Prima pagină » Culinar » Terci de ovăz – rețetă. Timpul de gătire necesar pentru un mic dejun sănătos

Terci de ovăz – rețetă. Timpul de gătire necesar pentru un mic dejun sănătos

07 nov. 2022, 14:00,
în Culinar

Puteți pregăti terci de ovăz după cea mai simplă rețeta. Unele gospodine însă preferă să înmoaie grișul câteva ore înainte de a fi gătit și îl fierbe la foc mic aproximativ 30-40 de minute. Dar acesta este un mod de pregătire mult mai greu, dar destul de sănătos și mai gustos.

Fulgii de ovăz se vând în diferite varietăți, la fel ca și alte ceriale sau mazărea. Din grupul extra numărul 1 fac parte fulgii de ovăz cei mai subțiri. Timpul de gătire al acestora este de 15 minute. Din grupul extra numărul 2 fac parte fulgii mai mici și felul de mâncare se gătește timp de 5-10 minute. Este bine să știi că din grupul 3 fac parte fulgii potriviți pentru copii. Aceștia se gătesc rapid, aproximativ 2-5 minute. Fulgii de petale sunt cei mai groși dar se gătesc repede, aproximativ 10 minute. Citiți întotdeauna instrucțiunile de pe ambalaj, acestea indică timpul exact de gătire pentru un anumit tip de cereale.

terci de ovaz cu fructe intr-un bol pe o masa

Fulgii de ovăz pot fi gătiți cu lapte sau cu apă

Terci de ovăz – rețetă. Cum să pregătești felul de mâncare folosind lapte

Fulgii de ovăz pot fi gătiți cu lapte sau cu apă. Cantitatea de lichid depinde de consistența pe care o doriți. Pentru fulgi de ovăz lichizi, se iau 3-3,5 părți de lichid pentru o parte de cereale sau fulgi. Pentru fulgi de ovăz semilichide, folosiți un raport de 1 : 2,5 și pentru fulgi de ovăz fibroși se ia 1 : 2. Pentru o porție, este suficientă o jumătate de cană de fulgi de ovăz sau fulgi.

un bol cu terci de ovaz si fructe

Timpul de gătire al acestora este de 15 minute

Pentru a pregăti acest mic dejun delicios vei avea nevoie de 3 căni de lapte, fulgi de ovăz în cantitate de o cană și 30 gr de unt. Unele persoane adaugă și zahăr sau sare după gust. Pentru a pregăti felul de mâncare încălziți laptele într-o cratiță. Când laptele fierbe, se adaugă sarea și zahărul.

Ulterior, puneți fulgii de cereale sau boabele integrale. Căliți terciul la foc mediu, amestecând constant. Timpul de gătire depinde de tipul de fulgi de ovăz. Fulgii din făină integrală sau din ierburi se vor găti timp de 10 minute la fierbere, iar cei din făină integrală timp de 30 de minute. Când terciul este gata, se adaugă untul, se amestecă și se lasă încă 5 minute. Dacă pregătești terciul fără lapte și unt vei obține un fel de mâncare deosebit de gustos de post.

Ce se poate adăuga la fulgi de ovăz. Ingrediente suplimentare pentru un gust deosebit

Terciul se gătește de obicei cu zahăr sau miere. De cele mai multe ori se folosește aproximativ o lingură de îndulcitor pe porție. Pentru a spori gustul, se poate adăuga și un vârf de cuțit de sare și o bucată de unt. De asemenea, la micul dejun poți servi și cozonac de casă.

un bol cu terci de ovaz si fructe

Pentru a spori gustul felului de mâncare se folosesc ingrediente suplimentare

Pentru a spori gustul felului de mâncare se folosesc ingrediente suplimentare. Printre acestea se numără fructe de pădure și fructe uscate, gem, fructe confiate, nuci, ciocolată sau cacao. Unele gospodine preferă un terci sărat, astfel adaugă legume în terci. Cele mai folosite sunt morcovii sau dovleacul. Din condimente, gospodinele folosesc scorțișoară sau cuișoare.

Dacă a pregăti terci de ovăz după această rețetă dimineața este o performanță pentru tine, fă-o seara. Pentru asta pur și simplu se toarnă lapte sau apă fierbinte peste cerealele cu fierbere rapidă. Astfel, alege fulgii extra nr. 2 sau 3. După care se adaugă restul ingredientelor, se răcește la temperatura camerei, se acoperă și se păstrează la frigider. Peste noapte, fulgii de ovăz vor absorbi tot lichidul, iar terciul dimineața va fi gata. Astfel, la micul dejun trebuie doar să încălziți felul de mâncare în cuptorul cu microunde.

un bol cu ovaz pe o masa

Unele gospodine însă preferă să înmoaie grișul câteva ore înainte de a fi gătit și îl fierbe la foc mic aproximativ 30-40 de minute

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`