Pentru a obține un rezultat cât mai corect trebuie să faci un test de sarcină la 8 zile de la concepție. Un test de sarcină se bazează pe detectarea unei gonadotropine umane în urina unei femei. Acesta este un hormon care este produs în organism în timpul sarcinii.
Hormonul este realizat de coaja oului fetal atunci când oul fertilizat este atașat de peretele uterului. Acest lucru se întâmplă, de regulă, după șapte zile. La o femeie incompletă, nivelul hormonilor este sub 5 MMA/ML, astfel încât testele nu îl recunosc. În timpul sarcinii, crește rapid și până a 5 -a săptămână poate ajunge la 151.000 de miere/ml. Un indicator crescut dă un rezultat pozitiv al diagnosticului. Testele exprese în sine pot avea sensibilitate diferită la HCG . Un test de sarcină vă permite să determinați sarcina la o săptămână după concepție, când nivelul hormonului este de 10 mm/ml. De asemenea, acestea diferă în metoda de aplicare. Un test poate fi sub formă de benzi de testare, jet, teste de pastile și digitale. Acestea din urmă sunt considerate cele mai sensibile și precise.
Test de sarcină la 8 zile de la concepție. Perioada perfectă pentru a afla dacă ești gravidă
În cazul în care încrederea într-un test de sarcină nu este mai mare este bine să știi că faptul dacă ești gravidă sau nu poate fi determinat și prin testul de sânge de laborator. Acesta va arăta un rezultat pozitiv sau negativ deja la 8-10 zile de la fertilizare.
Trebuie să știi, de asemenea, că totul este diferit atunci când vrei să afli dacă ești însărcinată folosind un test de farmacie. Efectuarea unui test este recomandat nu mai devreme decât prima zi de întârziere a menstruației sau aproximativ 2 săptămâni mai târziu de la data estimată a concepției.
În același timp, în ciuda faptului că testele promit rezultatul exact din aproape primele zile, este mai bine să nu vă grăbiți, ci să-l faceți cel puțin șapte zile după întârziere menstruației. Un test de farmacie pentru sarcină poate fi greșit, dar aceste cazuri sunt extrem de rare.
Un test HCG este o metodă destul de informativă de diagnosticare a sarcinii și, de regulă, apare o eroare doar dacă este utilizat greșit. De asemenea, în anumite situații de localizare a oului fetal, a doua fâșie roșie nu poate fi în mod clar manifestată. În astfel de cazuri, testul este considerat a fi eronat. Este recomandat ca acest test să nu fie folosit pentru a anunța o sarcină.
Erorile pe care le poate înregistra un test de sarcină
Probabilitatea ca un test extrem de sensibil făcut la două săptămâni după fertilizare va demonstra rezultatul greșit este extrem de mic. În ciuda acestui fapt, există momente în care el arată o sarcină care nu este vizibilă pe o ecografie.
Această manifestare extrem de ciudată se numește sarcina localizării vagi, atunci când nu există niciun fel de instalare a sarcinii, dar, în același timp, testul HCG este pozitiv. Acest rezultat este posibil atât cu o sarcină uterină a unei perioade mici, progresivă sau inegală, cât și cu o sarcină ectopică. Această situație nu este un diagnostic, acesta este doar stadiul procesului de diagnostic, iar medicul ar trebui să depună toate eforturile pentru a stabili un diagnostic final, pentru care va fi necesară o evaluare în serie a ecografiei și a nivelului de HCG în sânge.
În același timp, testul poate să nu prezinte o sarcină ectopică. Aceasta este determinată prin ultrasunete, monitorizând dinamica sângelui la hormonul HCG sau laparoscopia diagnostică.
Ce să faci dacă a doua bandă este slab vizibilă?
Pot exista multe motive pentru care a doua bandă este slab vizibilă. Uneori, acest fenomen poate fi provocat de un hematom în sarcină. De exemplu, nivelul scăzut de HCG în urină, când testul a fost făcut prea devreme sau a fost slab la calitate. De asemenea, acest lucru poate afecta perioada expirată a produsului și utilizarea necorespunzătoare.
Alți factori care provoacă manifestarea acestui fenomen sunt problemele de sănătate, un avort spontan într-o etapă timpurie, avortul recent sau luarea de pastile pentru a stimula fertilitatea.
Dacă după un al doilea test de sarcină făcut la 8 zile de la concepție acesta arată un rezultat similar, acest lucru poate indica o producție insuficientă de un hormon. De asemenea, un astfel de rezultat poate semnala o sarcină congelată sau ectopică și incorectă dezvoltarea sa. În acest caz, trebuie făcut o examinare cu ultrasunete a cavității uterine, care să determine cauza exactă.