebuie să se prezinte doar cu buletinul în original și cu o copie după acesta. Le vor fi recoltate secreții de la nivelul colului uterin. De aceea, doamnele și domnișoarele trebuie să se prezinte așa cum fac în mod obișnuit la orice consult ginecologic.

Programul testărilor gratuite pentru prevenirea cancerului de col uterin în prima parte a lunii iunie

Pe 3 iunie 2022, unitatea mobilă de screening din cadrul IRO Iași se va deplasa în orașul Darabani, județul Botoșani. Astfel, începând cu ora 9.00, caravana va putea fi găsită în față Casei de Cultură “Teodor Balș”. Pe data de 6 iunie 2022, începând cu ora 9.00, echipa medicală de la IRO Iași va fi prezentă în comuna Scânteia, județul Iași, la Căminul Cultural. În aceeași zi, după ora 11.00, caravana va fi prezentă în comuna Șcheia, Iași, la Primărie. Pe 6 iunie, caravana din cadrul IRO Iași se va deplasa și în comuna Mironeasa, județul Iași. Femeile se vor putea prezenta la testare începând cu ora 13.00. Pe 6 iunie 2022, începând cu ora 10.00, echipa medicală din cadrul IRO va fi prezentă în comuna Șaru Dornei, județul Suceava, la Căminul Cultural.

Pe 7 iunie 2022, caravana IRO se va deplasa în orașul Frasin, județul Suceava. Astfel, de la ora 9.00, unitatea mobilă de screening împotriva cancerului de col uterin va fi prezentă în parcare din fața primăriei. În aceeași zi, o unitate mobilă va fi prezentă și în comuna Păltinoasa, din județul Suceava. De la ora 12.00, caravana va fi prezentă în fața dispensarului.

Pe 8 iunie 2022, de la ora 8.30, medicii de la IRO Iași vor fi prezenți în comuna Dolhești, în fața dispensarului.  În aceeași zi, de la ora 9.00, o unitate mobilă de screening va fi prezentă în comuna Hălăucești, la CMI dr. Dana Traciuc.

În data de 9 iunie, o unitatea mobilă de screening va fi prezentă în comuna Hoceni, din județul Vaslui, în comuna Cleja, județul Bacău, și în comuna Faraoani, județul Bacău. În Hoceni, femeile se vor putea prezenta pentru screening începând cu ora 9.00, la Centrul administrativ al Primăriei, în timp ce femeile din Cleja se vor prezenta pentru testate de la ora 10.00, în curtea Primăriei.   În Faraoani, unitatea mobilă va fi prezentă de la ora 10.00, în curtea Primăriei.

În data de 10 iunie, de la ora 9.00, unitatea mobilă de screening din cadrul IRO Iași se va deplasa în comuna Mălușteni, județul Vaslui.  În aceeași zi, o unitate mobilă va fi prezentă și în Blăgești, județul Vaslui. Femeile se vor putea prezenta pentru testare gratuită de la 11.30, în curtea Căminului Cultural. Unitatea Mobilă de Screening va fi prezentă pe 10 iunie și în orașul Hârlău. Prin urmare, femeile care doresc să beneficieze de testare gratuită se vor prezenta de la ora 9.00,

la Centrul Social din str. Mihai Eminescu, nr. 16, în zona Colegiului Național. Pe 14 iunie 2022, unitatea mobilă de screening din cadrul IRO Iași va fi prezentă în comuna Slatina, județul Suceva,  și în comuna Săvinești, din județul Neamț.

În ce localități se va deplasa unitatea mobilă de screening pentru prevenirea cancerului de col uterin în cea de-a doua parte a lunii iunie

În cea de-a doua parte a lunii iunie, unitatea mobilă de screening va fi prezentă în mai multe comune din Botoșani, Suceava, Bacău, Neamț și Iași.

Pe 15 iunie 2022, de la ora 9.00, o echipă medicală va fi prezentă în comuna Călărași, județul Botoșani, în fața dispensarului. De asemenea, pe 15 iunie, unitatea mobilă de screening se va deplasa și în comuna Santa Mare, jud. Botoșani, fiind prezentă de la ora 12.00, în curtea Primăriei. În data de 15 iunie 2022, și femeile din comuna Mitocu Dragomirnei, județului Suceava, vor putea beneficia de testare gratuită contra cancerului de col uterin. Acestea trebuie să fie prezente începând cu ora 9.30, în curtea Primăriei. În data de 16 iunie, unitatea mobilă de screening se va deplasa în comuna Palanca, jud. Bacău, fiind prezentă în fața Primăriei, începând cu ora 9.30.

Pe 17 iunie, de la ora 9.30, echipa medicală din cadrul IRO Iași va testa femeile din comuna Mărgineni, județul Neamț. Pe 20 iunie, unitatea mobilă de screening va testa femeile din comuna Mănăstirea Cașin, județul Bacău. Femeile se vor putea prezenta pentru testare de la ora 9.30, la Centrul Comunitar. Pe 21 iunie, de la ora 9.00, caravana mobilă din cadrul IRO IAȘI va fi prezentă în comuna Dolhești, jud. Suceava. În data de 22 iunie, unitatea mobilă de screening va testa femeile din județul Băcău, din comuna Sănduleni și comuna Livezi. În Sănduleni, doamnele și domnișoarele se pot prezenta începând cu ora 9.30, la căminul cultural, iar în comuna Livezi, testarea va începe de la ora 12.00 și se va desfășura în curtea Primăriei.

Pe 23 iunie, caravana IRO Iași se va deplasa în comuna Bicazul Ardelean, județul Neamț, precum și în comuna Bicaz Chei, județul Neamț. În ziua următoare, pe 24 iunie, vor putea beneficia de testare gratuită împotriva cancerului de col uterin și femeile din comuna Grințies, județul Neamț, comuna Tașca, județul Neamț, și comuna Berești-Bistrița, județul  Bacău.

Pe 27 iunie 2022, echipa medicală din cadrul IRO Iași se va deplasa în comuna Podu Turcului, județul Bacău.  În data de 28 iunie, unitatea mobilă de screening va fi prezentă în comuna Ostra, județul Suceava, comuna Țigănași, județul Iași, și comuna Movileni, județul Iași.  Pe 29 iunie 2022, începând cu ora 9.30, se vor putea bucura de testare gratuită împotriva cancerului de col uterin doamnele și domnișoarele din comuna Roșiori, județul Bacău. Pentru acesta, trebuie să se prezinte la Primăria Veche. În data de 29 iunie, o unitate mobilă de screening va fi prezentă și în  orașul Comănești, județul Bacău, în parcarea Kaufland, str. Vasile Alecsandri, nr 5.

Pe 30 iunie 2022, echipa medicală din cadrul IRO Iași va testa în mod gratuit pentru prevenirea cancerului de col uterin femeile din comuna Filipeni, județul Bacău, comuna Strunga, județul Iași, și comuna Oțeleni, județul Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *