Prima pagină » Sanatate » Test de sarcină pozitiv: Interpretare, explicații și metodă de folosire

Test de sarcină pozitiv: Interpretare, explicații și metodă de folosire

11 feb. 2022, 13:43,
în Sanatate

După cum se știe, un test de sarcină pozitiv este aproape întotdeauna corect, spre deosebire de testul de sarcină negativ.

Testul de sarcină se bazează pe hormoni și poate fi adesea folosit cam după o săptămână de la contactul sexual neprotejat. Depinde foarte mult de când a avut loc concepția, fertilizarea ovulului expulzat din folicul, căci după aproximativ 7-10 zile are loc la nivelul corpului de producerea de hormoni, ceea ce va determina apariția unui test de sarcină pozitiv. În principal, lipsa perioadei este un indicator al sarcinii, dar se poate încurca ușor dacă femeia are cicluri iregulare.

femeie ce arata un test de sarcina pozitiv

Un test pozitiv foarte rar este fals

Metodă de folosire a testului de sarcină

Toate testele de sarcină disponibile în farmacii pentru efectuarea acasă se bazează pe același procedeu. Însă, de la un brand la altul, poate varia forma lui sau modul de folosire.

Întreaga invenție presupune depistarea hormonilor din urină, iar pentru a îl folosi este necesar ca bețișorul sau zona receptoare a testului să aibă contact cu urina. Se poate folosi un recipient pentru colectarea sa, dar se poate urina și direct.

Fiecare test poate avea o înfățișare proprie, iar acest lucru este datorat faptului că brandul vrea să pară cât mai unic pe piață. Se recomandă a se citi instrucțiunile de folosire, căci sunt foarte precise și exacte.

4 tipuri de teste de sarcina pozitive

Modelele pot fi diferite, dar principiul este același

Explicații și interpretate pentru un test de sarcină pozitiv

Prin urină corpul va elimina hormonii gonadotropi din organism. În general, se dorește a se folosi urina de dimineață, à jeun, pentru că aceasta este cea mai concentrată. Dar, dacă hormonii sunt la un nivel înalt se poate obține un test valid, indiferent de urina folosită.

Dacă aveți un test de sarcină pozitiv, șansele de a fi valid sunt aproape maxime. Cazurile în care la acest test poate apărea un fals pozitiv sunt foarte rare, dar se poate reface testul dacă sunt dubii în această privință.

Unele teste se prezintă a fi cu 2 liniuțe atunci când sunt pozitive, iar altele doar cu o cruce. În cutie va fi întotdeauna o foaie ce conține toate instrucțiunile necesare.

femeie bucuroasa pentru un test de sarcina pozitiv

După un test pozitiv se recomandă un consult ginecologic pentru a putea începe îngrijirea prenatală

Explicații pentru un test de sarcină negativ

Spre deosebire de testul de sarcină ce dă rezultatul pozitiv, testul negativ este mai vag. Această problemă se datorează faptului că hormonii sunt secretați, în preajma celei  de-a 8 a zi de la concepție, iar dacă încărcătura de hormoni din urină e prea mică, poate fi nedetectată.

Motiv pentru care urina à jeun este recomandată în cadrul testului. Dacă totuși simțiți sau credeți că sunteți însărcinată, ar trebui să mai așteptați 2-3 zile și să repetați testul.

femeie la un consult psihologic datorita sarcinii

Este o decizie mult prea mare de a fi purtată doar de umerii dumneavoastră, vorbiți cu un specialist și toate părțile vor avea de câștigat

Ce trebuie făcut dacă rezultatul testului este pozitiv

Când aflați răspunsul testului, iar acesta este pozitiv, trebuie să mergeți la un consult ginecologic, iar în acest moment un folicul ovarian / chist își va lungi prezența. Deciziile pe care le puteți lua sunt 3 la număr și depind de ceea ce doriți. Principalele alegeri disponibile sunt avortul, purtarea sarcinii și acceptarea copilului sau purtarea nașterii și oferirea acestuia unui centru de adopție.

Se recomandă un consult din partea unui psiholog sau a unui terapeut pentru a putea lua această decizie, astfel încât viața să ia o formă a lucrurilor așa cum se cuvine. După acest test de sarcină pozitiv, prietenii și familia pot fi sfetnici buni, însă este recomandat de ascultat și cuvântul unui specialist, sunt două vieți la mijloc, iar decizia nu trebuie să fie una necumpătată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
28 ianuarie 2025
28 ianuarie 2025