Prima pagină » Eveniment-Social » Tendințele în Iași, în ceea ce privește buchetul de flori pentru profesori. Prețurile pot ajunge până la câteva sute de lei – FOTO

Tendințele în Iași, în ceea ce privește buchetul de flori pentru profesori. Prețurile pot ajunge până la câteva sute de lei – FOTO

09 sept. 2023, 02:00, 4 ,
Ștefana Șovea, în Eveniment-Social

Mai sunt doar câteva zile până când începe anul școlar 2023-2024. Obiceiul de a oferi buchete de flori în prima zi de școală datează de foarte mulți ani, iar acest gest reprezintă aprecierea față de cadrele didactice

Ieșenii iau cu asalt florăriile din oraș, pentru a comanda buchetul perfect de oferit în prima zi de școală. Vânzările cresc semnificativ în aceste zile, iar pentru florari începerea anului școlar este cu adevărat un moment în care au încasări mult mai mari față de cele de zi cu zi.

Oferirea buchetelor de flori în prima zi de școală este o tradiție care datează de zeci de ani

o poză cu un buchet de flori

Oferirea buchetelor de flori în prima zi de școală este o tradiție care datează de zeci de ani de zile

Festivitatea de deschidere a noului an școlar are loc în doar câteva zile. Elevii se întorc din nou în bănci, se revăd cu colegii și cu profesorii ce le vor fi alături pe parcursul mai multor ani. În semn de recunoștință pentru cadrele didactice, părinții elevilor care încep școala cumpără buchete de flori pentru a le oferi educatorilor, învățătorilor sau diriginților.

Ieșenii le aleg pe cele alcătuite din trandafiri sau buchete cu crini, însă, anul acesta, părinții sunt în căutarea celor din flori de toamnă, cum ar fi floarea-soarelui, crizanteme sau leucospermum.

Florarii sunt foarte solicitați cu ocazia începerii anului școlar

o poză cu elevii în prima zi de școală

Un buchet de flori la o florărie de colț începe de la 30 de lei, iar la un atelier prețurile încep de la 50 de lei și pot ajunge chiar și până la 500 de lei

Când vine vorba de prețuri, în această perioadă cresc semnificativ, un buchet de flori începând de la 30 de lei la florăriile de colț, iar la atelierele florale de la 50 de lei și pot ajunge chiar și până la 500 de lei. Prețurile sunt pentru toate buzunarele, astfel încât oricine să poată oferi un buchet de flori profesorului drag.

„Au crescut semnificativ vânzările în materie de aranjamente florale, cu ocazia începerii noului an școlar. La atelierul nostru, prețurile încep de la 50 de lei și pot ajunge până la 500 de lei. Anul acesta, părinții copiilor care încep școala preferă buchetele alcătuite din flori de toamnă, cum ar fi floarea-soarelui, crizanteme, leucospermum sau altele”, spune Adriana Dadu în legătură cu buchetele de flori oferite în prima zi de școală.

Comentarii
  • Articol de kkat

  • De ce sa la duci flori?! Sau orice altceva. De ce?

  • Slab articolul, adica cum tendinte? Avem un standard ca in moda de acum? Si de ce de apreciere a profesorilor la inceput de an? Pai nu vad intai ce si cum si-a facut profesorul treaba si il evaluez eu ca elev/parinte, la finalul anului? Am auzit ca unii dintre ei dupa „aprecieri” dau fuga la florari si le vand.

  • Singura tendința este dublarea prețului. Restul e gargara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *