Prima pagină » Actualitate » Tentativă de suicid în Tg Jiu! O elevă a sărit de la etaj după ce a obţinut o medie mică
Tentativă de suicid în Tg Jiu! O elevă a sărit de la etaj după ce a obţinut o medie mică

Tentativă de suicid în Tg Jiu! O elevă a sărit de la etaj după ce a obţinut o medie mică

17 ian. 2022, 13:15,
în Actualitate

O nouă tentativă de suicid în România. O elevă, în vârstă de 15 ani, din comună Bălești, a vrut să-şi pună capăt zilelor după ce a obţinut o medie mică. Evenimentul s-a produs la Liceul Tehnologic nr. 2 din Târgu Jiu.

Luni, 17 ianuarie 2022, poliţiştii din Gorj au fost sesizaţi să intervină după ce eleva ameninţa că se aruncă de la înălţime. Media mica obţinută de elevă ar fi pus-o în situaţia de a rămâne corigenta. Potrivit informaţiilor prezentate de presă locală, tânăra se afla în stare bună.

Polițiștii din cadrul Poliţiei municipiului Târgu Jiu și Biroului Siguranță Școlară au constatat că elevă a sărit de pe pervazul ferestei de la etajul întâi al Liceului Tehnologic nr. 2, după care a revenit în sala de clasă.

O elevă a vrut să se sinucidă după ce a rămas corigenta la o materie

Copilă de 15 ani care a sărit de la pervazul geamului Liceului Tehnologic nr. 2 din Tg. Jiu a fost investigată de echipajul medical prezent la fața locului, care a constatat că eleva nu a suferit leziuni.

În acest caz a fost solicitat sprijinul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj pentru consiliere. Minoră a luat decizia de a se arunca de la etaj după ce a aflat că media încheiată la o disciplină ar fi dus-o în situație de corigență. Ea se afla într-un program de consiliere, după ce și anul trecut a avut probleme de comportament.

O altă tentativă de suicid a fost înregistrată în municipiul Iași. Din fericire, aceasta a fost oprită de un echipaj de Poliție Locală.

Tot mai mulți adolescenți își pun capăt zilelor

Tot mai multe tentative de suicid în rândul tinerilor din România. De cele mai multe ori, motivul care provoacă astfel de gesturi extreme este depresia din dragoste, dar și eșecul. În ultima perioadă, la camera de gardă a spitalelor au ajuns mai multe cazuri de tentativă de suicid. Vârsta celor trei tineri care au recurs la un astfel de gest este cuprinsă între 15 și 24 de ani. Medicii ieșeni sunt îngrijorați.

„Au ajuns, în ultima perioadă de timp, tot mai multe cazuri de tentative de suicid la camera de gardă a Institutului de Psihiatrie «Socola» Iași. Numărul acestor cazuri a fost tot mai crescut în ultimele trei săptămâni. Cele mai multe persoane care recurg la astfel de gesturi sunt persoane tinere, dar am întâlnit și cazuri la persoanele de peste 30 de ani. Am avut o tentativă de suicid la un tânăr de peste 20 de ani. Situația este mai gravă în rândul bărbaților.

În categoria de vârstă 16 – 25 de ani există o oarecare egalitate între băieții și fetele care ajung la astfel de gesturi, iar în categoria persoanelor de peste 30 de ani, cele mai întâlnite cazuri sunt la bărbați. Sunt foarte multe tentații, iar să ajungi chiar în punctul în care vrei să îți iei viața, înseamnă că acest gest a fost premeditat. De cele mai multe ori, nu își dau seama că au o problemă, că suferă de o depresie și situația se agravează fără a consulta un specialist și se ajunge la punctul în care se trece la fapte”, a precizat dr. Raluca Prepeliță, director medical al Institutului de Psihiatrie „Socola” din Iași, în urmă cu mai mult timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *