Prima pagină » Titlurile zilei » Teroare în Dancu! Oamenilor le este frică să mai iasă pe stradă seara, de câteva săptămâni. Totul se întâmplă chiar lângă sediul Poliției Locale

Teroare în Dancu! Oamenilor le este frică să mai iasă pe stradă seara, de câteva săptămâni. Totul se întâmplă chiar lângă sediul Poliției Locale

22 iul. 2024, 02:00,
Petronel Ștefan în Titlurile zilei

Oamenii din Dancu sunt îngroziți când trebuie să iasă seara pe stradă, deoarece în zona pieței umblă tot felul de indivizi dubioși și periculoși. Aceștia consumă băuturi alcoolice la un bar din zonă, după care creează probleme prin cartier

De câteva săptămâni, nimeni nu mai are liniște în Dancu din cauza gălăgiei. Grupuri de persoane se adună la un bar de lângă piață, Grill Mania, beau alcool, după care fac scandal pe stradă. Culmea este faptul că la câțiva metri se află și sediul Poliției Locale Holboca, însă cetățenii abia zăresc câte un polițist local.

Oamenilor din Dancu le este frică să mai iasă pe stradă

Localnicii sunt supărați și pe faptul că polițiștii locali nu-și fac treaba și nu ies în patrulă când sunt probleme, deși toată lumea știe că după ora 22:00 începe scandalul. Un localnic a mers pe stradă după ce s-a lăsat liniștea și a fotografiat ce au lăsat oamenii în urmă, resturi de mâncare, sticle, ambalaje, bănci rupte. Mai nou, polițiștii locali din Holboca sunt folosiți ca să controleze biletele călătorilor în mijloacele de transport în comun de la CTP, în timp ce în comunitate nu mai există liniște și ordine publică.

„De câteva săptămâni, așa este aproape în fiecare seară, gălăgie, mizerie, ți-e și groază să mai ieși la plimbare pe răcoare. Culmea este faptul că localul respectiv este foarte aproape de sediul Poliției Locale Holboca, însă ei parcă sunt orbi, nu fac nimic. Ne-am săturat, vrem și noi să ne simțim în siguranță în locul unde trăim. Degeaba au modernizat și ei pe aici, deoarece se distruge tot din cauza unor persoane care stau și beau toată seara la bar, iar după au chef de scandal. Sunt sticle de bere sparte peste tot pe jos, tineri care înjură, aruncă gunoaie pe unde apucă, deși sunt coșuri de gunoi. Am ieșit într-o seară târziu la plimbare, când nu mai era nimeni și am reușit să fac niște poze, că, dacă încerci să faci când sunt ei acolo și dacă te văd, sar la bătaie. O singură dată am văzut și eu o patrulă de la Poliția Locală în acest timp, în rest nimic, nu-i interesează sau le este și lor frică”, povestește un locatar din zonă.

Lumea vrea soluții

Oamenii din comunitate vor soluții cât mai repede pentru a se putea simți din nou în siguranță. Sunt familii cu copii mici care ar vrea să petreacă timpul liber în parc, însă nu mai au loc de scandalagii. Primăria promite că va rezolva situația, însă rămâne de văzut dacă acest lucru chiar se va întâmpla.

„A fost scandal și săptămâna trecută în zona respectivă. Ne-am autosesizat și noi în funcție de filmările pe care le-am văzut, iar joi vom avea o ședință de Consiliu Local și vom găsi niște soluții. Rugămintea mea este ca și cetățenii din zonă să facă sesizări la poliție și primărie pentru ca să putem interveni pe baza sesizărilor. Nimeni nu vrea că le este frică de unii oameni. Am făcut investiții acolo, sunt parcuri noi, au rupt băncile, dau muzica la maxim. Vrem să le interzicem vânzarea băuturilor alcoolice după ora 22:00. De asemenea, să aplicăm sancțiuni mai drastice și să punem mai multe patrule de poliție. Legea este și permisivă, ei își stabilesc programul, noi nu putem face prea multe. Chiar și eu am fost într-o seară pe acolo și era gălăgie. Erau niște tineri care făceau scandal, le-am zis câteva lucruri și aproape că săreau la bătaie la mine. Cu siguranță, vom rezolva problema în zilele următoare”, a precizat Constantin Doroftei, viceprimarul comunei Holboca.

Oamenii din Dancu speră că în această vară vor putea ieși la plimbare pe stradă, pe timpul serii, fără să se mai teamă.

Comentarii
  • Dancu are cartiere?!

  • This is the begining !
    Harlem – Iasi, Moldova, Roumania !

  • in Romania legea e doar pentru fraierii palizi la fata care platesc taxe si impozite. la fel si la CTP. bilete si abonamente cumpara doar fraierii palizi la fata. „rajahstanii” de toate varstele si „smecherii” de cartier ca daca au si ei 2-3 tatuaje sunt smecheri de smecheri ei neintelegand ca cuvantul „smecher” are cu totul si totul alte conotatii conform dex, merg pe mocangeala.

  • Viata la Tara

    Erau aia a Lui Oarza Varza..se imbata si cauta bataie Pana se caca pe ei :)))))

  • Catalin Popa, paznicul alcolist de la Dasko e capul rautatilor.

  • Nici in centrul iasului nu e mai bine. Pe esplanada C. Negri stau boschetarii, ciorile si porumbeii la rand pe banci. Comunitarii vin si pozeaza rapid masinile si apoi fug la racoare la scris amenzi 600 de lei bucata. Nu se complica ei cu aia care beau alcool si fac mizerie si circ.

  • Nu intereseaza nimic pe nimeni! e o bataie de joc…. politia Holboca, e frectie la picior de lemn!!! Au fost saptamani cand nu a fost aprins un bec in Dancu, era bezna totala, a interesat pe cineva? acum se stang la 4 (probabil pentru economie), dar ce economie faci daca aprinzi becurile cand e zi afara si le stangi la 4 cand e intuneric bezna si ar trebui sa fie aprinse. Dl Vice, care sta in Dancu nu vede ast,a sau pe el nu il intereseaza? nimic nu se face cu cap! Peste tot in Dancu e galagie, sa nu uitam cum s-au omorat aia acum vreo, 2 sau 3 ani, ce a facut politia Holboca? a mai fost o bataie intre „romi”, acum vreo 2 ani iar politia Holboca nu a venit pana nu au ajuns cei chemati prin 112, ca le e efirca, asa ca ce sa faca, stau inchisi in birouri acolo

  • pai nu era iftode politist local!!ce mai vreti??

  • Poliția Locală trebuie reformată de sus până jos, pe criterii de performanță și implicare, nu doar puturoși care să facă planul la hârtii șefilor.

  • Frati Danila se bat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *