Prima pagină » Economic Local » Terenurile și clădirile Lactis SA, scoase la vânzare cu un preț de 10 milioane de lei mai mare față de anul trecut
Terenurile și clădirile Lactis SA, scoase la vânzare cu un preț de 10 milioane de lei mai mare față de anul trecut

Terenurile și clădirile Lactis SA, scoase la vânzare cu un preț de 10 milioane de lei mai mare față de anul trecut

04 feb. 2020, 04:00,
Vlad Alexa, în Economic Local

După reevaluarea bunurilor de către un expert acreditat, activele Lactis vor fi scoase la licitație cu un preț majorat cu aproape 10 milioane de lei

Compania de lichidatori Omega SPRL va organiza la finalul acestei luni o nouă licitație pentru valorificarea sediului Lactis SA din Zona Industrială a Iașului. Față de anii precedenți, prețul de pornire al licitației a fost majorat cu aproape 10 milioane de lei. Asta se întâmplă în condițiile în care o parte din creditorii Lactis SA au solicitat reevaluarea bunurilor companiei după ce s-ar fi încercat vânzarea lor la prețuri sub cel al pieței.

Concret, o nouă licitație va fi organizată în data de 25.02.2020 pentru vânzarea activului „Punct de lucru Iași-Fabrica de Produse Lactate Iași” care este situată pe un teren în suprafață totală de 16.080 mp pe bulevardul Metalurgiei. Aici se află clădiri administrative, magazii, o spălătorie, bazine și posturi de echipamente electrice, iar prețul total de pornire al licitației este 38.400.000 lei, plus TVA.

Directorii Lactis, trimiși în judecată pentru devalizarea fabricii

De precizat faptul că, pe parcursul anului trecut, același activ al Lactis SA a fost scos la vânzare în repetate rânduri cu un preț începând de la 28.800.000 lei, fără TVA. Măsura este luată după ce foștii șefi ai fabricii au fost trimiși în judecată pentru devalizarea societății. Este vorba despre Constantin Gâlcă, fost director general al Lactis SA, Gheorghiță Burlacu, economist în cadrul companiei și de Maria Micu, fost director tehnic în cadrul Lactis SA.

În ultimii ani, s-a dovedit faptul că legea a fost încălcată flagrant în ceea ce privește numele firmelor, a instituțiilor publice și a oamenilor de afaceri care au cerut bani de pe urma falimentării Lactis SA Iași. Responsabili de această situație sunt atât omul de afaceri Petrică Herașcu, prin intermediul firmei SC Galmopan SA, precum și firma care s-a ocupat de inventarierea bunurilor Lactis SA, și anume Cont Audit SRL, societate patronată de expertul contabil Scarlat Orzescu. Asta s-a întâmplat în condițiile în care Lactis SA, care a aparținut în trecut Statului român, a fost lăsată de izbeliște de omul de afaceri gălățean Petrică Herașcu care, la scurt timp după ce a cumpărat fabrica, a vândut cele mai prețioase bunuri ale companiei ieșene cu prețuri mult mai mari față de prețul achiziției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *