Prima pagină » Titlurile zilei » Telenovelă între ieșeni, în Danemarca: ”Eu nu mă las până nu te omor.  Cu tine de gât mor!”

Telenovelă între ieșeni, în Danemarca: ”Eu nu mă las până nu te omor.  Cu tine de gât mor!”

19 apr. 2022, 02:08, 10 ,
în Titlurile zilei

Mihaela Alecsa, o ieșeancă în vârstă de 47 de ani, văduvă și mama a doi copii, în vârstă de 24 și 15 ani, duce un adevărat război cu Petronel Faur, fostul său concubin. Bărbatul o acuză pe Mihaela că de 3 ani locuiește în Danemarca, iar din octombrie 2021 a contractat un credit bancar și și-a achiziționat o locuință acolo, în timp ce are locuință socială, pe care a primit-o acum 13 ani, când a rămas văduvă cu 2 copii mici. Telenovela între cei doi români din Danemarca este mult mai complicată. Mihaela Alecsa îl acuză pe Petronel Faur de hărțuire, solicitând autorităților daneze un ordin de restricție împotriva acestuia.

Ieșeanca, în vârstă de 47 de ani, este stabilită de 3 ani în Danemarca, împreună cu cei doi copii. În prezent, muncește într-o fabrică de pui, dar susține că încă nu are o siguranță, astfel că nu a putut renunța la locuința socială de pe Bulevardul Chimiei, numărul 103. Odată la 4 ani se face reevaluarea persoanelor care beneficiază de locuință socială, iar Mihaela susține că în cazul în care nu se mai încadrează pentru a deține o locuință socială, timp de 3 luni va beneficia de șomaj în valoare de 15.000 de coroane daneze(n.r.- aproximativ 10.000 de lei), iar apoi își va căuta de muncă în România. Ieșeanca susține că locuința socială nu este locuită, iar de întreținerea sa se ocupă o verișoară.

De cealaltă parte, Petronel Faur este de 15 ani în Danemarca, a avut o soție daneză, care era cu 10 ani mai mare decât el, care a decedat. După aceasta, a mai avut o prietenă româncă, de care s-a despărțit, și apoi a început relația cu Mihaela.

o imagine cu Petronel Faur langa un semineu

Petronel Faur o acuză pe Mihaela că de 3 ani locuiește în Danemarca, iar din octombrie 2021 a contractat un credit bancar și și-a achiziționat o locuință acolo

Telenovelă între ieșeni, în Danemarca: Arma răzbunării este o locuință socială din Iași

o imagine cu Petronel Faur imbracat cu o jacheta neagra

Mihaela Alecsa îl acuză pe Petronel Faur de hărțuire, solicitând autorităților daneze un ordin de restricție împotriva acestuia

Mihaela și Petronel s-au cunoscut prin intermediul unui anunț postat pe grupul de Facebook ”Români în Danemarca”. Cei doi au fost o vreme împreună, iar acum bărbatul îi aduce fostei concubine acuze grave. Bărbatul susține că aceasta beneficiază de locuință socială în Iași, deși și-a cumpărat în 2021 și un imobil în Danemarca.

”Am dovezi că din luna octombrie 2021 și-a cumpărat casă și este de 3 ani în Danemarca. Alecsa Mihaela are și o locuință socială în Metalurgiei, pe care a obținut-o după decesul soțului său. În Danemarca, muncește și ea și fiica ei de 24 de ani, iar băiatul, de 15 ani, este elev. Casa din Danemarca este cumpărată prin credit bancar în valoare de 900.000 coroane daneze”, a declarat Petronel Faur, fostul concubin al Mihaelei.

Mihaela Alecsa susține că nu a renunțat încă la locuința socială din Iași, deoarece nu are siguranța că va rămâne în Danemarca, însă până în iunie 2023, când va trebui să reînnoiască actele pentru locuința din Metalurgiei, va luat o hotărâre. Astfel, dacă va fi nevoie, va preda locuința socială și are în plan să-și achiziționeze un imobil propriu, pentru a avea unde să tragă când vine în România.

”Eu, momentan, sunt în Danemarca. Sunt venită cu amândoi copiii pentru studii, fiica mea a terminat facultatea în Iași și a început studiile masterale aici, în Danemarca. Fiul meu merge la școală aici. Sunt plecată din Iași de 3 ani. Eu suport toate cheltuielile la casa aia, eu încă nu am o siguranță că voi rămâne aici. Contractul meu expiră undeva la anul, în iunie, și atunci voi ști clar dacă pot rămâne aici sau dacă revin în țară. Eu plătesc aici un șomaj și odată întoarsă în România voi putea să-mi caut de muncă. Nu am o siguranță că pot să mă descurc în continuare aici. Șomajul de aici e echivalentul salariului și astfel aș putea să-mi achit creditul pentru casă. Eu nu am cerut niciun ajutor statului român. Îmi cresc de la 35 de ani copiii, singurul ajutor pe care l-am cerut de la țara mea este locuința aia. Am muncit și mi-am crescut copiii decent. Până la anul, când o să trebuiască să reînnoiesc actele pentru locuința socială, o să am decizia clară, iar dacă trebuie să o predau, cu mare drag o predau. Sunt conștientă că sunt români care nu au unde să pună capul, nu sunt absurdă, dar nu știu încă dacă mă voi descurca în Danemarca. Datoriile sunt plătite la zi, întotdeauna am avut trecută o persoană la asociație, chiar dacă nu a locuit nimeni în apartament. Eu nu cred că greșesc. Când o să iau decizia să nu mai revin la locuința aia, o predau, pentru că și eu am așteptat și lacrimi am vărsat până am primit cheia aia. Când a murit soțul meu nu aveam nimic, doar copiii”, a declarat Mihaela Alecsa.

Mihaela Alecse și Petronel Faur, ambii stabiliți în Danemarca, s-au cunoscut prin intermediul unui anunț, iar apoi între ei a început să se lege o prietenie tot mai strânsă, încât bărbatul chiar punea problema unei căsătorii. Cert este că prietenia dintre cei doi s-a transformat în ură și răzbunare, motiv pentru care Mihaela a solicitat autorităților daneze un ordin de restricție împotriva fostului său concubin.

o imagine cu Mihaela Alecsa langa un brad

Mihaela Alecsa muncește într-o fabrică de pui, dar susține că încă nu are o siguranță, astfel că nu a putut renunța la locuința socială de pe Bulevardul Chimiei, numărul 103

Mihaela Alecsa: ”Cred că el caută femei aici, în Danemarca, și profită de ele pentru bani”

o imagine cu locuinte sociale Bulevardul Chimiei, numărul 103

Mihaela Alecsa susține că nu a renunțat încă la locuința socială din Iași, deoarece nu are siguranța că va rămâne în Danemarca, însă până în iunie 2023, când va trebui să reînnoiască actele pentru locuința din Metalurgiei, va luat o hotărâre

Mihaela Alecsa susține că Petronel Faur nu face altceva decât să se folosească de femei și că va cere un ordin de restricție pe numele acestuia.

”Omul acesta nu vrea decât să-mi facă rău, mă amenință cu fel și fel de lucruri. Eu l-am cunoscut printr-un anunț în care am cerut să-mi instaleze o chiuvetă și un veceu, l-am reclamat aici, la Poliție. Mâine, între 13:30 și 14:40, am cerut un translator și ajutor autorităților daneze. A venit, mi-a distrus lucruri din curte, este un om foarte rău. L-am cunoscut undeva în decembrie, prin intermediul unui anunț, l-am plătit pentru serviciile pe care mi le-a făcut. Am ținut apoi legătura, ne vizitam, am devenit un fel de prieteni mai apropiați, iar el a ridicat, la un moment dat, ideea unei căsătorii, însă i-am spus că nu sunt pregătită pentru așa ceva. Eu am copiii mari, am fata care vrea să se căsătorească. Petronel este un om de nimic. Mâine voi obține un ordin de restricție, pentru că el nu se liniștește. Eu mi-am instalat camere de luat vederi, l-am filmat cum mi-a distrus lucrurile de pe lângă casă. Mă amenință că are 15 ani de Danemarca și că știe toate legile, a văzut că nu-i merge și se răzbună în țară. A intrat în casa mea, a țipat la copiii mei…, eu nu i-am crescut așa. Eu nu sunt o femeie vulcanică. Eu cred că el caută femei aici, în Danemarca, și profită de ele pentru bani. În lunile astea, de când ne cunoaștem, doar îmi cerea bani de țigări și de băutură. Voi dovedi acest lucru în față autorităților, voi arăta transferurile bancare. Ieri m-a sunat și mi-a zis: «Eu nu mă las până nu te omor. Cu tine de gât mor!». Dacă Poliția daneză nu face dreptate, voi cere ajutor internațional”, a adăugat ieșeanca.

Telenovela dintre Mihaela și Petronel, cei doi ieșeni stabiliți în Danemarca, este mai complicată decât ar părea la prima vedere. Dacă bărbatul o acuză pe fosta sa concubină că beneficiază în mod abuziv de o locuință socială, deși are propriul imobil în Danemarca, și acuzele ieșencei sunt la fel de grave. Aceasta susține că Petronel o hărțuiește și dorește să se răzbune pe ea cu orice chip.

Comentarii
  • Ce fata de mărețe de țăran obosit are tăurasul, sclav pe plantație cu aere de occidental și cu greieri în calcaie

  • Dr. Jeckstadt.

    Adica vaca face credit 900.000 si isi cumpara casa dar nu renunta la pomana sociala de la Iasi. Cea mai interesanta continuare a stirii ar fi ca barbuta sa ii ia gatul. Asta ar merita citit, ca altfel – a cata oara- chiar despre imigranti NU NE INTERESEAZA.
    Auzi la ea, ajutor international !!!!

  • Nu esti barbat daca da-i tot din casa dupa ce te a parasit.

  • Nu mai ține casa ocupată

    Omul s-a răzbunat cumva și într-adevăr nu e frumos ce a făcut, normal ar fi fost să păstreze o relație civilizată.
    Dar și madam ține o casă ocupată în timp ce ea face bani în afară în loc să stea acolo oameni care chiar au nevoie. Hai să luăm toți locuințe sociale și să o tirăm în afară, nu?
    Primăria nu vede că madam nu se mai încadrează pentru locuință socială nici ca venituri și nici ca nimic?

  • Ce poate sa fac un barbat gelos… ranit in orgoliu

  • Roman din Romania

    Asa fac toti aia de pleaca in strainatate. Nu-i mai satura Dumnezeu de bani si avere

  • Primăraș la oi te-i duce.

    Ce babilonie cu astia fugitii din tara !
    Asta ocupa o locuinta sociala, dar munceste afara, are camere video, are credit afara pentru locuinta proprietate, cica plateste (!) si un somaj, vai de capu ei ca nu stie sa lege 2 cuvinte.
    Ca ii taie gatul sau nu Kadarov asta, tot aia-i.
    Ce intreb eu este de ce Primaria Iasi nu se autosesizeaza de la acest articol si de ce nu ii ia „cheia” proprietaresei daneze. Scurt.
    De ce o familie din Iasi este tinuta pe drumuri din cauza nesimtitei asteia care , pardon, suge de la 2 tate.

  • Kadirov….cecen

  • Cam retardata duduia. Intradevar, poate sta pe social in DK. Poate lua si somaj. In DK sunt o tona de ciori (si de-ai nostrii si alte nationalitati) care stau pe somaj si au BMW X3 X5. Stiu, si eu am ramas uimit. Majoritatea traiesc din combinatii. Cat despre retarda asta, primaria spagarului Chirica ar putea sa faca demersuri sa-i ia apartamentul ANL. Si mai spun o chestie. Sunt multe locuinte sociale din Iasi (in special la blocurile 482 din Pacurari capat), unde „proprietarii” muncesc in strainatate si apartamentele le-au dat la inchiriat. Stiu, marlanie maxima, dar cine sa verifice, primaria ? Aia din primarie isi iau si ei partea, nu mult, fix ca primarul spagar Chirica, doar 10%.

  • Vasile , te insori ??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *