Prima pagină » Titlurile zilei » Țeparul Valentin Teleman rămâne fără vila de 100.000 de euro! Creditorii i-au găsit bunurile ascunse. A fost pe val când funcționau afacerile

Țeparul Valentin Teleman rămâne fără vila de 100.000 de euro! Creditorii i-au găsit bunurile ascunse. A fost pe val când funcționau afacerile

05 nov. 2020, 02:00,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

Valentin Teleman, cel care a escrocat mai multe persoane din Iași, revine în atenția publică. Creditorii îl caută ca să-și recupereze datoriile. Executorii judecătorești au identificat vila afaceristului, evaluată la aproximativ 100.000 de euro. Și băncile au pretenții de la datornic

Executorii judecătorești i-au găsit bunurile lui Valentin Teleman, un afacerist care a înșelat mai multe persoane din Iași. Pe data de de 25.11.2020 este programată o licitație pentru vânzarea unei vile deținută de afacerist în comuna Valea Lupului, județul Iași. Situat pe strada Mestecăniș, imobilul are regimul de înălțime de P+M, anul construcției fiind 2015. Terenul are o suprafață de 668 de metri pătrați. Suprafața construită la sol a vilei este de 107 metri pătrați. Evaluatorii au stabilit că imobilul are o valoare de aproximativ 100.000 de euro, dar prețul de pornire a procedurii este de 82.000 de euro. Procedura este organizată la cererea creditorilor Sorin Daniel Burlacu, BRD, Primăria Valea Lupului și IDEA Bank.

„Somăm pe toți cei care pretind vreun drept asupra imobilului urmărit să-l anunțe pe executorul judecătoresc înaintea datei stabilite pentru vânzare. La acest termen, dacă nu se obține prețul de începere a licitației și există cel puțin doi licitatori, bunul va fi vândut la cel mai mare preț oferit, dar nu mai puțin de 30 la sută din valoarea la care a fost evaluat imobilul. Vânzarea se va putea face chiar dacă se prezintă o singură persoană care oferă prețul de la care începe licitația”, se arată în anunțul executorului judecătoresc Bogdan Tufeanu.

Făcea bani frumoși din subînchirierea apartamentelor, fără știrea proprietarilor

Valentin Teleman a făcut cei mai mulți bani din închirierea apartamentelor în regim hotelier. Schema era aparent simplă: închiria apartamente pe care le exploata fără știrea proprietarilor. O parte dintre aceștia lucrau în străinătate și credeau că imobilul este pe mâini bune. Una dintre victime este Mariana Zaharia, care i-a dat lui Valentin Teleman un apartament central. Chiria era de 360 euro pe lună, dar afaceristul câștiga 200 de lei pe zi. Asta se întâmpla în 2018, dar scandalul a apărut mai târziu. Proprietara s-a trezit și cu chiria neplătită. Atunci a suspectat că apartamentul era folosit pentru activități de prostituție.

În acest moment sunt cel puțin 20 de plângeri similare pe numele escrocului. Mariana Zaharia s-a ales cu datorii mari la întreținere, dar și cu apartamentul distrus. În aproape un an, ușile au fost sparte, canapelele au fost rupte și arse cu țigara, iar hota a fost smulsă din perete și transformată în scrumieră. A fost dat în judecată pentru un prejudiciu de 17.000 lei. Valentin Teleman nu a putut fi contactat, existând informații că ar desfășura afaceri în București. Valentin Teleman apare ca acționar în trei societăți: Rez Investment Iași SRL, Rez Development Iași SRL, Smart Rez Investment SRL. Societățile nu mai au bilanțul depus din anul 2018.

Afacerile mergeau strună cu apartamentele cu regim hotelier

Afacerea cu apartamentele închiriate în regim hotelier se afla în plină dezvoltare. Chiar și angajații unor hoteluri au prins afacerea și închiriau propriile apartamente. Valentin Teleman controla în 2019 societatea Rez Apartments Iași SRL, chiar dacă nu se afla în acte. Obișnuia să ademenească clienții cu oferte de lux în zona complexului Palas, unde mai mulți dezvoltatorii au construit ansambluri rezidențiale.

Rez Apartments Iași SRL a scos la închiriere astfel de apartamente, tariful practicat fiind de 200 de lei pe noapte. Din această sumă se scad cheltuielile cu schimbarea așternuturilor și curățenia. În plasa celor de la Rez Apartments a căzut o clujeancă, care a venit la Iași pentru o perioadă de 10 zile în interes de serviciu. Însă, din prima seară, apa caldă nu mai funcționa în apartamente. A făcut reclamație, dar nu a primit un răspuns clar. Apoi, a cerut alt apartament, dar cei care au închiriat nu mai răspundeau la telefon. Acesta era modelul după care se desfășurau afacerile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`