Prima pagină » Sanatate » Terapia Bowen păreri. Cât de eficientă este această procedură?

Terapia Bowen păreri. Cât de eficientă este această procedură?

17 feb. 2023, 13:40,
în Sanatate

Despre terapia Bowen există mai multe păreri. Această terapie este considerată în prezent cea mai simplă și mai eficientă terapie din secolul XXI. Deși a intrat în România abia în 2006, însă, aceasta devine tot mai cunoscută la noi câștigând tot mai mulți adepți.

Terapia Bowen se bazează pe teoria conform căreia într-o stare de relaxare profundă, corpul uman este capabil să se vindece. Prin anumite mișcări realizate în anumite zone ale corpului se declanșează de fapt o repornire a organismului. Așa-numita memorie celulară este atât de originală și organismul tinde să revină la starea inițială de sănătate.

Terapia Bowen păreri. De ce merită să apelezi la această metodă de tratament?

Terapia Bowen este totală neinvazivă. Aceasta permite corpului să se vindece în ritmul său propriu. Terapia Bowen este un nou concept de abordare a corpului, mai degrabă decât în derivă, și nu seamănă cu nicio altă abordare fizică.

Mișcările de aliniere a oaselor, deși nu este vorba de manipularea osoasă sau articulară declanșatoare ca în chiropractică, eliberează tensiunea musculară. După terapie, fluxul limfatic și meridianele energetice sunt restabilite imediat. Deși acest lucru nu are nimic de-a face cu acupunctura, echilibrul psihologic este normalizat.

Pentru a înțelege despre ce este vorba, ar fi bine de știut că în Australia tratamentele Bowen sunt susținute de Casa de Sănătate, la fel ca orice alt tratament alopat. Recunoscute în țări precum SUA, Canada, Germania, Marea Britanie, Franța, Austria, Elveția și lista poate continua. Această terapie nu face altceva decât să arate că lucrurile sunt mult mai simple decât par. Oamenii nu și-au găsit leacul pentru problemele lor, ci au găsit izbăvirea în această terapie.

Indicații pentru a urma această procedură. În cazul căror afecțiuni aceasta este eficientă?

Terapia Bowen este indicată pacienților cu probleme musculo-scheletice și articulare, dureri de spate, sciatică, scolioză, restricția mișcărilor gâtului, toate bolile legate de muncă și de sport. De asemenea, procedura este indicată în timpul unor boli sau dezechilibre interne, precum infertilitate, migrene și dureri de cap.

Multe persoane apelează la procedură în caz de astm, bronșită, rinită, probleme renale, enurezis, tulburări gastrointestinale. Terapia este eficientă și pentru persoanele care suferă de stres, depresie, sindromul de oboseală cronică și sistem imunitar slăbit sau disfuncțional și boli autoimune.

De asemenea, această afecțiune este indicată în timpul manifestării unor boli neurologice, precum boala Parkinson. Aceasta este o modalitate prin care organismul se recuperează fizic și psihic, declanșând propriile mecanisme de autovindecare.

Ce stă la baza acestui tip de masaj? Tehnica prin care executat masajul

Se bazează pe o relaxare profundă încă de la prima ședință de tratament. Este un tip de terapie manuală, simplă, blândă, nedureroasă și neinvazivă. Practicianul folosește degetele pe puncte specifice de pe corp și execută mișcări Bowen unice care stimulează mușchii și țesuturile moi ale corpului pentru a restabili energia.

Despre terapia Bowen există multe păreri, majoritatea sunt pozitive. Această metodă de tratament este eficientă pentru a elimina durerea, a se relaxa, a îmbunătăți funcția și a ajuta la restabilirea echilibrului corpului. Practic, nu există contraindicații pentru terapia Bowen și poate fi utilizată pentru copii, vârstnici, femei însărcinate și chiar în situații patologice în care alte intervenții terapeutice sunt contraindicate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
09 august 2024
09 august 2024