Prima pagină » Actualitate » Tentativă de suicid în Bucureşti. O femeie s-a aruncat pe linia de metrou. Reacţia Metrorex
Tentativă de suicid în Bucureşti. O femeie s-a aruncat pe linia de metrou. Reacţia Metrorex

Tentativă de suicid în Bucureşti. O femeie s-a aruncat pe linia de metrou. Reacţia Metrorex

06 oct. 2021, 10:29,
Elena Nicoleta Bujor, în Actualitate

O nouă tentativa de suicid în România. O femeie a ajuns, miercuri dimineață, 6 septembrie 2021, sub o garnitură de metrou în stația Piața Unirii 1, după ce s-ar fi aruncat pe pe linia de metrou. Din fericire, femeia nu a decedat. Apelul la numărul unic de urgenţă 112 a fost făcut la ora 9.15.

La fața locului s-au deplasat, de urgență, polițiști și echipe de salvatori. Se pare că victima este conștientă și cooperează cu salvatorii.

„Circulaţia trenurilor de metrou s-a desfăşurat cu dificultate miercuri dimineaţa, pentru aproximativ 30 de minute, între staţiile Timpuri Noi – Eroilor şi Eroilor – Petrache Poenaru, din cauza unei tentative de suicid”, informează Metrorex.

Circulaţia trenurilor blocată în Bucureşti din cauza unei tentative de suicid la staţia de metrou

Astăzi dimineaţă o femeie a încercat să îşi pună capăt zilelor. Circulaţia a fost blocată.

„Metrorex informează că astăzi, 06.10.2021, începând cu 09:09, circulaţia trenurilor se desfăşoară cu dificultate din cauza unei posibile tentative de suicid la staţia de metrou Piaţa Unirii 1. Circulaţia trenurilor de metrou se desfăşoară în sistem pendula între staţiile Timpuri Noi – Eroilor şi Eroilor – Petrache Poenaru”, precizează Metrorex.

Potrivit procedurilor care se aplică în astfel de situaţii, a fost solicitată intervenţia echipajelor SMURD şi a Poliţiei Metrou, iar incidentul este cercetat de oamenii legii.

„De asemenea, reiterăm că pe parcursul călătoriei este foarte important ca toate regulile de călătorie să fie respectate de către utilizatorii serviciului de transport public subteran, în special regulă care specifică: ‘În aşteptarea trenului nu staţionaţi dincolo de banda de siguranţă marcată la marginea peronului”, precizează sursa citată.

De precizat faptul că a fost reluată circulaţia în condiţii optime la ora 9:37.

O altă femeie din Capitală a fost prinsă sub garnitura de tren la metrou

Norocul pare că i-a surâs unei femei din București. În luna iunie a acestui an, o femeie a vrut să se sinucidă sărind în fața metroului dintr-o stație din București. Intervenția oamenilor legii a fost una extrem de dificilă, tânăra aflându-se între vagoanele cu numărul 3 și 4. Într-un final, ea a fost salvată fiind transă de sub tren în siguranță.

„În data de 09.06.2021, ora 08.40 pompierii ISU BIF au fost solicitați să intervină la Stația de Metrou Lujerului pentru o persoană de sex feminin prinsă sub o garnitură tren, între vagoanele 4 și 5. La ora 09.07 minute femeia a fost extrasă de sub tren, preluată de un echipaj al SABIF și transportată la Spitalul Universitar. La momentul extragerii, această era inconștientă, însă respira. Pentru gestionarea situației de urgență s-a acționat cu un echipaj al Grupului Special de Salvatori, un echipaj de prim ajutor SMURD, o autospecială de descarcerare şi cu o autospecială cu apă și spumă” anunță ISU București.

Un alt incident, însă de această dată cu un final tragic a avut loc în București, în urmă cu mai mulți ani. O tânără de 25 de ani, ce se afla în stație așteptând metroul, a fost împinsă pe șină chiar în fața metroului de către o altă persoană. Tanara nu a avut nicio șansă de supraviețuire, spuneau martorii la acel moment. Femeia era atenta la telefon, iar criminala a prins momentul pentru a o arunca in fața trenului, cu câteva secunde înainte ca acesta să ajungă în stație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *