Prima pagină » Turism » Destinatii turistice » Templul Chion-in si SUPERBELE sale gradini – FOTO

Templul Chion-in si SUPERBELE sale gradini – FOTO

06 apr. 2020, 14:46,
BZI.ro, în Turism
a:3:{s:7:"site_id";i:9;s:6:"old_id";i:62346;s:8:"site_url";s:13:"turism.bzi.ro";}

Templul Chion-in si SUPERBELE sale gradini. Japonia, o ţară cu o cultură aparte, este una dintre cele mai vizitate destinaţii de pe continentul asiatic. Printre multele atracţii turistice inedite de aici, se remarcă şi un templu aflat în oraşul Kyoto. Pe numele său Chion-in, acesta este o construcţie foarte veche, fiinf fondat în anul 1133.

Trei grădini principale

Templul are trei grădini principale, gradina Hojo (într-un templu Zen, Hojo este clădirea în care locuieşte preotul cel mare), gradina Sântei şi grădina Yuzen-en. Grădina Hojo, care este o zonă foarte umbrită, a fost amenajata în 1641 de preotul budist Gyokuen.

Din ea treci în Sântei, în care găseşti câteva pavilioane din care se vede frumos oraşul Kyoto. Pentru iubitorii de natură este indicat să îşi continuie drmul către pădurea din preajmă. Astfel, dacă te afunzi tot mai mult în pădure, dai de un cimitir vechi unde şi-au găsit odihna veşnică şi câţiva samurai.

Templul Chion-in si SUPERBELE sale gradini. Perioada bună pentru vizitare

Cea de-a treia grădină, Yuzen-en, se deschide imediat în stânga intrării principale. Aceasta este o locaţie relativ nouă, fiind înfiinţată în anul 1954. Grădina a fost amenajata într-un stil clasic japonez. Peste lacul cu crapi roşii se întinde un pod de piatră, iar de jur-împrejur, dintre valurile de pietriş greblat cu grijă răsar bolovani rotunzi, tufe de Rhododendron şi dâmburi acoperite cu muşchi şi din loc în loc câte un felinar de piatră.

Un podeţ dintr-o lespede de piatră şi multe flori de Rhododendron, motiv pentru care grădină ar trebui văzută la sfârşitul primăverii. O altă perioadă bună de vizitat este prin octombrie, când încep să se înroşească frunzele.
Foto: damien.douxchamps.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *