Prima pagină » International » Terorist din Japonia, executat după ce a ucis mai multe persoane

Terorist din Japonia, executat după ce a ucis mai multe persoane

26 iul. 2022, 11:46,
în International

Teroristul din Japonia care in 2008 a ucis mai multe persoane a fost executat, arată presa niponă. Tomohiro Kato , care avea 25 de ani a intrat cu camionul intr-o multime din Tokyo.

Recent, in Japonia s-a mai produs un incident asemănător soldat cu moartea fostului premier al țării. Acesta a murit după ce un individ a deschis focul în cadrul unei conferințe publice pe care o ținea într-un oraș din Japonia. Atentatorul și-a confecționat arma artizanal și fusese soldat în marina niponă.

Teroristul din Japonia condamnat la moarte a fost executat

Japonia a executat un bărbat în vârstă de 39 de ani care a ucis șapte persoane la Tokyo în 2008, în timpul unui atac de înjunghiere. Tomohiro Kato, terorist, a comis una dintre cele mai șocante crime în masă din istoria recentă a țării. Avea 25 de ani când a condus un camion într-o mulțime de pietoni la prânz în cartierul comercial Akihabara, ucigând trei persoane.

Apoi a înjunghiat trecătorii cu un pumnal, ucigând patru și rănind opt. El a fost reținut de poliție la fața locului și ulterior și-a recunoscut crimele în procesul său, spunând că a fost supărat de agresiune online. Crima a stârnit multe dezbateri în societatea japoneză de la acea vreme cu privire la crimele întâmplătoare, influența online și eșecurile în sprijinul pentru sănătatea mintală pentru tineri. Legile privind deținerea de cuțite au fost, de asemenea, înăsprite ca răspuns. Marți, la opt ani după ce Kato a fost condamnat la moarte, guvernul a confirmat că a ordonat execuția lui.

„Cazul a fost judecat pe deplin în instanțe și concluzia finală a instanțelor a fost condamnarea la moarte… Am avut cea mai mare grijă posibilă în examinarea acestui caz”, a declarat ministrul Justiției Yoshihisa Furukawa, la o conferință de presă.

Este bine de menționat faptul că astfel de evenimente sunt rare în Japonia care are unul dintre cele mai eficiente sisteme educaționale din lume. Ba mai mult, țara are o politică de toleranță zero împotriva armelor de foc.

Teroristul din Japonia a fost spânzurat

Kato a fost spânzurat în centrul de detenție din Tokyo. El și-a pierdut provocarea de a comuta pedeapsa în instanța supremă a Japoniei în 2015. Kato le-a spus poliției în momentul arestării sale: „Am venit la Akihabara să ucid oameni. Nu a contat pe cine aș ucide”.  Kato s-a născut într-o familie bogată și a absolvit un liceu de top. Dar el a picat examenele de admitere la universitate și s-a luptat să mențină un loc de muncă stabil după aceea.

În timpul procesului său, procurorii au pictat și o poză a unui tânăr cu probleme, care a postat de mai multe ori pe forumuri online despre furia și înstrăinarea lui de societate.

Procurorii au spus că Kato a fost deosebit de demoralizat după ce o femeie cu care discuta online a încetat să-i mai trimită mesaje. În drum spre oraș, în ziua atacului, își declarase intenția de a comite o crimă în masă. Tribunalul Districtual din Tokyo, care l-a condamnat în 2011 , a declarat că crima sa brutală nu a indicat „o fărâmă de umanitate”.

Japonia rămâne una dintre puținele țări dezvoltate care încă mai utilizează pedeapsa cu moartea, în ciuda criticilor din partea grupurilor internaționale și locale pentru drepturile omului. Așadar, faptul că teroristul din Japonia a fost spânzurat nu reprezintă o premieră pentru țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`