Prima pagină » Local » Tentativă de omor extrem de violentă, pe străzile din Iași! Victima a avut noroc că s-a rupt lama cuțitului! Individul acuzat de comiterea faptei, trimis la închisoare!

Tentativă de omor extrem de violentă, pe străzile din Iași! Victima a avut noroc că s-a rupt lama cuțitului! Individul acuzat de comiterea faptei, trimis la închisoare!

12 sept. 2020, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Pe străzile din Iași a avut loc o tentativă de omor. În urma incidentului, Iulian Iustin Iurașcu a fost trimis în judecată, iar magistrații l-au condamnat ieri la 5 ani de închisoare. Procurorii spun că victima a scăpat cu viață datorită faptului că lama cuțitului s-a rupt în timpul agresiunii

Un individ a fost pedepsit de către magistrații ieșeni, în urma unei agresiuni extrem de violente. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat ieri pe Iulian Iustin Iurașcu la 5 ani de închisoare, pentru tentativă de omor.

„Instanța ia act că persoana vătămată M.A.G., precum și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Iași nu au formulat pretenții civile în cauză”, au precizat magistrații ieșeni.

Aceștia au adăugat că mențin arestarea preventivă în cazul inculpatului. Sentința nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Iulian Iustin Iurașcu, acuzat de tentativă de omor după o ceartă cu un prieten

Procesul care îl vizează pe Iulian Iustin Iurașcu a început pe 10 decembrie 2019. Asta, după ce ieșeanul a fost reținut și, mai apoi, arestat preventiv încă de pe 17 noiembrie 2019. Tânărul în vârstă de 21 de ani a intrat în atenția anchetatorilor la mijlocul lunii noiembrie a anului trecut.
În dimineața zilei de 15 noiembrie, Iurașcu și Marius G., doi tineri din Țibănești, s-au întâlnit să meargă la arat. Unul și-a pus la dispoziție calul, iar celălalt – căruța. Vreme de câteva ceasuri, cei doi s-au înțeles de minune și au muncit cot la cot. Totul a mers bine până în jurul orei 20:00, când Iulian Iustin Iurașcu a mers acasă la prietenul său, să își recupereze căruța. Cei doi au început să se certe și să se împingă. Potrivit anchetatorilor, Iurașcu a pus mâna pe un cuțit de bucătărie și a început să lovească.

Victima a avut noroc că s-a rupt lama cuțitului!

Oamenii legii au afirmat că, după ce a băgat de 3 ori cuțitul în prietenul său, lama a cedat. Speriat, individul a luat-o la fugă, lăsându-l pe bărbat într-o baltă de sânge. Iubita tânărului agresat a sunat imediat la 112 și a cerut ajutor. Astfel, un echipaj medical a ajuns la fața locului și i-a acordat primele îngrijiri victimei. Mai apoi, cel agresat a fost transportat la Unitatea de Primire Urgențe din cadrul Spitalului „Sfântul Spiridon”, unde a rămas sub atenta supraveghere a medicilor. Iurașcu a stat ascuns vreme de câteva zile. Însă el a fost găsit de polițiști în locuința iubitei sale. De acolo a și fost ridicat. Procurorii ieșeni au formulat o propunere de arestare preventivă pe numele lui Iustin Iulian Iurașcu.

„Între inculpat și victimă a avut loc un conflict, în urma căruia inculpatul a înjunghiat victima de 3 ori, în zona toracelui și, respectiv, în zona abdomenului. Cei 2 au participat împreună la munci agricole. Aceștia au decis să meargă cu căruța inculpatului, la care a fost înhămat calul părții vătămate. Pe fondul consumului de alcool, cei 2 s-au certat tocmai din pricina acestor bunuri”, a afirmat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

În urma incidentului extrem de violent, tânărul a fost arestat preventiv

După ce l-au prins pe suspect, oamenii legii l-au dus la audieri. Iulian Iustin Iurașcu a fost reținut inițial pentru 24 de ore. Ulterior, procurorii au propus arestarea sa preventivă.
Propunerea a fost admisă de judecătorii din cadrul Tribunalului Iași, sub acuzația de tentativă de omor. Mai apoi, instanța a prelungit măsura preventivă în cazul ieșeanului acuzat că a încercat să-și ucidă prietenul. Acum, rămâne de văzut dacă Iurașcu va contesta decizia judecătorilor, de a-l trimite la închisoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *