Prima pagină » Sanatate » Tensiunea diastolică mică. Simptome, remedii naturiste și tratament

Tensiunea diastolică mică. Simptome, remedii naturiste și tratament

27 apr. 2022, 09:28,
în Sanatate

Tensiunea diastolică reprezintă presiunea exercitată asupra pereților arteriali, atunci când inima se relaxează. Se consideră că aveți tensiune mică, atunci când valoarea este de 60 mm Hg sau chiar mai mică.

Tensiunea arterială constă în presiunea exercitată de coloana de sânge asupra peretelui vascular, în timp ce inima pompează sânge. Aceasta se împarte în tensiunea sistolică (presiunea exercitată asupra pereților arteriali când inima se contractă) și tensiune diastolică (presiunea exercitată asupra pereților arteriali atunci când inima se relaxează). Pentru majoritatea adulților sănătoși, tensiunea sistolică normală variază între 90 și 120 de milimetri de mercur (mm Hg), iar cea diastolică variază între 60 și 80 mm Hg. Potrivit cercetărilor recente, intervalul normal de tensiune arterială este mai mic decât 120/80, iar o tensiune arterială peste 130/80 este considerată mare.

Conform cercetătorilor americani din cadrul Asociaţiei Naţionale a Accidentului Vascular Cerebral, o simplă măsurare a pulsului o dată pe lună poate preveni decesul prin accident vascular cerebral.

un tensiometru electronic care arata o tensiune mica

Tensiunea arterială constă în presiunea exercitată de coloana de sânge asupra peretelui vascular, în timp ce inima pompează sânge.

Simptome ale tensiunii diastolice mici

Persoanele hipotensive prezintă următoarele simptome: stare de amețeală, pierderea echilibrului, durere de cap, vedere neclară, senzație de greață, stare de oboseală, stare de leșin, membre reci și respirație rapidă, superficială.

Tensiunea diastolică mică poate apărea la orice om, însă este adesea întâlnită la persoanele cu vârsta peste 65 de ani, la cele care iau medicamente pentru hipertensiunea arterială (cum sunt alfa-blocantele) sau la persoanele care prezintă anumite afecțiuni ( boala Parkinson, diabet, afecțiuni cardiace).

Fiindcă unele persoane nu prezintă simptome, hipotensiunea arterială nu este ușor descoperită sau este descoperită întâmplător. Astfel, pentru stabilirea diagnosticului este necesară o măsurare a tensiunii arteriale de minim trei ori, în perioade diferite. Acest lucru se va realiza de la ambele brațe, pentru a exclude o eventuală coarctație de aortă.

Diagnosticul etiologic se stabilește cu ajutorul hemoleucogramei, EKG-ului, a testului de efort și prin evaluarea unor cauze de hemoragie.

o femeie care suferă de amețeală

Persoanele hipotensive prezintă următoarele simptome: stare de amețeală, pierderea echilibrului, durere de cap, vedere neclară, senzație de greață, stare de oboseală, stare de leșin, membre reci și respirație rapidă, superficială.

Remedii naturiste și tratament pentru tensiunea diastolică mică

Hipotensiunea arterială poate fi combătută cu ajutorul cafelei, a ceaiului verde și a ceaiului de lemn dulce. Se recomandă consumul a două cafele pe zi, fapt ce poate crește temporar tensiunea arterială. De asemenea, ceaiul verde este o sursă bogată de cofeină, astfel că poate fi consumat pentru ridicarea tensiunii diastolice. Nu în ultimul rând, este indicat consumul de ceai de lemn dulce, deoarece ajută organismul să crească tensiunea arterială.

Vestea bună este că hipotensiunea arterială cu simptome ușoare necesită rareori tratament. Însă, dacă vă confruntați cu simptome serioase, tratamentul se face în funcție de cauza care a determinat tensiunea mică. Astfel, dacă afecțiunea este cauzată de medicamente, tratamentul presupune schimbarea, întreruperea medicației sau scăderea dozei. În cazul în care nu a fost stabilită o cauză, obiectivul tratamentului este de a crește tensiunea arterială și, implicit, de a reduce simptomele.

Problemele de tensiune se rezolvă, regulă, cu o alimentație sănătoasă și echilibrată. Prin urmare, respectarea unei diete alimentare și de mișcare pentru câteva luni sunt cele mai eficiente metode de a reda organismului forța și energia de care are nevoie. În plus, medicii recomandă să consumați cât mai multă apă, deoarece și deshidratarea poate duce la scăderea tensiunii arteriale scăzute.

o ceașcă mică de cafea

Hipotensiunea arterială poate fi combătută cu ajutorul cafelei, a ceaiului verde și a ceaiului de lemn dulce.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *