Prima pagină » Actualitate » Terapia cu îngeri sau cum să-ți prostești clienții! Cea mai nouă modalitate de escrocherie și de a lua bani de la fraieri
Terapia cu îngeri sau cum să-ți prostești clienții! Cea mai nouă modalitate de escrocherie și de a lua bani de la fraieri

Terapia cu îngeri sau cum să-ți prostești clienții! Cea mai nouă modalitate de escrocherie și de a lua bani de la fraieri

17 ian. 2024, 11:12, 1 ,
BZI.ro, în Actualitate

Oamenii sunt inventivi și crează orice fel de terapie, escrocherie, care să te facă să te crezi special. Terapie cu îngeri este cea mai nouă metodă de a prosti clienții și de a lua bani de la fraieri. Vorbim despre faptul că așa numiții ”terapeuți” susțin că te pun în legătură cu… îngerii. Cum s-ar spune, îți bei cafeaua dimineața cu Arhanghelul Uriel.

Nu este singura modalitate prin care românii sunt prostiți pe față. De exemplu practica reiki este cea mai simplă modalitate de a lua banii de la fraieri. Reiki îți promite că te scapă de mai toate bolile. Și asta doar cu ajutorul mâinilor.

Terapia cu îngeri, sau cum să-ți prostești clienții

Terapeuții care practică terapia cu îngeri îți promit că o să-ți bei cafeaua, dimineața, cu Arhanghelul Gabriel sau Uriel. Terapia cu îngeri este o practică controversată, o înşelătorie în domeniul wellness-ului și al sănătății mentale. Această formă de terapie implică, potrivit ”terapeuților” comunicarea cu îngeri sau entități spirituale, presupunând că aceste ființe supranaturale pot oferi ghidare și vindecare.

Românii sunt prostiți pe față pentru că ”terapeuții” le explică faptul că pot să se vindice de nenumărate boli, că totul este perfect și că ei sunt unici pentru că pot sta de vorbă, poate la un pahar, cu îngerii.

De asemenea, există îngrijorări cu privire la exploatarea financiară a persoanelor vulnerabile, deoarece unii practicanți oferă servicii costisitoare fără a aduce dovezi clare privind beneficiile terapiei cu îngeri. În plus, comunitatea științifică și medicală susține că terapia cu îngeri ar putea să înlocuiască tratamentele medicale validate științific, punând în pericol sănătatea pacienților. Concret, e pe modul că nu te duce la medic ci hai la noi că te facem noi bine.

În realitate, aceste practici sunt pur și simplu înşelătoare și lipsesc dovezi științifice solide care să susțină eficacitatea terapiei cu îngeri. Mulți experți consideră că această practică se bazează pe credințe religioase și spirituale, iar interpretarea experiențelor poate varia semnificativ între indivizi. Pe site-urile de profil sunt explicate modalitățile prin care iei legătura cu îngerii. Este important să știi că NU clientul vorbește direct cu reprezentantul Lui Dumnezeu, ci… ”terapeutul”:

” – Invocarea şi conectarea cu îngerii: Terapeutul va începe prin invocarea îngerilor şi stabilirea unei conexiuni cu aceştia. Acest lucru poate fi făcut prin intermediul rugăciunilor, meditaţiei sau altor tehnici spirituale.
– Comunicarea cu îngerii: Terapeutul va începe să comunice cu îngerii şi va transmite mesajele şi ghidarea acestora către client. Acest lucru poate fi făcut prin intermediul unor întrebări sau prin intermediul unei comunicări intuitive. (…) ”

Aceste practici duc mai degrabă spre practici sataniste, nicidecum ortodoxe. Despre acest aspect o să scriem în rândurile care urmează

Terapia cu îngeri, un act de satanism? Iată ce spun teologii

În pofida denumirii pompoase ”terapie cu îngeri”, acest act ar putea fi unul de satanism. Teologii ortodoxi, și nu numai, vorbesc la unison despre înşelătoria pe care practicanții o pun în aplicare și despre implicațiile religioase referitoare la ședințele de spiritism.

Terapia cu îngeri, așa cum este ea definită și practicată acum și în România, este o erezie. Este rătăcire de la adevărul de credință ortodoxă. Din nevoia greșită de a cunoaște viitorul și din dorința nesăbuită de a primi rapid, la cerere, mesaje de la divinitate, unii oameni s-au specializat în invocarea unor puteri cerești, expunându-se pericolului iminent de a intra în zona ocultismului și a înșelării diavolești. Îngerii sunt cu adevărat mesageri ai lui Dumnezeu și slujitori ai oamenilor, dar a ne adresa lor în afara cadrului liturgic și bisericesc, a îi invocă după formule și rugăciuni necanonice, este un păcat.

Ce spune Biserica despre terapia cu îngeri?

Biserica ne avertizează că nu putem chema îngerii ca pe un chelner pentru problemele cotidiene. Ei nu sunt duhul lui Aladin. Îngerii ascultă și fac voia lui Dumnezeu. Chiar dacă la terapia cu îngeri sunt chemați în ajutor îngeri și arhangheli buni, iar nu Lucifer în mod explicit, de fapt oamenii se joacă cu focul, fără a putea percepe natura și identitatea demonică a spiritelor care răspund invocărilor lor. Viclenia diavolilor depășește orice intuiție sau inteligență ale noastre, de aici și încredințarea eronată că energia terapeutică este bună, puternică, divină.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *