Prima pagină » National » Tentativa de a introduce țigări în România i-a adus un dosar penal. Femeia avea 14.000 de țigări fără timbru

Tentativa de a introduce țigări în România i-a adus un dosar penal. Femeia avea 14.000 de țigări fără timbru

24 iul. 2024, 09:41,
BZI.ro, în National

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Racovăț a descoperit, ascunse în bagajele unei persoane, 14.000 de  ţigarete, fără timbru de acciză.

„În data de 23 iulie a.c., în jurul orei 20.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Racovăț–I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, o femeie, cu dublă cetățenie, română și Ucraina, în vârstă de 36 de ani, la volanul unui autoturism înmatriculat în Ucraina.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care au fost descoperite, ascunse în bagajele persoanei, 14.000 de ţigarete fără timbru de acciză.

Persoana a declarat că a preluat bagajele de la un cetățean ucrainean urmând a le preda în România, fără a avea cunoștință despre conținutul acestora.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, țigaretele în valoare de 8750 de lei precum și autoturismul au fost ridicate în vederea confiscării, la finalizare urmând a se lua măsurile legale care se impun”, au precizat polițiștii de frontieră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *