Tensiunile de la Spitalul Municipal de Urgență Pașcani, generate de schimbarea managerului, s-au calmat. Deși mai mulți medici din cadrul unității medicale și-au depus demisiile din gărzi, în data de 3 februarie 2025, după ce juristul Ionuț Cîmpeanu și-a preluat mandatul de manager interimar, joi, 6 februarie 2025, doctorii au revenit asupra deciziei lor și și-au retras demisiile.
S-au calmat tensiunile de la Spitalul Municipal de Urgență Pașcani! Acestea au fost generate de înlocuirea managerului
Marius Pintilie, primarul municipiului Pașcani, a decis ca Spitalul Municipal de Urgență Pașcani, unitate medicală aflată în subordinea primăriei, să fie condusă de juristul Ionuț Cîmpeanu. Spitalul a fost condus timp de aproape 5 ani de medicul chirurg Daniel Bechir. Odată cu înlăturarea acestuia din funcție, mai mulți medici de pe Anestezie și Terapie Intensivă, Pediatrie și Chirurgie și-au depus demisiile din gărzi. Situația tensionată de la Spitalul Municipal de Urgență Pașcani s-a calmat, deoarece, joi, 6 februarie 2025, medicii și-au retras demisiile.
„Am inițiat, începând de luni, discuții cu medicii. Cu ocazia asta am cunoscut și eu Secția de Anestezie și Terapie Intensivă. Am găsit foarte multe elemente comune, adică avem o echipă bună, nu era niciun motiv să intrăm în această criză și chiar acum suntem uniți și totul rău e spre bine. Lucrurile au revenit la normal, nu a fost pus în pericol actul medical sau linia de gardă. A fost un semnal de alarmă care a fost ascultat și înțeles, și de acum mergem mai departe. Și-au retras cu toții demisiile joi dimineață (n.r. – 6 februarie 2025)”, a declarat Ionuț Cîmpeanu, noul manager interimar al Spitalului Municipal de Urgență Pașcani.
În semn de protest pentru că dr. Daniel Bechir a fost schimbat de la conducerea Spitalului Municipal de Urgență Pașcani, dr. Aurelia Iuliana Pădurariu a demisionat luni, 3 februarie 2025, din funcția de director medical al unității medicale. Astfel, începând cu data de 10 februarie 2025, funcția de director medical interimar va fi preluată de dr. Vasilica Scutelnicu.
„Am numit un nou purtător de cuvânt, eu vreau să mă concentrez pe actul administrativ, că sunt multe probleme și avem treabă. Săptămâna aceasta s-a emis și actul administrativ, iar de luni, 10 februarie 2025, avem un nou director medical, este vorba de doamna doctor Scutelnicu Vasilica, medic ginecolog cu 10 ani experiență în spital. Nu s-a pus problema niciodată să fie schimbat și directorul financiar-contabil, nu s-a discutat de plecare sau demisie, a rămas tot doamna Jana Gabor”, a explicat Ionuț Cîmpeanu.
Marius Pintilie a explicat ce-și dorește de la noul manager: „Spitalul are nevoie de o persoană care să se ocupe full time”
Marius Pintilie, primarul municipiului Pașcani, a explicat care au fost motivele care l-au determinat să aleagă un nou manager interimar pentru Spitalul Municipal de Urgență Pașcani. Edilul nu înțelege de ce medicii au demisionat înainte de a vedea cum își desfășura activitatea noul manager.
„Consider că Spitalul Municipal Pașcani, fiindcă este o unitate spitalicească mare, are nevoie de o persoană care să se ocupe full time, cu normă întreagă, de condusul ei, de management. Eu nu am ce să-i reproșez domnului doctor Bechir. Noi am încercat în anul 2021 să scoatem postul de manager la concurs și l-am scos, dar nu s-a înscris nimeni, din lipsă de oameni care să-și asume o asemenea responsabilitate. Eu îi mulțumesc domnului Bechir că a ținut acest interimat, deci nu avem ce să-i reproșăm. Spitalul este într-o relativă stabilitate financiară, nu sunt probleme grave, dar eu îmi doresc ca situația să fie și mai bună. Eu nu-i înțeleg pe medici. Din punctul meu de vedere, nu știu cum să spun, e o formă de protest, probabil. Ei consideră că este o chestie politică, ceea ce nu este adevărat. Nici măcar nu e din partid de la mine. Eu am găsit, după 3-4 ani de zile de căutare, pe cineva care să-și asume această poziție. Și pe cineva care să aibă o experiență în spate, iar atunci am luat decizia pe care o așteptam de mult timp, să găsesc pe cineva care să se ocupe 8-10 ore pe zi de managementul spitalului. Ei, nu știu ce consideră. Nu le înțeleg gestul. Nu știu de ce și-au dat demisiile. Dacă noua conducere s-ar dovedi, după o săptămână, două, trei, o lună, că greșește sau că le taie niște drepturi sau se întâmplă ceva în administrația spitalului, atunci tu, ca medic, ai dreptul să-ți dai o demisie, să protestezi cumva, dar omul abia și-a început treaba. Eu cred că e un gest de solidaritate, pe care îl înțeleg emoțional, nu logic. Nu a fost vorba de niciun fel de troc politic. Dânsul este actual sau fost membru PSD, eu sunt PNL-ist. Lumea își imaginează vrute și nevrute, dar nu a venit nimeni să-mi spună mie ce să fac”, a declarat Marius Pintilie, primarul municipiului Pașcani.
După nici o săptămână de la schimbarea managerului Spitalului Municipal de Urgență Pașcani, tensiunile s-au calmat, iar medicii și-au retras demisiile, liniile de gardă nefiind afectate în niciun fel.
Toată mascarada asta a fost pusa la cale de fosta directoare medicala, dr Padurariu,care brusc s- a trezit terorizata de ideea ca trebuie sa coboare printre ” muritorii de rand” ,ca unele ” beneficii” ale asa zidului directorat interimar dispar,ca nu își mai poate hartui colegii cu tot felul de comisii disciplinare sau de etica,spitalul pierzand in justiție toate procesele pe conflicte de munca,ca nu ma” prezidează „ea în fiecare dimineață ,ca poate cineva îi va spune cine e de fapt și îi va devoala toată impostura. Cu schimbarea ei, spitalul va întra într-o perioada de liniște, de dezvoltare reală, existând deja un înlocuitor excepțional de capabil față de ea.De acum pentru săptămâna trecută și pentru altele dr Padurariu va da niște răspunsuri în alte părți.
Foarte corect ce a spus sally
Este ilogic sa pui manager o persoana straina de obiectul de activitate al instituriei pe care o conduce. Obiectul de activitate al unui spital este actul medical. Logic, managerul trebuie sa fie medic, nimic altceva. Insa politicul perverteste totul.
Acest Ionuț Câmpeanu nu a dat un concurs în viața lui, numai posturi politice. Trist că în majoritatea instituțiilor sunt puși șefi doar personaje din astea bizare care nu și-au demonstrat competenta in nimic, in niciun domeniu. La un simpla căutare pe net vezi că a fost secretar de stat în min. Mediului și acum manager de spital. Incredibil!
a mai avut funcții politice : consilier județean, consilier parlamentar, membru în CA de. la RAJAC etc… ani de zile a trăit numai și numai din numiri politice ca răsplată pentru lipit afișe. omul nici la psd nu e băgat în seamă datorită incompetentei crase dar și a puturoșeniei cunoscute și arhicunoscute.ce mai, e un parazit puturos și fârâ creier.
Ce față de milog are lipitorul ăsta de afișe.Daca nu era PSD limbricul dormea în gară,pute chielea pe el de puturoșenie.Ani de zile stătea de la ora 9 la ora 14 în fostul bar Madeira din spatele prefecturii unde se adunau primarii și primea pleașca câte o cafea sau un fursec și un coniecel.Le era milă la oameni de el.Acasa îi spunea nevestei ca e la servici ca rupe munții și el parazita ca milogul la bar apoi mergea acasă să spună ca e rupt de muncă. E de poveste cu lepra asta.
Acum e manager de spital după ce a mai pus unul pe chituci . Nu înțeleg partidele ca în funcții din astea trebuie oameni competenți cu experiență managerială ? Fac partidele mișto de oameni punând tot felul de prostalai ca acest Câmpeanu la butoane !
Numirea politică a unei persoane incompetente într-o funcție de conducere a unui spital este o rețetă sigură pentru dezastru, punând în pericol sănătatea și viața pacienților, subminând încrederea în sistemul medical și irosind resurse prețioase.
Numirea politică a acestui personaj într-o funcție de conducere a unui spital va avea consecințe grave atât asupra pacienților, cât și asupra întregului sistem medical. O astfel de decizie pune în pericol sănătatea și viața pacienților, deoarece managementul defectuos poate duce la lipsa de echipamente și medicamente esențiale, organizare ineficientă a personalului și decizii administrative bazate pe interese politice, nu pe nevoile reale ale spitalului. În plus, subminează încrederea publicului în sistemul medical, făcând pacienții mai reticenți în a solicita îngrijiri medicale și descurajând profesioniștii din domeniu, care se văd nevoiți să lucreze sub o conducere incompetentă. Pe lângă impactul direct asupra actului medical, această practică duce la risipirea resurselor financiare și umane, favorizând corupția și ineficiența în detrimentul performanței și siguranței pacienților. În loc să fie un centru de excelență medicală, spitalul devine un loc în care problemele administrative, lipsa de viziune și interesele personale pun în pericol însăși misiunea fundamentală a instituției: salvarea de vieți și asigurarea unei îngrijiri de calitate.
Principalii vinovați și răspunzători pentru dezastrul ce va urma în sistemul medical pascaneanu sunt Maricel Popa și Bogdan Cojocaru care au cedat presiunilor influentului Păstârnac fost primar la Ipatele și factor de decizie în PSD Iași care a bătut cu pumnul în masă “ ori Câmpeanu manager ori voi doi afară din PSD …”
Adică nu s-a găsit în tot Pascaniul un manager, a trebuit să caute mult și bine un specialist și l-au găsit în alt oraș, ca sa mai plătim și transportul acestei lipitori politice. Aceasta funcție ar trebui ocupată de cineva care și-a demonstrat competențele in privat, nu la pupat buci politice
Rog invidioșii și muncitorii sa se abțină de la comentarii. Sunteți niște frustrați că nu sunteți șefi. Marș!