Prima pagină » Stiri si curiozitati » Ten gras: îngrijirea corectă pentru un ten lipsit de imperfecțiuni 

Ten gras: îngrijirea corectă pentru un ten lipsit de imperfecțiuni 

06 ian. 2022, 12:39,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Înainte de a aplica orice produs pentru îngrijirea facială trebuie să știi ce tip de ten ai și care sunt factorii ce influențează un ten perfect, lipsit de impurități. Apelează cu încredere la sfatul unui specialist dacă te confrunți cu un ten uscat, mixt sau cu un ten gras.  

Pentru a avea grijă corect de un ten gras să-i cunoaștem caracteristicile și nevoile pentru a străluci în fiecare zi. Iată câteva sfaturi pentru o îngrijire completă cu efect de durată a acestui tip de ten gras.  

persoana care evidentiaza zambetul cu degetele aratatoare

Una dintre cele mai frecvente greșeli în îngrijirea tenul gras este curățarea în exces a pielii

 

Ten gras: Aspecte de care trebuie să ții cont atunci când te confrunți cu această problemă

Denumirea de „tip gras” vine de la excesul de sebum de care acest tip de ten suferă. Este adesea întâlnit în rândul tinerilor și al adolescenților,  ușor de recunoscut din cauza aspectului lucios al tenului pe care sebumul în exces îl oferă. Persoanele care se confruntă cu acest tip de ten gras sunt dezavantajate de riscul apariției punctelor negre sau a unei acnee agresive care cauzează dureri, mâncărimi și roșeată la nivelul feței. Marele avantaj al unui ten gras este susținut de efectul de strălucire ți întinerire a chipului. Sebumul produs din abundență de glandele sebacee face ca tenul gras să se rideze mai greu.

persoana care sufera de acnee

Tenul gras se îngrijește cu produse cosmetice ușoare, geluri și exfoliante fine care nu încarcă pielea

O problemă des întâlnită la nivelul unui ten gras este dilatarea porilor care favorizează pătrunderea bacteriilor și microbilor în țesutul cutanat sau îi acoperă. Pentru a avea grijă de un ten gras, ritualul de înfrumusețare durează mai mult, iar atenția trebuie să fie una sporită, demachierea și curățarea sunt necesare în comparație cu celelalte tipuri de ten. Tenul gras se îngrijește cu produse cosmetice ușoare, geluri și exfoliante fine care nu încarcă pielea. Este indicat să se folosească măști faciale de curățare de câtev aori pe lună. Pentru a scăpa de luciul nedorit se folosesc produse cosmetice de tipul celor care matifiază, fond de ten cu acoperire mare sau pe bază de pudră. 

Sfaturile pe care specialiștii ni le oferă sunt demachierea de două ori pe zi, folosirea unei creme cu factor de protecție solară, evitarea produselor de hidratare și aplicarea măștilor faciale care sunt destinate reglării secreției de sebum. Există proceduri medicale de specialitate care ne ajută în scăparea excesului de sebum și produse special create pentru această afecțiune care elimină secreția din abundență și închid porii. Este de asemenea recomandat să folosim și produse care exfoliază tenul sau care au o textură lejeră. 

persoana care utilizeaza mai multe produse de cosmetica

Este adesea întâlnit în rândul tinerilor și al adolescenților, ușor de recunoscut din cauza aspectului lucios și lucios al tenului pe care sebumul în exces îl oferă

Greșeli pe care trebuie să le evităm atunci când avem ten gras 

Ten gras sau seboreea, așa cum este denumit de specialiști,  este o afecțiune dermatologică, manifestată printr-o secreție excesivă a glandelor sebacee, adesea însoțită și de mărirea în volum a glandelor sebacee. De obicei, seboreea debutează la pubertate și se estompează la vârsta adultă. Îngrășarea tenul este o manifestare hormonală, dar poate fi influențată și de factori precum afecțiuni de natură ginecologică, greșeli de igienă, temperaturi ridicate sau stres. 

Una dintre cele mai frecvente greșeli în îngrijirea tenul gras este curățarea în exces a pielii. Sunt de evitat rutinele ce țin de exfolierea tenului mai repede de o săptămână, dar și săpunurile dure ce usucă pielea și oferă o textură dură, periile de curățare care irită și înroșesc tenul. 

O altă greșeală des întâlnită în rândul persoanelor cu ten gras sunt cremele hidratante care favorizează apariția inestetică a luciului facial, acnee, sebum în exces și pori dilatați. Recomandările specialiștilor din cosmetică și dermatologie încurajează și renunțarea la dușurile fierbinți și aburi atunci când ne confruntăm cu ten gras.   

persoana care foloseste mainile pentru aplicarea cremei de fata

Ten gras este o afecțiune dermatologică, manifestată printr-o secreție excesivă a glandelor sebacee, adesea însoțită și de mărirea în volum a glandelor sebacee

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *