Prima pagină » Sanatate » Tensiune mică în sarcină. De ce este periculos simptomul pentru dezvoltarea fătului

Tensiune mică în sarcină. De ce este periculos simptomul pentru dezvoltarea fătului

12 apr. 2022, 11:30,
BZI.ro, în Sanatate

O tensiune mică în sarcină este un fenomen frecvent întâlnit. La multe femei, în timpul sarcinii, tensiunea arterială scade, acest lucru nu afectează în mod semnificativ bunăstarea generală. Însă, în cazul unei scăderi bruște și puternice acest simptom poate fi periculos.

Dacă o femeie a avut hipotensiune arterială înainte de sarcină, atunci în timpul sarcinii ar trebui să acorde o atenție deosebită acesteia. Tensiunea poate crește brusc foarte tare și apoi poate scădea rapid. Se crede că hipotensiunea apare din cauza deficienței hormonale. La începutul sarcinii, hipotensiunea poate crește toxicoza, iar dacă o femeie însărcinată are vărsături frecvente, poate apărea deshidratarea, ceea ce agravează boala. Astfel, este mai bine ca o femeie să fie în spital în această perioadă, deoarece trebuie să injecteze medicamente pentru a face față perioadei dificile. Pericolul hipotensiunii pentru gravide constă în faptul că presiunea scăzută duce la o reducere a fluxului sanguin în placentă, uter și făt, poate apărea așa-numita hipotrofie fetală.

medic care verifica tensiunea unei femei insarcinate

Hipotensiunea arterială nu este un motiv pentru a întrerupe o sarcină

Tensiune mică în sarcină. Cum se răsfrânge acest simptom asupra copilului

Atunci când o femeie însărcinată are tensiunea mică, copilul nenăscut suferă de lipsă de nutriție și de deficiență de oxigen, ceea ce duce la o creștere lentă. Deși în cele mai multe cazuri boala nu provoacă probleme majore fătului, este dificil pentru însăși însărcinată. În cazul hipotensiunii, starea de sănătate se poate schimba de mai multe ori pe zi, apar amețeli, gravida obosește repede, transpiră foarte mult și pot apărea chiar și leșinuri, palpitații și dureri de inimă.

Această afecțiune poate apărea din foame, după o baie fierbinte sau lipsă de oxigen într-o cameră înfundată. Schimbările stării emoționale sunt adesea asociate cu această boală. Când starea de spirit se schimbă foarte rapid și fără motiv, deși acest lucru este tipic pentru toate femeile însărcinate, este mai pronunțată la pacienții cu hipotensiune arterială.

femeie insarcinata care sta culcata in pat

Se crede că hipotensiunea apare din cauza deficienței hormonale

Această stare de lucruri trebuie evitată pe cât posibil. La sfârșitul sarcinii, femeile care suferă de hipotensiune arterială pot prezenta preeclampsie. Acest lucru este adesea cauzat de un control slab al tensiunii arteriale. De obicei, tensiunea arterială scăzută este observată mai rar decât tensiunea arterială crescută.

Hipotensiunea arterială nu este un motiv pentru a întrerupe o sarcină. Deși cu această boală, toxicoza apare la femei de cinci ori mai des decât la femeile sănătoase. Există o relație între hipotensiune arterială și avort spontan. De asemenea, tensiunea arterială scăzută poate afecta cursul normal al nașterii, din cauza aprovizionării deficitare cu sânge a uterului, astfel încât operația cezariană la pacientele cu hipotensiune arterială se face mai des.

Ce alimente să consumi pentru a evita disconfortul. Vitaminele necesare pentru a ameliora simptomul

Femeile însărcinate cu hipotensiune arterială trebuie testate în mod regulat. Este foarte important ca pacienții hipotensivi sa se odihnească bine. Somnul ar trebui sa fie lung pentru aproximativ zece ore. Încercă să eviți suprasolicitarea. Iar plimbările în aer curat sunt obligatorii.

Alimentația ar trebui să fie suficient de bogată în calorii, cu un conținut de proteine ​​de calitate superioară. Însă este important să te abții de la supraalimentare. Nutriționiștii recomandă să mănânci de 5-6 ori pe zi. De asemenea, să încerci să eviți pauzele lungi între mese, atunci când pacienții se înfometează, scade adesea zahărul.

medic care verifica tensiunea unei femei insarcinate

Dacă o femeie a avut hipotensiune arterială înainte de sarcină, atunci în timpul sarcinii ar trebui să acorde o atenție deosebită acesteia

Pentru a ameliora tensiunea mică în sarcină trebuie să fie prezente în alimentație produsele care conțin vitaminele A, B și C. Este foarte recomandat să consumi fructe precum ananasul și pepenele galben dar nu în cantități prea mari. Poți bea ceai și cafea, dar nu noaptea. Făcând băi aromate, dușuri calde, nu fierbinți și de contrast vei ameliora simptomul. Această procedură este recomandată îndeosebi pentru femeile însărcinate care suferă de hipotensiune arterială. Utilizarea medicamentelor sau a tratamentului pe bază de plante ar trebui să fie sub supravegherea unui medic. Dacă respecți toate regulile, atunci sarcina cu această boală se va încheia cu succes.

medic care verifica tensiunea unei femei insarcinate

Femeile însărcinate cu hipotensiune arterială trebuie testate în mod regulat


Leacuri băbești pentru bătături: Cum să scapi de durere în mod natural

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *