Prima pagină » Actualitate » Tensiuni maxime în PSD Iași! Pe ultima sută de metri Bogdan Balanișcu, Bogdan Crucianu și Florin Boca vor să ajungă pe locurile eligibile de parlamentari. Iată manevra la care se apelează
Tensiuni maxime în PSD Iași! Pe ultima sută de metri Bogdan Balanișcu, Bogdan Crucianu și Florin Boca vor să ajungă pe locurile eligibile de parlamentari. Iată manevra la care se apelează

Tensiuni maxime în PSD Iași! Pe ultima sută de metri Bogdan Balanișcu, Bogdan Crucianu și Florin Boca vor să ajungă pe locurile eligibile de parlamentari. Iată manevra la care se apelează

29 aug. 2024, 02:00, 4 ,
Alexandra MAISNER în Actualitate

Au fost tensiuni maxime în PSD Iași ieri, 28 august 2024, în cadrul ședinței BPJ (Biroul Permanent Județean) de la sediul organizației politice

Bogdan Balanișcu, Bogdan Crucianu și Florin Boca fac presiuni în cadrul PSD pentru ca alegerile la Organizația Municipală să fie organizate cât mai repede. La mijloc este interesul celor trei de a primi un loc eligibil pe lista de senatori sau deputați.

Tensiuni maxime în PSD Iași! Bogdan Balanișcu, Bogdan Crucianu și Florin Boca fac manevre pentru a primi un loc pentru funcția de senator sau deputat

Membrii partidului au avut în cursul zilei de ieri, 28 august 2024, două ședințe, una de la ora 12:00, organizată cu primarii PSD din județ, iar cea de-a doua, începând cu ora 14:00, a BPJ. Ambele au avut loc la sediul PSD, de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, unde au fost discutate teme precum: alegerile parlamentare, dar și cu privire la potențialele alegeri pentru desemnarea președintelui Organizației Municipale. Ședința a durat aproximativ două ore și a fost una tensionată și cu discuții aprinse. Subiectul principal dezbătut a fost alegerea unui președinte pentru Organizația Municipală după ce, pe data de 8 august 2024, Bogdan Balanișcu a fost forțat să demisioneze din funcție din cauza scorului slab obținut la alegerile din 9 iunie 2024. De asemenea, forurile statutare din cadrul PSD Iași au hotărât atunci și demiterea întregului Birou Permanent al Organizației Municipale Iași, iar Bogdan Crucianu, Florin Boca, Roxana Necula și Mihail Gavril și-au dat demisia.

Surse, dintre membrii PSD, care au asistat la discuțiile din cadrul ședinței de ieri, 28 august 2024, au transmis reporterilor BZI care sunt manevrele la care Bogdan Balanișcu, Bogdan Crucianu și Florin Boca apelează pentru a prinde un loc pe listele parlamentare.

Astfel, ieri, cei trei au insistat ca alegerile pentru conducerea Organizației Municipale să aibă loc cât mai repede. La mijloc este vorba de interesul lui Bogdan Balanișcu, a lui Bogdan Crucianu și a lui Florin Boca de a ajunge în conducere. Aceștia fac presiuni pentru a fi aleși cu scopul de a-și asigura un loc pe listele parlamentare, deși ceilalți colegi au insistat ca organizația politică să fie condusă, în continuare, de Bogdan Cojocaru.

Cu 2 luni înainte de alegerile parlamentare și prezidențiale, Bogdan Balanișcu, Bogdan Crucianu și Florin Boca vor să intre pe locurile eligibile de senator sau deputat

Este important de știut că în cazul în care PSD va programa alegeri pentru Organizația Municipală, noul președinte va avea un mandat de două luni, iar acest lucru nu îi deranjează pe Bogdan Balanișcu, Bogdan Crucianu și pe Florin Boca. Președintele organizațiilor județene sau municipale au asigurat un loc eligibil pe listele parlamentare PSD. De fapt, asta urmăresc cei trei, dar ceilalți membri din conducerea PSD Iași se opun cu vehemență.

Colegii din partid le reproșează că nu au făcut nimic pentru filiala PSD Iași în perioada în care au deținut funcții de conducere

Bogdan Balanișcu, care este Secretarul de stat în Ministerul Mediului și a fost președintele Organizației Municipale PSD, nu s-a remarcat cu nimic. Mai mult, acesta a avut un rezultat rușinos la alegerile locale din 9 iunie 2024.

În ceea ce îl privește pe Bogdan Crucianu, consilier local PSD și director al Casei de Cultură a Studenților, se speculează faptul că este sursa principală de informații a primarului Mihai Chirica. Acesta ar merge după fiecare ședință de partid să „toarne” edilului toate informațiile noi din cadrul PSD.

Nici Florin Boca, fostul vicepreședinte al Organizației Municipale PSD, nu s-a remarcat cu nimic, acesta nu a făcut niciun efort ca organizația politică PSD să crească. Din contră, s-a folosit de funcție pentru interesele proprii. Amintim aici că Florin Boca, membru al Partidului Social Democrat Iaşi, şi-a parcat bolidul de 150.000 de euro într-una din cele mai sărace zone din Iaşi şi a început să mituiască alegătorii înainte de alegerile din 9 iunie 2024.

Ieri, în cadrul ședinței, li s-a spus clar că este rândul și altor colegi să ocupe funcții în cadrul organizațiilor și, astfel, să obțină un loc pe lista eligibilă pentru senator sau deputat.

Este cunoscut faptul că Bogdan Cojocaru, care, în prezent, asigură interimatul în Organizația Municipală și care este președintele Organizației Județene, va prinde un loc eligibil pe listele parlamentare.

Rămâne de văzut dacă manevrele celor trei vor reuși și dacă Bogdan Balanișcu, Bogdan Crucianu și Florin Boca vor reuși să obțină un loc eligibil pe listele pentru funcțiile de senator sau deputat.

Au fost tensiuni maxime și discuții aprinse în PSD Iași ieri, 28 august 2024, în cadrul ședinței BPJ (Biroul permanent județean) de la sediul organizației politice.

Alexandra MAISNER

Comentarii
  • Mirel Diaconu

    Trei derbedei care trebuiau ejectați demult din PSD. Nici vorbă de alegeri la org mun. Cojocaru și un grup de criză să conducă partidul și după alegerile parlamentare să se reorganizeze org mun fără javrele astea vândute .

  • Diana Popescu secretara organizatiei

    Ha, ha, ha…. Ce a ajuns PSD IAȘI !!!
    2 proprietari de VULCANIZĂRI , cauciucuri reșapate ( Balaniscu și Cruceanu ) un excroc imobiliar care a paralizat traficul auto în Iași vor să fie președinți la PSD IAȘI.
    Eu îl votez pe Mirel Diaconu ca și el are 2 ( două ) vulcanizări la Gară și la Pasaj Socola , are experiență politică, a cărat geanta la prof Solcanu, Baciu, Soroceanu nu la Ivan și Chirica ca Balaniscu și Cruceanu.
    VOTĂM MIREL DIACONU !
    VOTĂM VULCANIZATORII !
    E rândul lor, avem nevoie de ei , vine iarna și trebuie să ne schimbe cauciucurile!

  • Jurnalist Investigatii

    În sfârșit Cojo și biroul politic sunt deciși să ia taurul de coarne și să se dezică clar de acești trei marfafoi piaza rea a org mun de 8 anișori.
    Cruceanu cu Boca au negociat cu Chirica să țină PSD la municipiu în stand by cu 4-5 CL el crezând ca i-a 9-10’ CL ceea ce asigura o majoritate de 14-15 CL suficienta sa treacă PUZ-rile conform regulilor lui Chirica și a intereselor miliardarului Boca care l-a luat în afaceri la remorcă și pe Cruceanu mare lider de tineret , lider de grup, ce mai scula pe basculă care făcea și desfăcea tot. Ideea era să-l elimine pe Cojocaru și Balaniscu și ei să preia tot partidul. Pe Balaniscu l-au momit cu bani și evenimente politice au ajuns la înțelegerea ca Balaniscu va fi urmașul lui Cojocaru și va face listele susținut de ei. Au făcut o listă de CL la Chirica în birou cu oameni acceptați de Chirica în detrimentul membrilor PSD vechi și au carotat campania electorală pe municipiu. În Alexandru acolo unde Boca era responsabil rupeau panourile și afișele. Singurul care a muncit a fost Dalban cu un grup de studenți care zi și noapte puneau afișe ce erau rupte de hoardele lui Cruceanu plătite de Boca din banii colectați de Chirica de la dezvoltatorii imobiliar care aveau interes ca PSD să devină un. Partid ridicol în Iași și Cojocaru să fie decapitat . Vom detaila modul cum cei trei măscărici și-au bătut joc de partid și de primari.

  • Ce figuri de trompete au tucalarii lui Chiricus ! Lămâiiiiii ….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *