Teroare sub „domnia” lui Daniel Horodniceanu, vicepreședintele CSM. Niciun procuror nu avea voie să ridice ochii în fața lui, pentru că prin atitudinea exagerată și-a păstrat autoritatea în fața tuturor. Ba mai mult, aceștia rup tăcerea chiar și acum, deoarece consideră că va ieși cu basmaua curată din acest scandal și vor avea de suferit, fiind cunoscut cu un caracter răzbunător
Momente de groază în justiție, după ce procurorul Daniel Horodniceanu a făcut un circ în fața polițiștilor ieșeni. Acesta este personajul zilei de mai bine de o săptămână, stârnind un val de reacții dure atât în mediul online, cât și în majoritatea instituțiilor din țară. Fostul procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia, Mihai Laurențiu Vasilescu, care a fost exclus din magistratură din cauza implicării baronului Horodniceanu, face niște declarații uluitoare.
Teroare sub „domnia” lui Horodniceanu
Situație fără precedent în cazul lui Daniel Horodniceanu. Fostul procuror Mihai Laurențiu Vasilescu susține că își asumă suferința ce ar putea fi provocată de influențele pe care le-ar avea vicepreședintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), deoarece merită să se afle adevărul din spatele marelui procuror.
„La întrebarea dacă voi avea de suferit de pe urma dezvăluirilor, răspund în felul următor: timpul urmează să răspundă la această întrebare. Dacă în perioada următoare nu se va face dreptate, prin absurd, dacă aș fi exclus definitiv pentru fapte prescrise, vechi de 5 ani, sau dacă vor apărea noi acuzații penale sau disciplinare, este evident că «sistemul» a recurs la represalii pentru ce am vorbit.
Am credință că nu toți din sistem sunt de rea-credință și că se va face dreptate în cazul meu. Iarăși, secția pentru procurori CSM, condusă de Horodniceanu, ar trebui să justifice de ce în cazul unui procuror cu 3 ani vechime trebuie dispuse excluderi și prigoane penale și disciplinare, iar în cazul Horodniceanu, de mii de ori mai grav, prin prisma mai multor elemente, inclusiv de ordin probatoriu și din privința exigențelor superioare cerute unui șef CSM, se folosesc unități de măsură diferite”, declară fostul procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia, Mihai Laurențiu Vasilescu.
Cu toate că există și o categorie de oameni care i-ar lua apărarea procurorului, scuzându-l prin faptul că ar fi fost provocat de către agenții din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași, fostul procuror Mihai Laurențiu spune că baronul nu are nicio scuză, făcând comparație între punctul de vedere pe care i l-a oferit în momentul în care el i-a transmis același lucru. Acesta își dorește ca justiția să-și facă treaba și să fie exclus din magistratură și din CSM, fiindcă afectează imaginea publică a instituției pe care o reprezintă.
„Horodniceanu este reprezentantul PICCJ (n.r. – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție) în cadrul CSM. Ministerul Public este un sistem piramidal, ierarhic, în care procurorul general PICCJ este superior procurorilor generali de pe lângă Curțile de Apel, care la rândul lor sunt ierarhic superiori prim-procurorilor de pe lângă tribunalele din circumscripție, iar aceștia din urmă, prim-procurorilor de pe lângă judecătorii, până la ultimul procuror de execuție, așa cum sunt și eu.
Este evident că are un sprijin și influență printre anumiți procurori, chiar de rang înalt, care l-au ales, dar, în contextul acestui scandal, aceștia nu îi mai pot lua apărarea în mod public, decât, ipotetic vorbind, din umbră, neafirmând că fac lucrul acesta, ci dimpotrivă, că ar trebui să nu îl facă, disociindu-se de el”, adaugă Mihai Laurențiu Vasilescu.
Mihai Laurențiu Vasilescu: „«Trebuie să fii exclus pentru că afectezi imaginea justiției», mi-a zis el”
Procurorul Daniel Horodniceanu vrea să se țină pe poziții, încercând să participe la toate ședințele atâta timp cât există prezumția de nevinovăție, până la finalizarea anchetei, dar și să rămână fruntaș în „lumea bună”, chiar dacă toate faptele sale ar fi probate video.
„Acum, domnul Horodniceanu are posibilitatea să experimenteze pe propria dumnealui piele cum este să fii atacat din toate părțile. În cazul meu, din 2018, la un nivel mult mai mic, de la nivelul unor fapte de mii de ori mai puțin grave, s-a apreciat că după ce ești atacat din mai multe direcții trebuie să fii exclus pentru că afectezi imaginea justiției, respectiv trebuie să fii suspendat din magistratură nu o dată, de 2 ori pentru aceleași fapte, inclusiv după 5 ani, neținând cont nici de noile legi, nici de considerente de ordin umanitar”, mai spune fostul procuror.
Vă reamintim că procurorul circula în cursul nopții de vineri spre sâmbătă pe un drum sătesc din comuna Schitu Duca, moment în care a întâlnit un echipaj de poliție, format din doi agenți. Fără să semnalizeze, s-a angajat în depășirea autoturismului. Oamenii legii l-au oprit și i-au cerut să se legitimeze. Vizibil enervat, Daniel Horodniceanu i-a întrebat pe agenți dacă știu cine este. Cei doi au ridicat din umeri și au spus că putea să fie și președintele țării. Mai mult, procurorul a apelat la amenințări și intimidări, făcând abuz de putere.
Potrivit unor surse ale reporterilor BZI, Daniel Horodniceanu ar fi lovit mașina poliției și i-ar fi înjurat pe cei doi agenți care au îndrăznit să-l oprească în trafic. Practic, oamenii legii au început să filmeze în momentul în care au observat comportamentul nepotrivit. Rămâne de văzut dacă superiorii baronului vor lua măsuri până la urmă, aplicând sancțiunile pe care le merită, conform legii, întrucât procurorii din subordinea lui susțin că este teroare sub „domnia” lui Horodniceanu.
Rugaminte!….Terminati cu dezinformarile de doi lei…!
Relatati numai neadevaruri!
Fara sustinerea sri nu ajungi nici macar sef mic, la locala. Daramite pe o asa functie…
Bun! Care este diferenta? Sunteti amandoi doua lepre care se cred Dumnezei doar pentru ca ati ajuns pe anumite posturi, care implica raspundere si mai ales bun simt.Functia de magistrat nu inseamna sa arati ,, cine esti tu” in viata privata.
De fapt, in afara domeniului profesional, esti un simplu cetatean care trebuie sa respecte legile acestei tari. Prin simpla afirmatie ca faptele tale au fost mai putin grave dovedesti ca nu ai inteles nimic si consideri ca ai fost nedreptat cand de fapt esti singurul vinovat de ceea ce ti s a intamplat. Si tu esti un Horodniceanu.
Mi se pare uluitor, ca si unul si altul in loc sa intelegeti ca acest timp de comportament si mentalitate sunt total nepotrivite unui magistrat considerati ca sunteti atacati si tratati nedrept.
Nu dragilor! Acest lucru vi l-ati atras singuri si amandoi meritati ce vi se intampla!
Sper ca ambii sa fiti un exemplu pentru altii ca voi din sistem, pentru ca sunteti destui!
E o mica-mare diferenta totusi: grasului inca nu i s-a intamplat nimic! Si pare ca nici nu i se va intampla! Iar interventia astuia mic, nu e in ideea de a se disculpa, ci tocmai ca grasului sa i se administreze macar acelasi tratament!!!… Si acuzi pe altii ca nu pricep!
Dacă inspecția judiciravisi va face treaba in termenii legii, acest domn, mare procuror, trebuie sa raspunda penal pentru tăinuire. Sunt reclamații făcute de către polițiști din Iasi adresate inspecției judiciare, privesc acte de corupție grave despre care domnul are cunoștința și nu a făcut nimic.
Aceste dezvaluiri sunt varful aisbergului. Ce nu s-a aflat încă despre vestitul Horo, este ca, desi e procuror antidrog, este mare amator de turtă cu julfă, care se gătește de niste gospodine iresponsabile cu semințe de cânepă, cu continut ridicat de tetrahidrocanabinol.
De asemenea, în pandemie, purta masca in mod neconform. Cat va continua, oare, seria ilegalitâților fără să se ia măsuri?
Bravo ,,Dorin” pentru curaj.
,,Agentul rural” a încercat să fie ironic,dar nu prea i-a ieșit…Seamănă mai mult a replica nervoasa.
Încă din Antichitate, magistratura se considera sacră. Azi, cel puțin la noi, această nobilă ocupație este batjocorită de unii derbedei, pretinși …distribuitori de dreptate. Și când realizezi că aceștia sunt plătiți dumnezeiește, cât douăzeci de producători de bunuri materiale!!!
Greață față de magistratura,scuze față de unii jucători corecți,da, puțini tare, procurorii infecți merg pe mîna cu judecătorul de cameră preliminară, verifică legalitatea sesizării instanței, verifică pe mă -sa
<>
Ce sintagma…Wow!
Mai dute n morti mati de jegos ordinar pisamas pe tine