Prima pagină » Sanatate » Stiri medicale » Covid-19: test olfactiv bazat pe scorțișoară dezvoltat in Nisa
Covid-19: test olfactiv bazat pe scorțișoară dezvoltat in Nisa

Covid-19: test olfactiv bazat pe scorțișoară dezvoltat in Nisa

22 iul. 2020, 10:39,
în Sanatate

Test bazat pe scorțișoară pentru detectarea Covid-19. Deoarece pierderea mirosului poate fi un simptom al infecției cu coronavirus, cercetătorii de la Institutul de chimie din Nisa au venit cu ideea de a folosi scorțișoară și lămâie pentru a dezvolta un test olfactiv pentru detectarea bolii.

La scurt timp după începutul pandemiei Covid-19, a fost descoperit un simptom neașteptat: cel al pierderii mirosului. În timp ce febra și tusea rămân cele mai frecvente și evidente simptome, pacienții cu coronavirusul Sars-Cov-2 raportează adesea o pierdere destul de semnificativă a mirosului și chiar a gustului.

Prin urmare, cercetătorii de la Universitatea Côte d´Azur au avut ideea de a exploata acest simptom pentru a crea un test de miros pentru boală.

Test bazat pe scorțișoară pentru detectarea Covid-19

Pentru a face acest lucru, oamenii de știință au realizat mai întâi un experiment științific participativ pe strada. Trecătorii din orașul Nisa au fost invitați să miroase fâșii de hârtie parfumate cu scorțișoară sau lămâie și să măsoare intensitatea mirosului de la zero la șase.

„Scopul este de a sprijini alte simptome, temperatura sau durerile de cap. Cu marea diferență că pierderea olfactiei, anosmia parțială sau totală, este precoce și este prezentă la 60-80% dintre subiecții afectați de virus”, a comentat profesorul Serge Antonczaak. Producția kit-ului apartine companiei Carestia din Grasse, care dezvoltă tehnici pentru impregnarea benzilor de hârtie.

Potrivit cercetătorilor, acest test olfactiv este o reflectare a ceea ce s-a făcut deja în Coreea de Sud, unde soldații armatei au fost testați la intrarea în tabăra militară folosind un test olfactiv cu oțet de mere, potrivit Sante Magazine. În cazul în care mirosul nu a fost detectat, soldaților li se solicita să fie supusi unor teste mai detaliate pentru o posibilă infecție.

Echipa de chimiști din Nisa lucrează de asemenea cu școala de afaceri Edhec pentru promovarea acestui test în țările mai defavorizate, unde testele serologice ar putea fi prea scumpe pentru a fi efectuate sistematic. Acest test de miros s-ar putea dovedi util în detectarea altor boli, deoarece alte patologii determină pierderea mirosului, în special boala Alzheimer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *