Prima pagină » Titlurile zilei » Țeparii din familia Adăscăliței! Angajații firmei de pază s-au trezit fără contribuțiile plătite. Doar Fiscul a găsit 200.000 de euro – FOTO

Țeparii din familia Adăscăliței! Angajații firmei de pază s-au trezit fără contribuțiile plătite. Doar Fiscul a găsit 200.000 de euro – FOTO

27 iul. 2023, 02:00, 20 ,
Alexandra MAISNER în Titlurile zilei

Angajații firmei de pază s-au trezit fără contribuțiile plătite. Fiscul are de recuperat peste 1 milion de lei de la Enpi SRL

La începutul lunii aprilie 2023, Enpi SRL, prin Constantin Adăscăliței, a depus oferta financiară pentru contractul de pază de la Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice (DGRFP), cu o valoare de aproximativ 400.000 de euro. Între timp, firma a intrat în proces de insolvență. Din primele informații, doar în ceea ce privește datoriile de la ANAF, juniorul Adăscăliței nu a plătit angajaților contribuțiile la sistemul de pensii și la cel medical.

Angajații firmei de pază a țeparilor din familia Adăscăliței s-au trezit fără contribuțiile plătite

Angajații firmei de pază Enpi SRL s-au trezit fără contribuțiile plătite. Societatea și-a cerut insolvența. Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice are de recuperat de la firma feciorului fostului deputat PSD Constantin Adăscăliței nu mai puțin de 1.036.008 lei. Suma reprezintă impozite și taxe.

Mai exact, Adăscăliței junior nu a plătit angajaților contribuțiile la sistemul de pensii, în sumă de 296.973 de lei, la cel medical, care se ridică la suma de 192.657 de lei, nici dările la bugetul de stat, ce au ajuns la suma de 446.378 de lei. Probabil, sumele datorate sunt mult mai mari, dar acestea vor fi publicate odată cu întocmirea tabelului preliminar.

Primul termen privind procedura de insolvență a avut loc pe data de 6 iulie 2023, iar următorul este programat pe 26 octombrie 2023.

„Admite cererea formulată de către debitoarea ENPI SRL, având ca obiect deschiderea procedurii generale de insolvență. În temeiul art. 71 rap. la art. 38 alin. 1 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, Deschide procedura generală de insolvență împotriva debitoarei ENPI SRL. În temeiul art.73 rap.la art.45 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, Desemnează administrator judiciar provizoriu practicianul în insolvență Expresss Lichidator IPURL, care va îndeplini atribuțiile prevăzute de art. 58 din lege.

În lipsa unei convenții încheiate cu creditorii, administratorul judiciar va fi remunerat pe baza deconturilor aprobate de judecătorul sindic. Stabilește în sarcina administratorului judiciar obligația de a depune la dosar un raport prin care să propună fie intrarea debitoarei în faliment în procedura simplificată, fie continuarea perioadei de observație din procedura generală, până la data de 27.07.2023. Stabilește în sarcina administratorului judiciar obligația de a depune la dosar un raport asupra cauzelor și împrejurărilor care au dus la apariția stării de insolvență a debitoarei, cu menționarea persoanelor cărora le-ar fi imputabilă, până la data de 16.08.2023. Fixează termenul limită pentru depunerea creanțelor la 21.08.2023”, se arată în dosarul de la Tribunalul Iași.

Contactat de reporterii BZI pentru a oferi un punct de vedere, Constantin Adăscăliței a refuzat să ofere informații.

Juniorul familiei Adăscăliței nu a plătit salariile angajaților

Spre finalul anului 2022, Ștefan Dobrea, unul dintre ieșenii care a muncit la Enpi Security, societate deținută de Constantin Adăscăliței junior, a spus că nu a fost plătit pentru cele două săptămâni lucrate în cadrul firmei. Reclamantul susține că, deși a cerut banii ce i se cuveneau, a fost amânat de pe o zi pe alta și, în cele din urmă, ignorat. Ștefan Dobrea a montat sisteme de supraveghere video.

Scandalurile se țin lanț de familia Adăscăliței. În 2020, fostul deputat Constantin Adăscăliței a produs un prejudiciu important bugetului de stat, prin firma de pază NPS Security SRL. Deși a intrat în insolvență în 2017, abia în 2020 a fost definitivat tabelul de creanțe.

Valoarea totală a datoriilor a ajuns la 4,3 milioane de lei, aproximativ 1 milion de euro. Oficial, în actele societății apare Constantin Ciornei, un apropiat al familiei Adăscăliței, asociat în alte firme cu membrii acesteia. Printre creditorii importanți se numără Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Iași, care are de recuperat 1.620.523 de lei.

În anul în care a intrat în insolvență, NPS Security a înregistrat o cifră de afaceri de 5.908.302 lei, pierderi de 3.736.531 de lei, datorii de 5,7 milioane de lei, cu un număr de 228 de angajați.

Probleme și la Enpi SRL, angajații firmei de pază s-au trezit fără contribuțiile plătite în sistemul de pensii și de sănătate.

Comentarii
  • Dăscălița

    Așa au făcut și cu IGS-ul, niște escroci toată familia: tată,fiu și Mareana..mă-sa.
    La pușcărie cu ei, corupții dreacu

  • cei de la anaf ,fisc ,itm iasi sunt vinovati pt ca nu au facut nimic ,au avut mii de reclamatii cu privire la firmele de paza si nu au facut nimic ,si astia trebuie arestati si confiscate averile

  • meletia doarme

    marius gavriluta si fratii pricop se distreaza seara de seara la restaurantul lor de la ciric si fostii pasnici au ramas saraci si fara vechime in cartea de munca ,asa merge in romanica …smecherii cu smecherii si gastele cu gastele .meletia doarme

  • TANASE VIOREL

    GUNOIU LINGAU SI SLUGOIU PENAL PSD DE CATEA VASALE A FACUT LA FEL CU FGM IMPREUNA CU PRICOP TRAIAN AU FURAT TOTI BANII SI AU INSELAT SUTE DE PAZNICI LASANDUI FARA VECHIME IN CARTEA DE MUNCA ,TOT SISTEMUL DIN ROMANIA ESTE CORUPT !

  • Totul a inceput cu firma protguard igs fgm si alte 10 firme fantoma din Iasi ,au fost inselati sute de agenti de paza din Iasi cu ajutoru celor de la itm Iasi ,bogdan ,catea ,fratii pricop ,adascalitei ,marius sunt doar o parte din escroci ,au fost inselati sute de agenti de paza ,au ramas fara vechime pe cartea de munca ,au pierdut 5 ,10 ani degeaba ,acesti escroci penali de mai sus s.au distrat cu banii lor .

  • Fara PENALI in functii publice !

    Vechea militie este vinovata ,fostu ITM ,FISCUL ,ANAFUL pentru ca au fost in cardasie cu acesti talhari asa zisi sportivii lui peste ,avocati ,procurori care au colaborat cu ei ,o intreaga caracatita infractionala !

  • politia locala

    La puscarie cu aceste gunoaie psd ,mai toti au si acum firme fantoma de paza ……

  • Ppagalul asta mic pe langa ca e un hor e si un arogant! Ce se naste din pisica…..

  • De ce nu au averile sechestrate la asa sume de bani? Jigodiile de la fisc trimit scrisori ca ai datorii un leu, mulg de la pensionari amenintandu-i de stau saracii la cozi de frica lor si nimeni nu face nimic. Sa vina corpul de control si la Finante si la aceasta familie si sa procedeze cum procedeaza cu orice om de rand. Nimeni nu este mai presus de lege!

  • PNL, fortza e

    Cat a fost GRIGORIU director la finante acest Adascalitei a fost tinut in brate, nu te puteai atinge de el!!! Acum treburile s-au schimbat…

  • Adascalitei junior nu are nici o vina. De mic copil a fost abuzat da mama lui părăsită. Îl punea sa o foota in curul ei ăla mare. Ii dădea bani de cocaina ca sa facă performanța sexuală anală cu mămica lui. Mai târziu, juniorul rămas cu aceste apucături sodomite caută agenți pe care ii plătea sa ii foota in cur.
    Are circumstanțe, omul este rezultatul unui abuz in familie. Mariana nu poate dormi noaptea. Sigurul bine e costel. Dar ii bine și lui rândul.

  • Porcul ala de simirad ia dat voie lui costel adascalitei sa fure spatii,terenuri,cladiri centrale…baiii amirlanitei vezi cai mai ai mamaliga pe la gura mirlane analfabet!!!!!!!

  • Așa tată așa fiu, escroci de joasă speță, niște gunoaie ale Iașului.

  • Banii unde-s banii

    La atatia bani paguba, nu se autosesiseaza nimeni. Frumos in Romania

  • Dimitrie Cantemir

    Am terminat liceul Dimitrie Cantemir, in 2008, fiind coleg de generatie cu Adascalitei junior. Acesta impreuna cu Vlad Blanaru, baiatul lui Catalin Blanaru, fostul sef de la 2 si un sfert, impreuna cu Catalin Ciobanu si Alexandru Busuioc cereau taxe de protectie altor colegi. Conducerea liceului stia dar tacea.

  • Muiști dăscăliței mariana

    În România ANAFu te fute pe tine care ai câțiva lei acolo..pe derbei care înșeală statul se face că nu-i vede
    De asta nu mai ajung banii și mărește Ciolacu taxele: ei fură și gaura o acoperă de la cetățeni.
    Ăștia deschid altă firmă acuș,pe numele altcuiva.
    Licitațiile le câștigă cu spăgi din contracte,
    Niște muiști

  • Cu asa oameni care fura tot ce mișcă și cu asa aparat de stat care ii acoperă pe hoți, România nu se va vindeca niciodată, va fi din ce în ce mai rău,,,,, fugiți cât puteți unde vedeți cu ochii în lumea larga ca aici în tara ve ți fi sclavi pt hoții care ii acoperă statul și pt stat, România un stat eșuat, și cât de curând falimentar,,,,,, în America pt o asa datorie era deja la închisoare și confiscata toată averea pana la rude de gradul 4

  • Adăscăliței Junior, fiu de cățea, fiu de curvă

  • Mai șanț în libertate aceste scursuri ale societății?, va dați seama cine ne a condus și ne reprezinta pe noi?,,,,,, o zoaie a societății, pt aceste tepe date statului ar fi trebuit sa fie deja la închisoare toată familia

  • Un primul rand a fost tinut in spate de cineva din finante.La noi la firma daca contabilul a uitat de cateva ori sa plateasca darile la stat pana pe data de 25 a lunii respective desi exista disponibil financiar in cont si le achitase cand isi aduse aminte ca a uitat adica pe 29 sau 30 ale lunii,deja am primit o notificare ca nu am achitat taxele.Au un program care,daca taxele nu sunt achitate pe 25 ale lunii,pe data de 26 listeaza notificari pentru toti datornicii.Oare la ei (finante)cate notificari au fost oprite direct de la sursa ca sa nu mai ajunga la datornici?Deci statul este cel mai marlete pe intelesul tuturor.Tichete de vacanta la discretie,zile libere la fel ,trai neneaca la stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`