Prima pagină » Local » Teroare în traficul din Iași! Zeci de șoferi prinși în ofsaid de polițiștii de la Rutieră! Mai mulți ieșeni s-au ales cu dosare penale după ce au fost găsiți băuți la volan!
Teroare în traficul din Iași! Zeci de șoferi prinși în ofsaid de polițiștii de la Rutieră! Mai mulți ieșeni s-au ales cu dosare penale după ce au fost găsiți băuți la volan!

Teroare în traficul din Iași! Zeci de șoferi prinși în ofsaid de polițiștii de la Rutieră! Mai mulți ieșeni s-au ales cu dosare penale după ce au fost găsiți băuți la volan!

20 feb. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași, împreună cu polițiști locali, au acționat zilele trecute pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente și creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice. În urma neregulilor constatate, au fost date 61 de amenzi, în valoare de 10.225 de lei, au fost reținute 3 permise de conducere și a fost retras un certificat de înmatriculare. Mai mulți șoferi s-au ales și cu dosare penale, în principal din cauza alcoolului și a permiselor

Teroare în traficul din județul Iași! Zeci de șoferi au fost prinși în neregulă de polițiști! În plus, mai mulți ieșeni s-au ales cu dosare penale după ce au fost găsiți băuți la volan!
Astfel, zilele trecute, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași, împreună cu polițiști locali, au acționat recent pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente și creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice. În urma neregulilor constatate, au fost date 61 de amenzi, în valoare de 10.225 de lei. De asemenea, au fost reținute 3 permise de conducere și a fost retras un certificat de înmatriculare.

„De exemplu, un bărbat în vârstă de 53 de ani, din comuna Popricani, a fost amendat deoarece a traversat șoseaua Nicolina, din municipiul Iași, printr-un loc nepermis pietonilor”, a declarat ieri Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Un șofer, prins băut la volan

În urmă cu două seri, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Iași au oprit, pentru control, în comuna Comarna, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 53 de ani, din localitate.

„Întrucât șoferul mirosea a alcool, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost dus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Cercetările continuă”, a adăugat Anca Vîjiac.

Un tânăr din Iași, găsit cu un permis fals după un accident rutier

De asemenea, zilele trecute, agenții din cadrul Poliției Municipiului Pașcani au fost sesizați cu privire la faptul că, pe Drumul Național 28A, în localitatea Gâștești, a avut loc un accident rutier cu victime. Polițiștii s-au deplasat la fața locului, iar, din primele cercetări efectuate, s-a constatat faptul că un autoturism condus de un tânăr de 26 de ani ar fi intrat în coliziune cu o mașină condusă de un tânăr de 25 de ani, în urma impactului rezultând rănirea unei tinere, pasageră în primul vehicul.

„Ambii șoferi au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative. Tânărul de 26 de ani a prezentat pentru control un permis de conducere eliberat de autoritățile italiene. Însă, în urma verificărilor efectuate de polițiști, au rezultat suspiciuni privind autenticitatea documentului. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și vătămare corporală din culpă. De asemenea, tânărul de 26 de ani a fost amendat deoarece nu a respectat măsura privind carantina la domiciliu. Cercetările continuă”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Conducători auto, prinși în ofsaid de polițiști

În plus, agenții din cadrul Secției IX de Poliție Rurală Hârlău au oprit recent, pentru control, în comuna Focuri, un autoturism condus de un bărbat de 39 de ani, din localitate. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că bărbatul nu are permis. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis, iar cercetările continuă.
De asemenea, agenții din Hârlău au oprit în comuna Focuri un autoturism condus de un bărbat de 44 de ani, din localitate. Întrucât șoferul mirosea a alcool, el a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Acesta a fost dus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar cercetările continuă”, a încheiat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *