Prima pagină » Economic Local » Telenovela Maricel Popa – Mihai Mihalache continuă! Primarul pierde o investiție de 1,6 milioane euro: „Se bucură că nu are bani”
Telenovela Maricel Popa - Mihai Mihalache continuă! Primarul pierde o investiție de 1,6 milioane euro:

Telenovela Maricel Popa – Mihai Mihalache continuă! Primarul pierde o investiție de 1,6 milioane euro: „Se bucură că nu are bani”

24 feb. 2020, 04:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

Primarul comunei Schitu Duca caută disperat bani pentru sala de sport din comună. Trebuie să asigure fondurile necesare pentru amenajarea terenului. Președintele Consiliului Județean a refuzat să ofere sprijin comunei. Printre firmele care vor să construiască noua sală de sport se numără Conest SA, Grup Construcții Est SA, Delta Con SRL și Elitconstruct SRL

Recent, Compania Națională de Investiții a lansat o licitație pentru realizarea lucrărilor de amenajare a unei săli de sport în comuna Schitu Duca, condusă de primarul Mihai Mihalache. Însă, procedura pare inutilă, pentru că nu poate fi dat ordinul de începere a lucrărilor. Asta, deoarece primăria din localitate nu are bani pentru amenajarea terenului, care ar ajunge la 2 milioane de lei.

În repetate rânduri, Mihalache a solicitat fonduri, dar nu a primit spijinul Consiliului Județean condus de Maricel Popa.

„Popa se bucură că nu are bani Schitu Duca pentru sala de sport. Am vorbit din nou la Compania Națională de Investiții, dar mi-au spus că nu asigură finanțarea. Mă gândesc ca de luni să caut o soluție, să împrumut de la o bancă pentru o perioadă de 5 ani. Chiar dacă au deschis licitația, nu poate fi dat ordinul de începere a lucrărilor. Pentru amenajarea terenului trebuie să facem noi licitația, dar nu sunt bani”, a precizat Mihai Mihalache, primarul din Schitu Duca.

În ultimii ani, Mihalache și Popa s-au certat constant, ajungându-se și la amenințări.

Contract de 1,6 milioane euro

La deschiderea procedurii cu o prevedere bugetară de 7,7 milioane lei, fără TVA, aproape 1,6 milioane euro, au participat asocierea Conest SA – Trust AVB SRL, Hidro Salt B 92 SRL, asocierea Grup Construcții Est SA – Artehnis SRL, asocierea Delta Con SRL – Sofcons Engineering SRL, Sigma Aps Construct SRL și asocierea Elitconstruct SRL – Inkshape SRL. Noua sală de sport urma să se construiască pe o suprafață de teren de 4.896 metri pătrați. Comisia de evaluarea va alege oferta cu prețul cel mai mic.

Sală de sport pentru 700 de copii

Investiția din Schitu Duca trebuie să ajute și la descoperirea de noi talente pe plan local. Aproape 700 de copii urmau să beneficieze de noua sală de sport.

„O sală de sport ar rezolva în mod fericit problemele întâmpinate de elevii și profesorii de Educație fizică, atunci când vremea nefavorabilă, dar și condițiile exterioare de organizare sportivă specifică nu permit desfășurarea orelor de Educație fizică în aer liber. Prin construirea unei săli de sport s-ar crea condițiile ca tineretul din zonă să practice sportul și mișcarea în timpul liber pe tot parcursul anului. Nu este lipsit de importanță ca prin dezvoltarea bazelor sportive din școli se creează condiții pentru apariția talentelor în sport și se lărgește baza de selecție a sportivilor valoroși capabili să prezinte România în competițiile internaționale, mondiale sau olimpice”, sunt unele dintre obiectivele proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
11 octombrie 2024
11 octombrie 2024