Prima pagină » Actualitate » Tentativă de asasinare a lui Donald Trump. Cine este atacatorul
Tentativă de asasinare a lui Donald Trump. Cine este atacatorul

Tentativă de asasinare a lui Donald Trump. Cine este atacatorul

14 iul. 2024, 17:41,
BZI.ro, în Actualitate

Presupusul autor al focurilor de armă de la mitingul lui Donald Trump se afla în afara perimetrului în aer liber unde avea loc evenimentul electoral, a spus la CNN procurorul comitatului Butler din statul Pennsylvania, Richard Goldinger. El a fost identificat la câteva ore după atac.

Crooks era înregistrat la vot ca republican, conform unei listări în baza de date a alegătorilor din Pennsylvania care corespunde cu numele, vârsta și adresa lui din Bethel Park. Alegerile prezidențiale de anul acesta ar fi fost primele la care vârsta i-ar fi permis să voteze.

Pe de altă parte, înregistrările Comisiei Electorale Federale arată că un donator cu numele Thomas Crooks, cu aceeași adresă, a donat 15 dolari unui comitet de acțiune politică aliniat Partidului Democrat, numit Proiectul Progressive Turnout, în ianuarie 2021.

FBI l-a identificat pe autorul tentativei de asasinare a lui Donald Trump. Este vorba despre un bărbat de 20 de ani din Pennsylvania, Thomas Matthew Crooks. Motivele sale nu sunt cunoscute încă.

„FBI l-a identificat pe Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani, din Bethel Park, Pennsylvania, drept subiectul implicat în tentativa de asasinare a fostului președinte Donald Trump din 13 iulie, în Butler, Pennsylvania. Aceasta rămâne o investigație în curs de desfășurare și persoanele care au informații care pot ajuta sunt încurajate să trimită fotografii sau videoclipuri online la FBI.gov/butler sau să sune la 1-800-CALL-FBI”, a anunțat Biroul Federal de Investigații.

„Nu ştiu cum a ajuns în locul unde se afla, dar era în afara incintei”, a declarat procurorul, adăugând că nu are informaţii despre identitatea sa. Bărbatul nu avea niciun document asupra lui.

La o conferință de presă din această dimineață, polițiștii au spus că motivul atacatorului nu este cunoscut.

Mai mulți martori susțin că l-au văzut pe bărbat pe acoperișul unei clădiri din apropiere.

Lt. Col George Bivens de la Poliția de Stat din Pennsylvania a spus că polițiștii de la fața locului au acționat „eroic” și că nu există niciun motiv să credem că mai există vreo „amenințare” în prezent.

FBI, care a preluat ancheta, a spus că atacul asupra lui Trump a fost o „tentativă de asasinat”.

„În această seară, am avut ceea ce numim o tentativă de asasinat împotriva fostului nostru președinte Donald Trump. Este încă o scenă activă a crimei”, a spus Kevin Rojek, agentul special responsabil al biroului FBI din Pittsburgh.

El a spus că autoritățile încearcă „să identifice persoana care a făcut acest lucru și motvivele sale”, și a cerut publicului să contacteze autoritățile dacă au orice informații care ar putea ajuta.

Totuși, anchetatorii spun că identitatea suspectului ar putea fi făcută publică „în câteva ore”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *