Prima pagină » National » Tenismena, Iana Sizikova este suspectă că ar fi pariat pe un meci în care juca ea. Aceasta a fost reținută de oamenii legii
Tenismena, Iana Sizikova este suspectă că ar fi pariat pe un meci în care juca ea. Aceasta a fost reținută de oamenii legii

Tenismena, Iana Sizikova este suspectă că ar fi pariat pe un meci în care juca ea. Aceasta a fost reținută de oamenii legii

04 iun. 2021, 14:55,
Alexandru Ifrim, în National

O jucătoare de tenis din Rusia, Iana Sizikova, în vârstă de 26 de ani şi locul 100 WTA la dublu a fost reţinută de către oamenii legii la turneul din Paris. Aceasta a fost reţinută pentru a fi anchetata în privinţa unui meci trucat, conform Le Parisien potrivit news.ro.

Sportivă a fost reţinută joi seara, can aceasta ieşea de la masaj, după sfârşirea meciului de la dublu din primul tur al actualei ediţii a French Open, pe care rusoaica şi coechipiera ei, Ekaterina Alexandrova, l-au disputat cu perechea australiană Ajla Tomljanovic/Storm Sanders, partidă câştigată de aceasta din urmă cu 6-1, 6-1.

Poliţiştii i-au percheziţionat camera de hotel a sportivei. Această anchetă a început încă de pe 1 octombrie 2020 fiind acuzată de corupţie sportivă şi escrocherie în grup organizat şi a vizat partida Andreea Mitu/Patricia Ţig – Madison Brengle/Iana Sizikova (SUA/Rusia), din turul I al probei de dublu feminin de la Roland Garros, ediţia trecută.

2 românce implicate în acel meci

În urma unui meci disputat împotriva a doua românce Iana Sizikova a fost suspecta de blat doarece în ghemul al cincilea al setului secund, aceasta a comis 2 duble greşeli şi nu a ajuns la o minge care părea accesibil de returnat. În cele din urmă româncele au reuşit să obţină un break la zero şi au reuşit să prea conducerea partidei cu scorul de 3-2.

Potrivit L’Equipe, „sume mari de bani au fost pariate din diferite ţări pe câştigarea acelui ghem de către românce la mai mulţi operatori la Paris”.

Mitu şi Ţig s-au impus în partidă din 30 septembrie cu scorul de 7-6 (8), 6-4. Sizikova, o jucătoare care nu a impresionat, a câştigat din tenis aproximativ 170.000 de euro.

Simona Halep s-ar putea să rateze turneul de la Wimbledon

La câteva zile după ce Simona Halep a suferit „o mică ruptură la gamba stângă”, aceasta accidentare a venit din senin în timpul turneului de la Roma. Sportivă a spus că nu se poate antrena momentan din cauza accidentarii suferite, iar prezenţa de la Wimbledon este pusă în pericol.

„De obicei nu sunt în această perioadă acasă, dar, din păcate, anul acesta m-am accidentat. Este diferit față de anul trecut, pentru că anul trecut nu se jucau turnee. Atunci a fost mai ușor de gestionat, dar acum sufăr puțin, toată lumea e la turnee, iar eu sunt acasă. Nu pot nici să mă antrenez pentru că accidentarea este încă la început. Va trebui să mai stau o perioadă fără tenis, fără alergare, pentru că mușchiul încă nu s-a sudat. E greu, pentru că nu sunt obișnuită să stau în mijlocul sezonului acasă și să nu fac nimic. Momentele de la Roma au fost într-adevăr grele, pentru că din nimic mi s-a întâmplat această ruptură. Nu am anticipat-o absolut deloc. Mi s-a părut imposibilă că stând la retur se poate întâmpla o ruptură musculară. Chiar am avut două. Prima este mult mai profundă, a doua este la suprafață, dar amândouă sunt destul de periculoase. Am acceptat această accidentare și sunt destul de pozitivă pentru că știu că dacă ești pozitiv și ai încredere, te poți vindeca mai repede și am început deja procesul vindecării”, a spus Halep, pentru Eurosport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *