Prima pagină » Local » Terasele din Iaşi se vor închide după ora 24. Hotărârea aparţine Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi
Terasele din Iaşi se vor închide după ora 24. Hotărârea aparţine Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi

Terasele din Iaşi se vor închide după ora 24. Hotărârea aparţine Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi

25 aug. 2020, 15:18,
George Cristian în Local

Terasele din Iaşi se vor închide după ora 24.00. Într-o hotărâre luată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi, terasele din Iaşi se vor închide după ora 00.00

Terasele din Iaşi se vor închide după ora 24

Conform draftului de proiect adoptat astăzi, 25 august 2020, se propune Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă includerea judeţului Iaşi în lista judeţelor în care programul de lucru cu publicul al operatorilor economici să nu depăşească ora 24.00 şi să nu înceapă mai devreme de 06.00.

Din aceeaşi propunere mai face parte şi propunerea de a nu deschide sălile de jocuri de noroc după ora 24.00 şi mai devreme de ora 6.00.

” Se propune Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă includerea judeţului Iaşi în lista judeţelor în care programul de lucru cu publicul al operatorilor economici care desfăşoară activităţi de tip terase, cluburi, baruri şi alte asemenea, nu poate depăşi ora 24.00 şi nu poate începe înainte de ora 6.00.

Se propune Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă includerea judeţului Iaşi în lista judeţelor în care programul de lucru cu publicul al operatorilor economici care desfăşoară activităţi de jocuri de noroc, nu poate depăşi ora 24.00 şi nu poate începe înainte de ora 6.00.

Inspectoratul pentru Situaţii de urgenţă ”Mihail Grigore Sturza” al judeţului Iaşi prin Secretariatul Tegnic Permanent al Comitetului Judeţean pentru situaţii de Urgenţă Iaşi va transmite prezenta hotărâre, Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi membrilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iasi” se arată în comunitatul semnat de prefectul judeţului Iaşi, Marian Grigoras.

Menţionăm că propunerea comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă condus de prefectul Marian Grigoras a fost trimisă către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. De precizat este faptul că până la o decizie a celor de la centru, terasele vor rămâne deschise şi după ora 24.00.

În regulă, o decizie de acest fel se ia într-un termen de 2-3 zile de la data propunerii.

 

Purtarea obligatorie a măştilor este ilegală, susţine fostul judecător CSM Adrian Toni Neacșu

Conform fostului judecător CSM, Adrian Toni Neacşu, decizia de a purta masca în spaţiul public deschis este una ilegală. Conform declaraţiilor făcute de fostul judecător, încă de la începutul pandemiei acesta a încercat să găsească între obligaţia de a fi profesinist şi dreptul de a prezenta lucrurile aşa cum se întâmpla ele din punct de vedere juridic.

” De la începutul crizei medicale tot încerc să găsesc echilibrul între obligația mea de profesionist al dreptului de a prezenta lucrurile exact așa cum sunt din punct de vedere juridic și riscul de a încuraja atitudini de sfidare a pericolului real cu care nu sunt neapărat de acord (ca să nu spun că deloc). Tentația de a fi profesionist până la capăt, indiferent de context și consecințe, este de nestăvilit, spuneți-i slăbiciune și gata. Sub regimul stării de alertă sau urgență trăim, teoretic vorbind, cea mai gravă formă de limitare a unor drepturi individuale după starea de război.

Tocmai de aceea cred că orice măsură a autorităților trebuie să fie supusă strict Constituției și legii, iar orice derapaj de la legalitatea cea mai strictă, indiferent cât de corect o fi din punctul de vedere al urgenței medicale, trebuie demascat, arătat cu degetul. Altfel spus, nici o urgență nu justifică încălcarea principiilor statului de drept și a valorii supreme a societății democratice, supremația Constituției.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *