Prima pagină » Sanatate » Terapia Bowen ce este. Beneficiile pe care le are pentru sănătate

Terapia Bowen ce este. Beneficiile pe care le are pentru sănătate

17 apr. 2024, 12:35,
în Sanatate

Te întrebi terapia Bowen ce este? Acest articol îți poate fi de folos. Mai întâi trebuie să știi că a devenit în ultimul timp din ce în ce mai cunoscută pe piața din România deoarece are costuri relativ mici și oferă multe beneficii pentru sănătate.

Terapia Bowen ce este

Acest tip de terapie a intrat în România în anul 2006, însă devine tot mai cunoscută la noi câștigând tot mai mult în fața altor tipuri de terapii.

Se bazează pe teoria conform căreia într-o stare de relaxare profundă, corpul uman este capabil să se vindece. Prin anumite mișcări realizate în anumite zone ale corpului se declanșează de fapt o repornire a organismului. Așa-numita ”memorie celulară” este una foarte originală și organismul tinde să revină la starea inițială de sănătate. Terapia Bowen este totală neinvazivă. Aceasta permite corpului să se vindece în ritmul său propriu. Acest tip de terapie este un nou concept de abordare a corpului și nu seamănă cu nicio altă abordare fizică. Mișcările de aliniere a oaselor eliberează tensiunea musculară. După terapie, fluxul limfatic și meridianele energetice sunt restabilite imediat.

în Australia spre exemplu,  tratamentele Bowen sunt susținute de Casa de Sănătate, la fel ca orice alt tratament alopat. De asemenea, este recunoscută în țări precum SUA, Canada, Germania, Marea Britanie, Franța, Austria, Elveția dar și România. Ea se mai numește și Bowenwork sau Bowtech și o ședință va putea scoate din buzunarul vostru între 80 și 150 de lei, în funcție de salonul unde mergeți.

Ce beneficii are terapia pentru sănătate

Tehnica Bowen poate fi realizată la persoane din orice categorie de vârstă. Însă, este indicat să vă consultați cu medicul dvs pentru a vă asigura că terapia Bowen este una potrivită pentru dvs.

Aceasta terapie este utilizata pentru ameliorarea durerii, fiind indicata in cazul urmatoarelor patologii: dureri de spate, dureri de genunchi, sindromul de tunel carpian, hernie de disc,  leziuni musculare (întinderi, rupturi), entorse, luxatii, sciatica, fasceita plantară (inflamația fasciei plantare, un ligament situat la nivelul talpii piciorului), cefalee.

De asemenea, mai poate fi utilă și în cazuri de: detensionare musculară în situații stresante, recuperarea după intervenții chirurgicale, depresie, anxietate, îmbunătățirea flexibilității, corectarea posturii, tulburări gastrointestinale. Se poate face pentru a controla durerea cauzată de boli respiratorii, cum ar fi astmul, tulburări gastrointestinale, cum ar fi sindromul de colon iritabil și tratamentul cancerului.

Pentru a te pregăti de terapie trebuie să respecți câteva reguli generale. Evită exercițiile fizice sau alte terapii (kinetoterapie, chiropractică, masaj) înainte de ședință, bea o cantitate suficientă de lichide, nu aplica comprese calde sau reci (pentru reducerea inflamatiei poti aplica comprese cu otet) și alege haine subțiri, lejere, confecționate din materiale cât mai naturale (bumbac, in).

Acum că ai aflat terapia Bowen ce este, trebuie să știi și ce se întâmplă în timpul unei ședințe. În mod normal, o ședință de terapie durează aproximativ o oră și trebuie să fie realizată de către un medic Bowen calificat. Veți fi rugat să vă așezați confortabil pe pat sau pe scaun. Pe pat, veți sta în decubit ventral (sprijinit pe abdomen). Pentru unii, poziția poate fi ușor incomodă, motiv pentru care ședința se poate efectua și cu pacientul așezat pe scaun. Pe durata ședinței conversațiile nu sunt indicate. În acest mod, se creeaza mediul favorabil de relaxare pentru pacient. Bineînțeles, daca veți resimți disconfort sau întâmpinați orice fel de dificultate, este important să îi spuneți aceste lucruri terapeutului pentru a fi remediate. Părerile despre această terapie această terapie sunt împărțite. Unele persoane cred că acest tip de terapie poate fi cea mai bună soluție pentru toate problemele de sănătate iar alte persoane sunt de părere că aceste terapii sunt lucruri necurate și trebuie oprite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`