Prima pagină » Titlurile zilei » Țeparul Lucian Stoean a scăpat de un proiect imobiliar după ce a fugit la amantă! Terenul din Grădinari a fost vândut patronului de la firma de pompe funebre „Drăgan Petru”. A scos o sumă importantă din conturi – FOTO

Țeparul Lucian Stoean a scăpat de un proiect imobiliar după ce a fugit la amantă! Terenul din Grădinari a fost vândut patronului de la firma de pompe funebre „Drăgan Petru”. A scos o sumă importantă din conturi – FOTO

05 nov. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

Afaceristul Lucian Stoean a vrut să construiască un bloc de locuințe colective în zona Grădinari. Comisiile de specialitate nu au avizat proiectul, așa că a vândut terenul. Ioan Drăgan, patronul unei firme de pompe funebre din Iași, este noul proprietar. Râmâne de văzut dacă are mai multă influență în Primăria Iași decât fostul proprietar

Controversatul afacerist Lucian Stoean, implicat în mai multe scandaluri ce țin și de viața privată, atrage din nou atenția publică. De data asta este vorba despre tranzacționarea unui teren de pe stradela Grădinari, nr.18. Aici, pe o suprafață de 1.028 de metri pătrați (formată din două parcele), Stoean intenționa să construiască un bloc de locuințe colective. Regimul permis era P+4. Însă, proiectul nu a primit nici măcar avizul de oportunitate în cadrul comisiei tehnice formată din arhitecți, deși a fost prezent pe ordinea de zi de mai multe ori. Văzând că proiectul nu trece, Lucian Stoean a început să caute cumpărători.

Așa că, terenul a ajuns în proprietatea lui Ioan Petru Drăgan, asociat în firma de Pompe Funebre Drăgan Petru SRL. Este fiul lui Petru Drăgan, care deține controlul în firma de pompe funebre. Tranzacția a fost parafată la finalul anului 2019. Într-un scandal imobiliar a fost implicat și afaceristul Cătălin Drăgan, după ce vecinii au contestat proiectul de pe strada Maior Eremia Popescu, din apropierea Palatului de Justiție din Iași.

Teren cu probleme, vândut pe o sumă importantă

Terenul din zona Grădinari, la prima vedere, nu pare o investiție sigură. Mai ales că pe teren trec mai multe rețele de utilități. Chiar și așa, Ioan Drăgan a scos din conturi nu mai puțin de 200.000 de euro, 30.000 de euro reprezentând avansul. Deocamdată, a reușit să obțină doar un certificat de urbanism, eliberat de Primăria Iași în luna septembrie 2021. Totuși, rămâne de văzut dacă proiectul noului proprietar va fi avizat în comisiile de specialitate.

De precizat că vânzarea terenului a fost realizată prin Anica Băbuță, mandatar fiind fiul acesteia, Lucian Stoean. În ceea ce-l privește pe Lucian Stoean, ca să-și securizeze averea, toate bunurile au fost trecute pe numele mamei, Anica Băbuță, în vârstă de 77 de ani, cu domiciliul în Bârlad, județul Vaslui. Ulterior, afaceristul a părăsit căminul conjugal. Apoi, a urmat un proces de divorț, în care soția, Vali Lucia Stoean, a formulat mai multe acuzații și pretenții materiale. Totuși, rămâne de văzut dacă proiectul noului proprietar va fi avizat în comisiile de specialitate.

Afaceristul Lucian Stoean a refuzat să plătească pensie alimentară

În procesul cu fosta soție, Lucian Stoean a declarat în fața instanței că nu are venituri și nu poate plăti pensia alimentară pentru cei doi copii minori, al treilea fiind major. Asta în condițiile în care afaceristul construiește blocuri în municipiul Iași, dar pe numele mamei. În toată afacerea, Anica Băbuță a devenit un personaj important, după ce Lucian Stoean a falimentat firma de distribuție Megadeth Impex SRL. Fiind urmărit de creditori, s-a consultat cu fosta soție și a făcut un inventar al bunurilor. Aveau în proprietate un teren de aproape 1.000 de metri pătrați pe strada Argeș, nr.25, din cartierul Alexandru cel Bun.

Brusc, proprietatea a fost transferată pe numele Anicăi Băbuță. După, apare în ecuație și Bogdan Gheorghiu, actualul patron al clubului Fratelli, dar și dezvoltator imobiliar. Stoean și Gheorghiu au construit un bloc, care a fost vândut imediat. Acesta este punctul în care Lucian Stoean începe să-și revină din punct de vedere financiar, dar cu banii pe numele mamei. Brusc, nici căsătoria nu a mai funcționat.

Lucian Stoean s-a cuplat pe Tinder cu o basarabeancă

În 2019, Lucian Stoean deja ducea o viață extravagantă. Afacerile mergeau bine. A mai construit un bloc cu 8 etaje în cartierul Nicolina, pe strada Clopotari, nr.28, tot în asociere cu Bogdan Gheorghiu, dar în acte apare Anica Băbuță. Soția a început să simtă că bărbatul s-a schimbat. A pus pe urmele lui un detectiv care a descoperit că o înșela cu o femeie într-o cameră de hotel. După ce a fost demascat, bărbatul nu s-a potolit, s-a apucat de căutat aventuri pe Tinder, site de întâlniri.

Așa a întâlnit-o pe basarabeanca Marcela Borodachi, care a fost angajată ulterior la o agenție imobiliară. La procesul de divorț, bărbatul s-a făcut de râs în sala de judecată, când a spus magistraților că a fost agresat fizic de soție. Ca să întărească declarația, l-a chemat ca martor și pe dezvoltatorul imobiliar Aurel Rascenco. În prezent, Lucian Stoean construiește și în comuna Rediu, tot prin intermediul mamei, pe strada Dealul Zorilor. Aici ar urma să fie construite 6 blocuri de locuințe colective cu trei etaje, sub denumirea Luxury Residence. Autorizația de construire a fost emisă de Primăria Rediu pe data de 22.05.2020. Beneficiarul investiției este Stone Real Estate SRL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`