Prima pagină » Eveniment-Social » Teme inedite ale licențelor studenților de la Universitatea de Agronomie din Iași: rețete de pastramă din piept de pui, frăgezită în suc de portocale și miere de albine!
Teme inedite ale licențelor studenților de la Universitatea de Agronomie din Iași: rețete de pastramă din piept de pui, frăgezită în suc de portocale și miere de albine!

Teme inedite ale licențelor studenților de la Universitatea de Agronomie din Iași: rețete de pastramă din piept de pui, frăgezită în suc de portocale și miere de albine!

23 mart. 2021, 02:00,
Valentin Hutanu în Eveniment-Social

Pastramă din piept de pui, frăgezită în suc de portocale și miere de albine! Este doar un exemplu de temă inedită pentru lucrările de diplomă ale studenților de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iași. Tinerii sunt de la specializarea Industrie alimentară

Inedit la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) „Ion Ionescu de la Brad” din Iași. Studenții Facultății de Zootehnie, de la specializarea Industrie alimentară, au ales pentru lucrările de diplomă teme dintre cele mai interesante. Dintre ele pot fi amintite cele mai potrivite și inedite variante de frăgezire ce ar putea fi folosite la produsele din carne. Pastramă de vânat cu ienibahar sau coriandru și mai multe probe de pastramă din piept de pui frăgezite enzimatic în suc de portocale și miere. Ele sunt câteva sortimente produse și testate în această perioadă la Agronomia ieșeană.

Studenții USAMV Iași au în lucru mai multe probe de pastramă de pui pentru care au folosit ingrediente mai puțin uzuale

Datorită dotărilor de ultimă generație, din cadrul atelierelor de micro-producție (mini fabrici), studenții din anul IV de studii, de la specializările Controlul și expertiza produselor alimentare, respectiv Tehnologia prelucrării produselor alimentare, au în lucru mai multe probe de pastramă de pui. Pentru acestea au folosit ingrediente mai puțin uzuale, cum ar fi sucul de portocale sau mierea, ienibahar sau coriandru. Toate produsele sunt verificate, apoi degustate în cadrul laboratoarelor de analize senzoriale, unde se urmărește comportamentul lor tehnologic.

Laboratoarele din cadrul Facultății de Zootehnie se pliază perfect pe temele de diplomă abordate

Astfel, de precizat că laboratoarele din cadrul Facultății de Zootehnie se pliază perfect pe temele de diplomă abordate. Aici sunt teme de diplomă ca analiza senzorială în ceea ce privește anumite specialități, fie că este vorba de carne de vânat, fie de produse din carne de pasăre.

„Noi ne dorim, pe termen mediu, să aducem pe piață produse noi în ceea ce privește condimentarea și nu numai. În preparatele noastre, de exemplu, în pastramă de piept de pui, am introdus noi elemente, cum ar fi sucul de portocale, pentru a vedea dacă piața este deschisă unor noi produse alimentare, aceasta deoarece consumatorii sunt obișnuiți cu acele condimente tipizate «piper sau usturoi». Colegii sunt degustătorii noștri, în cadrul laboratoarelor de analize senzoriale”, a povestit Diana Rusu, student în anul IV la Facultatea de Zootehnie a USAMV Iași.

Producerea și analiza senzorială a preparatelor din carne este atent supravegheată de cadrele didactice

Producerea și analiza senzorială a preparatelor din carne este atent supravegheată de cadrele didactice. Studenții care au proiectul de diplomă la disciplina Tehnologia cărnii și a produselor din carne au inovat, conceput și realizat noi fișe tehnologice pentru sortimentul pastramă de pui. Procesul a constat într-o maturare și condimentare diferențiate, aplicarea unor tratamente termice diferite, iar în final fiind urmărită și calitatea produsului finit.

„Calitatea senzorială a fost primul parametru determinat, în cadrul laboratorului de analize senzoriale, unde s-au urmărit principalele atribute și caracteristici ce definesc acest nou produs. Testele senzoriale aplicate diferențiat au urmărit evaluarea amplitudinii diferențelor percepute, elemente de comparație între sortimente, teste de clasament și preferință ale sortimentelor analizate. Ulterior, produsele sunt supuse analizelor fizico-chimice. Mai avem în vedere testările privind termenul de valabilitate a produsului, testările privind comportamentul produselor în rețelele comerciale, optimizarea fluxului tehnologic și optimizarea costurilor de producție”, a punctat șef lucrări dr. ing. Marius Ciobanu, coordonatorul lucrărilor de diplomă.

Bugetul.ro
Colac de salvare pentru sute de angajați din România. O mare companie austriacă preia frâiele unei fabrici intrate în insolvență
redactia.ro
Ordinul dat de Putin ucrainenilor din teritoriile ocupate. Decizia dificilă pe care trebuie să o ia oamenii
Bugetul.ro
Cum arată noul Logan făcut de Dacia, care urmează să spargă toate barierele. Constructorul francez este optimist în legătură cu impactul noii mașini
a1.ro
Cătălin Botezatu, nevoit să repete analizele din cauza cancerului. Designerul merge în Turcia special pentru asta
Playtech.ro
Bebeluș salvat în ultimul moment, în Iași. Înghețat, micuțul a fost auzit plângând
observatornews.ro
Soluţiile românilor care şi-au programat vacanţe în SUA şi s-au trezit cu amânarea eliminării vizelor
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Doliul în lumea sportului. A murit o legendă a boxului mondial
realitatea.net
Țara vecină unde alimentele s-au ieftinit cu 50%. Românii din apropiere se pregătesc să treacă granița pentru a face cumpărături
SportpeSurse
Scandal uriaș între Realitatea Plus și Gigi Becali. Patronul FCSB cere închiderea postului TV. „Tupeu de cioban!”
Playtech.ro
Prima apariție a lui Mihai Bendeac la Antena 1, după ce actorul a revenit la trustul Intact. În ce emisiune îl vor putea urmări românii
Dailybusiness.ro
Românii care primesc 1.500 de euro de la stat. Cererea se depune din 30 mai, iar banii vor ajunge direct în cont!
RomaniaTV
BOMBA BOMBELOR, EXCLUSIV! Becali a adoptat-o pe fiica patronului de la Realitatea cu toţi cei 5 copii. Declaraţii incendiare!
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Anca Pandrea susține că l-a văzut pe Iurie Darie la ea în casă: L-am văzut când stăteam la masă și l-am urmărit până în dormitor. S-a uitat atent la mine
redactia.ro
Doliu în medicina românească. A murit unul dintre cei mai importanți medici. A fost un profesionit desăvârșit
ego.ro
Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`